Колеги
От доста време забелязвам, че имам голям разход на масло на Голф 2 1.8и Синхро. Смених гумички на клапани и преден семеринг на разпр. вал, но резултат нямаше. Доливам по 1л. на 3-4 седмици каране. Почивните дни сменях гуми и видях, че ми омаслява двигателя от към страната на купето. някъде под или около колекторите. Заради това, че е синхро там е много нагъчкано. От къде мога да имам теч точно там.
Поздрави
Деян
Голям разход на масло Голф 2
-
danaildel4ev
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голям разход на масло Голф 2
deqnak__ написа:Колеги
От доста време забелязвам, че имам голям разход на масло на Голф 2 1.8и Синхро. Смених гумички на клапани и преден семеринг на разпр. вал, но резултат нямаше. Доливам по 1л. на 3-4 седмици каране. Почивните дни сменях гуми и видях, че ми омаслява двигателя от към страната на купето. някъде под или около колекторите. Заради това, че е синхро там е много нагъчкано. От къде мога да имам теч точно там.
Поздрави
Деян
колега виж от гарнитурата на главата да не ти е за смяна и виж въздушния филтър има ли много масло отзад пуши ли синкав дим може и да му замериш компресиятя да видиш в какво състояние е двигателя
-
deqnak__
- Автомобил: VW Golf 7 16 TDI Variant
- Двигател: CXXB
Колата не пуши. Виж за филтъра не съм гледал. Но гарнитурата ме съмнява.
-
rageforyou
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: Варна - к.к Чайка , местност Ален Мак , град Плевен
Колега , същия проблем е и при мен , от гарнитурата на главата е със сигурност , смених я и пак капе , но по малко , лошото е че е капнало върху една от свещите и в момента колата не прави пълен контакт .
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
колега как от гарнитурата на главата ти капе върху свеща
-
rageforyou
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: Варна - к.к Чайка , местност Ален Мак , град Плевен
колега не знам как , но ще го обясна - правих ремонти на колата ( да беше един ми то около 10 - в следствие от дървени некъдърници ) и като прегледах свещите преди 2 дена , в едната намерих капки масло , нещо като памук и масло около свеща , а стартера ми е целия в масло ... просто нямам думи .
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На мен ми гореше 1л/1000км масло и се оказа, че гарнитурата на капака на клапаните е проблема. Смених я и ок. Виж това...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”