перката не спира да върти
- di4evv
- Автомобил: ауди а 4
- Двигател:
перката не спира да върти
Имам един проблем с голфа на баща ми.като загрее перката се включва и може да изключи след 1-2 мин или след един два часа.Не го прави всеки път,но понякога дори да изключи след време пак се включва и върти по 1 час.Тва го прави на загасен мотор само.Днес извадих буксата която е на датчика на температурата на радиатора и пак не спря да върти.Странна работа...някакви идеи от какво може да е?
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Re: перката не спира да върти
огледай кабелите на буксата да няма оголени и да се допират,щом я вадиш от датчика и пак върти значи не е от него.Може и някъде по електромотора да има проблем.
-
- Автомобил:
- Двигател:
колега това го прави и моита джетичка ам перката се включва когато съм е карал доста време и се включва някуде 5минути след като загася колатаи работи 15 мин. понеже като загасиш колата температурата в главата е много по голяма и води до загряване на охладителната течност а като не работи колата няма кои да е охлади и за това поработва известно време перката така четох в друга тема. та за това мисля че има оделен датчик не съм много сигурен. може да пробваш когато почне така да ти върти перката да откачиш буксите на някои от датчиците на охладителната система ако при откачането на някои от тях спре да върти и преди не е правела така по 1 час да работи перката значи можеби проблема е в него
не си казал кой мотор е голфа, но виж някъде по главата има още един датчик, с едно кабелче, при мен е кабелна обувка. Като ти направи проблема го изключи, ако спре значи си за смяна на датчик за температурата в моторното пространство. Струва 10лв. При мен правеше същото, просто го изключих, но ще го сменя, просто да знам че си го има. Това е един вид защита ако главния датчик се предаде.
-
- Автомобил: Polo
- Двигател: ADX 95
Имах същия проблем, след като изгася колата перката въртеше 1 час понякога и повече.Разгледах няколко голфа с различни двигатели, и установих, че при моя Г2 1.6 мотор RF от датчика на радиатора един от кабелите има разклонение и отива в купето. Намерих разни схеми и се оказа, че в купето има някакво реле, нещо като реле за време. И понеже на пет други голфа не видях изобщо такъв кабел към купето просто го разкачих без да търся релето и да го сменявам. Проблема изчезна, ако и при теб е с такава конфигурация разкачвай го и си готов. Ето снимки да видиш по-добре за какво става въпрос.
- di4evv
- Двигател:
оказа се температурния датчик който е отзад на карбуратора като му извадих буксата вентилатора спря да върти.благодаря на всички за отзивите 

di4evv написа:оказа се температурния датчик който е отзад на карбуратора като му извадих буксата вентилатора спря да върти.благодаря на всички за отзивите
важното е да свършим работа.
- di4evv
- Двигател:
датчика вече е сменен и всичко е както си трябва 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”