Проблем, гасне в движение.... а сега де? РЕШЕНО !

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Symptom
Автомобил:
Двигател:

Проблем, гасне в движение.... а сега де? РЕШЕНО !

Мнениеот Symptom » Пон 25 май 2009 22:10

Колеги, Голфи днес ми врътна номер.На магистралата угасна в движение,лампите не святкат, редя скорости надолу, ефект нулев,не реагира на подаване на газ.Спирам на място,въртя и пали от 1 път.Пак карам, излових го ,че ми направи тоз номер при преминаване от лента в лента.Почнах да карам пенсионерската но на равното на Ботевград с 80 си угасна като пич. После още един път пак,пална като в движение изклучих оот ключа,дадох контакт изаработи.Тоест някак се оправя при рестарт.

Вчера патувах никакъв проблем, днес пак, градско в СФ нормално, и на магистралата пляк... Мърдах буксата на компа, нищо не клати, тази на помпата също,помпата не жужи силно, на слух е нормална.Какво става с налягането като угасне ?,че после пак си пали ? :banghead: Хелпппп....

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем, гасне в движение.... а сега де?

Мнениеот xalerrelax » Пон 25 май 2009 22:13

най-лесното виж реленцето на помпата ако нее то има мн теми за тва

Потребителски аватар
MYCYPATA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MYCYPATA » Пон 25 май 2009 22:16

провери и патрона(боша) да не са разхлабени кабелите и да гасни от там

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 25 май 2009 22:38

Ако всички лампи са си били загаснали, и щом пали от ключа- много вероятно да изплачеш за нов клеморед... :(

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Вто 26 май 2009 6:46

Най-лошото е ,че се разбира като покараш тоест каквото и да правим ще разбера като тръгна на път.Ама ще правим тести това е щото мизерия не се кара така със страх.Интересното е какво го кара да гасне при маневра,със 100 кат осе местиш из лентите си има странично ускорение...2 пъти така изгасна. А после угасна на след 1-ва, 2-ра на една пресечка.Върти и пали от 1 път.Не са много работите дето се местят..но може и да нама логика в това.Непременно ще нашпиша и решението ама да стигнем до него.

Потребителски аватар
sweetlulu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sweetlulu » Вто 26 май 2009 9:20

На 2ката имах същия проблем при мен беше клемореда :)

Ivo I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ivo I » Вто 26 май 2009 10:39

колега и аз го имам същият проблем и по-често се получава на десен завой,предполагам че горивото минава в ляво на резервоара и помпата остава на сухо,но в същото време имам около 15л.гориво.ако откриеш нешто пиши

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Вто 26 май 2009 12:24

Бах го в горивото, и аз имам толкоз ,ама и на по-празно го карам. Вторачихме се в релето.. греяло ама като гледам какви клеми са.. утре ми носят друго ,ей тъй за всеки случай. На снопа с кабели от компа имаше един в недобро състояние, запоихме,като че ли по-добре работи колицата не е гаснала.. ще я карам да видим. Лошото ,че все чакаш да стане нещо. Клемореда го бутах, ръчках нищо.

Продължаваме да тестваме...

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Мнениеот vladovelin » Вто 26 май 2009 13:26

На един колега голфа правеше така,гасне в движение и върти ключа и пали. Оказа се от датчика на Хол. След смяната му не му е гаснала нито веднъж.

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Вто 26 май 2009 15:15

Клеморед /щом не светят лампи по таблото като изгасне, при мен светваха/, датчик на хол, бобина/комутатор, палец, капачка, кабели НН към бобината, кабели ВН, лули, свещи и т.н. - всичко го бях проверил /без релето на бенз. помпа/, а някои от нещата смених с нови... :banghead: Рязкото странично ускорение в десен завой и при мен го бях установил, че е фактор. Накрая /чак накрая.../ проверих и налягането на бенз. помпа, без малко да купя нова, но се размина. Беше здраво затлачена цедката на помпата /"прекрасен" бензин използваме... :banghead: / - оправи се с ултразвукова вана и вече близо 3 год. няма проблеми... Тогава съм пускал тук темичка, "обаждал" съм се после и в други подобни теми - оказва се, че проблема е доста разпространен...

П.П. От тогава нивомера показва по-малко бенз., от колкото имам в действителност в резервоара, но само заради това не ми се "ръчка" пак там...

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Вто 26 май 2009 15:55

Шах и мат.. излизах с колата, на отиване до центъра нищо.На връщане ,провокирах събитията ляво дясно с не голяма амплитуда и хоп угасна. По горе май не се е разбрало точно,.. гасне, и чак като е в покой светват червените ламби.На маневра, задна, 1,2 буквално на място пак офф-на. Досега разглабях волана, ама пустия клеморед как се вадеше мамето му забравил съм 1 път е сменян.Неможах да махна алуминиевото тяло ,болта го отвих, този нитоподобния.Те и пак не иска,...имаше положение на ключа някакво ,всякак прибвах и пак нищо....вадих буксата по време на работа, гасне ама и ламбите и оборотомерите всичко гасне. А в ситуация като угасне някак колата работи, оборотите бавно падат педала не реагира и като спре, тогава светкат все едн оси на контакт. :banghead:

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Сря 27 май 2009 8:01

Symptom написа:Шах и мат.. излизах с колата, на отиване до центъра нищо.На връщане ,провокирах събитията ляво дясно с не голяма амплитуда и хоп угасна. По горе май не се е разбрало точно,.. гасне, и чак като е в покой светват червените ламби.На маневра, задна, 1,2 буквално на място пак офф-на. Досега разглабях волана, ама пустия клеморед как се вадеше мамето му забравил съм 1 път е сменян.Неможах да махна алуминиевото тяло ,болта го отвих, този нитоподобния.Те и пак не иска,...имаше положение на ключа някакво ,всякак прибвах и пак нищо....вадих буксата по време на работа, гасне ама и ламбите и оборотомерите всичко гасне. А в ситуация като угасне някак колата работи, оборотите бавно падат педала не реагира и като спре, тогава светкат все едн оси на контакт. :banghead:

Помпа.
При ляв или десен завой (по остри)щом гасне или започне да придърпва е помпата в резервоара.

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Сря 27 май 2009 15:38

Ъпдейт. Денес сложих заръчаното реле, всепак смених го.Пак отворихме помпата ,този път я извадихме отдолу, цедката 40 % запушена, има една цедка по -нагоре продълговата, и тя. Изчистихме, сглобихме с 300 мъки .Сега мотора работи по-чисто, на педала се усеща по-директно.Имам основание да мисля ,че това беше мизерията,На глед несъшествен проблем но реално едно 30 % е намаляло дебита,според мен. :012:
Минах 20 ина км сега, малко слаломи правих, до момента е ок ситуацията. Ще мина 100 ина поне преди да напиша "решението" ,че да е полезна темата.

Мерси на всички отзовали се с предположение. :beer

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем, гасне в движение.... решено!

Мнениеот Symptom » Чет 28 май 2009 18:49

Не е гаснала колата, според мен проблема беше 40% замърсена цедка на помпата.

Ivo I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ivo I » Пет 29 май 2009 19:44

И при мен се оказа,че и двете цедки са затлачени ,особенно тази отстрани почти 80%,сега няма проблеми.Благодаря!!!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”