Колеги, ползвах търсачката да намеря решение на проблема, но не успях, а той е следния:
Като включа задна скорост, скоростния лост не иска да изключи, проблем има и при включване на втора скорост. Преди 3-4 месеца е сменено маслото с ACDelco 75W90. В един сервиз ми бяха казали, че има износване (луфтове) на втулки или щанги, не помня точно. Имате ли представа какво се сменя и колко струва приблизително.
Колата е Jetta І - двигател 1,5.
Проблем със скоростния лост
- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем със скоростния лост
Viso написа:Колеги, ползвах търсачката да намеря решение на проблема, но не успях, а той е следния:
Като включа задна скорост, скоростния лост не иска да изключи, проблем има и при включване на втора скорост. Преди 3-4 месеца е сменено маслото с ACDelco 75W90. В един сервиз ми бяха казали, че има износване (луфтове) на втулки или щанги, не помня точно. Имате ли представа какво се сменя и колко струва приблизително.
Колата е Jetta І - двигател 1,5.
Отиди при niksi да ти погледне щангите.
Иначе стандартен комплект втулки струва 12 лева. В него има всички втулки които се срещат по лостовете

Колеги,
Аз имам проблем с 5-та. Не влиза под 80-90км. сякаш има "ограничител". При достигане на 80-90км/ч - трудничко влиза.
Въпроса ми е:
Дали има проблем в ск.кутията или както казва KRIS да проверя т.н. скоби, щанги и прочее?
и още нещо - имам чувството, че в скоростната няма масло - т.е. скоростите ми влизат все едно в празна кофа ми е лоста, възможно ли е да няма тр.масло или по-голям проблем?
Аз имам проблем с 5-та. Не влиза под 80-90км. сякаш има "ограничител". При достигане на 80-90км/ч - трудничко влиза.
Въпроса ми е:
Дали има проблем в ск.кутията или както казва KRIS да проверя т.н. скоби, щанги и прочее?
и още нещо - имам чувството, че в скоростната няма масло - т.е. скоростите ми влизат все едно в празна кофа ми е лоста, възможно ли е да няма тр.масло или по-голям проблем?
Последна промяна от BAN на Сря 22 фев 2006 13:01, променено общо 1 път.
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Philip написа:Колеги,
Въпроса ми е:
Дали има проблем в ск.кутията или както казва KRIS да проверя т.н. скоби, щанги и прочее.
и още нещо - аз съм новак с Голфа - имам чувството, че в скоростната няма масло - т.е. скоростите ми влизат все едно в празна кофа ми е лоста, възможно ли е да няма тр.масло или по-голям проблем.
Ми мини ще провериме всичко.

Проблемът със скоростите е решен. След като вечерта лоста отказа да включва на всички скорости (остана само 4-та), и транспортиране с Пътна помощ (48 лв. - кожодери) до сервиз "Хеед 91", хората от сервиза на другия ден оправиха скоростите без влагане на части, срещу малка сума за труда, за което им благодаря.
Между другото VW за пореден път се оказа много здраво, след като няма нищо счупено при всичкото блъскане, дърпане и ръчкане, което приложих на скоростния лост.
Между другото VW за пореден път се оказа много здраво, след като няма нищо счупено при всичкото блъскане, дърпане и ръчкане, което приложих на скоростния лост.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”