Купихме кола от САЩ, Джета, 2.5 бензин. Карам я от известно време, но преди около 10 дена забелязах, че типтроника на автоматика не работи.
Закарах я в сервиз и ми казаха, че е нормално. Някакъв чип давал декефт и от там се получавало. Първоначално мислих, че автоматика е DSG, но се оказа, че не е и сега не знам за какъв модел автоматик да търся въпросния чип.
Ако някой има представа какъв е автоматика и какво трябва да търся, ще съм много благодарен!
Мога да дам и VIN номер, ако ще помогне: 3VWDG71KX5M605411.
Със шест скорости е.
Благодаря.
Проблем с автоматична скоростна кутия, Vw Jetta 2005/2006
- неодачник
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с автоматична скоростна кутия, Vw Jetta 2005/2006
damqnov написа:Купихме кола от САЩ, Джета, 2.5 бензин. Карам я от известно време, но преди около 10 дена забелязах, че типтроника на автоматика не работи.
Закарах я в сервиз и ми казаха, че е нормално. Някакъв чип давал декефт и от там се получавало. Първоначално мислих, че автоматика е DSG, но се оказа, че не е и сега не знам за какъв модел автоматик да търся въпросния чип.
Ако някой има представа какъв е автоматика и какво трябва да търся, ще съм много благодарен!
Със шест скорости е.
Благодаря.
интересува ме колко излиза да си докараш кола от америка?
- golf rlZZZ
- Автомобил:
- Двигател:
Ето ти координатите на официалния преставител на марката за България-там по VIN-а ще ти намерят кутията. http://www.porschebulgaria.bg/volkswagen/dealers.html
Едва ли на колегата сега му е до това!
неодачник написа:damqnov написа:Купихме кола от САЩ, Джета, 2.5 бензин. Карам я от известно време, но преди около 10 дена забелязах, че типтроника на автоматика не работи.
Със шест скорости е.
Благодаря.
интересува ме колко излиза да си докараш кола от америка?
Едва ли на колегата сега му е до това!
-
eddyman
- Автомобил:
- Двигател:
А добре пичовете в сервиза буквално са се изразили "някакъв чип" без уточнят за какво става дума?
Аз като си купих колата B5.5 типтроника също не работеше и се оказаха някакви пластини под лоста, майстора ми нищо не разглобява, само направи едно кръгче с колата,ръчкайки по- силно лоста в режим типтроник.
Аз като си купих колата B5.5 типтроника също не работеше и се оказаха някакви пластини под лоста, майстора ми нищо не разглобява, само направи едно кръгче с колата,ръчкайки по- силно лоста в режим типтроник.
Разглобиха колата и ми го дадоха въпросния чип. То не е чип, а е целия модул заедно със скоростния лост и някакъв чип вътре давал дефект.
Обадих се в сервиза на Порше. Свършиха работа хората по ВИН-а, много учтиви. Дадоха ми номера на скоростната кутия, сега отново се започва ходене и търсене по мъките.
Блгодаря, ако има още нещо, ще пиша!

Обадих се в сервиза на Порше. Свършиха работа хората по ВИН-а, много учтиви. Дадоха ми номера на скоростната кутия, сега отново се започва ходене и търсене по мъките.
Блгодаря, ако има още нещо, ще пиша!

-
eddyman
- Автомобил:
- Двигател:
Надявам се да излезне някаква нормална цена, за да не се обезмисли покупката ти 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”