Проблем със задно очакване Golf 3
- gsimania
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Проблем със задно очакване Golf 3
Когато мина през дупка се чува силен удар от зад(на желязо).Видимо амортисьорите не са омаслени,не са изпуснали.От какво може да се получава това?Как да разбера дали тампоните на задния мост са за смяна?Много ме съмнява че е от тях 
-
plamkata86
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем със задно очакване Golf 3
Колега тампоните на задния мост как са ти.Провери и лагерите на задните колела.Дано съм бил полезен.
- gsimania
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
plamkata86 написа:Колега тампоните на задния мост как са ти.Провери и лагерите на задните колела.Дано съм бил полезен.
Лагерите съм ги сменил.Не е от тях.
- krasio00o
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR 1998
Проверка на нещо разхлабено в случай ,че тампоните са здрави 
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
може да е тампон4ето на амортисиора там кадето се даржи амортисиора за моста или да е хлабав долния болт на амортисиора
- Бързият
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Първо наистина виж да няма нещо хлабаво.
Ако гумата на тампона се отлепила от ламарината , или се е напукала значи са за смяна . Или друг вариянт - разклати моста (по-добре при вдигнато положение) , ако мърда в тампона - ясно .... пак смяна
Моите тампони на моста са за смяна (направо си плачат) , ако искаш да направиме сравнение на млАтенето
Ако гумата на тампона се отлепила от ламарината , или се е напукала значи са за смяна . Или друг вариянт - разклати моста (по-добре при вдигнато положение) , ако мърда в тампона - ясно .... пак смяна
Моите тампони на моста са за смяна (направо си плачат) , ако искаш да направиме сравнение на млАтенето

- gsimania
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Бързият написа:Първо наистина виж да няма нещо хлабаво.
Ако гумата на тампона се отлепила от ламарината , или се е напукала значи са за смяна . Или друг вариянт - разклати моста (по-добре при вдигнато положение) , ако мърда в тампона - ясно .... пак смяна![]()
"ако искаш да направиме сравнение на млАтенето"
Айде
- balamata
- Автомобил: Renault Laguna
- Двигател: F3P720
И не на последно място си провери генерацията.Да не удря някъде в задния мост.
- gsimania
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Наскоро сменях гърнетата и огледах всичко.Нищо не мърда.Никъде няма луфт.Май ще почна от смяна на задните амортисьори.Одеве се понесах на един завой при 120-130.Май отзад амортисьорите са "мътрви".И от там идва този "удар" на дупка.
- auubau
- Автомобил:
- Двигател:
Колегите правилно те насочват към тампоните. И при разбити такива също страда устойчивостта на задният мост, както и се чува силно блъскане.
Колега и аз имах същият проблем,биеше много гадно,смених тампоните и сега е по-добре.
- White Arrow
- Автомобил:
- Двигател:
Колега при тези симптоми май си за амортесьори
Аз направих тази операция вчера защото и на мен ми занасяше при 120 км/ч на неравности и завой, а дори в града не се усещаше сега с чисто нови Bilstein положението няма нищо общо
. Иначе задното окачване на Г3 няма нищо само тампони на заден мост, амортисьори и тампони в горната част на амортисьора, които да сега не съм видял да се износват
това е от мен дано да съм бил полезен и успех... 
Аз направих тази операция вчера защото и на мен ми занасяше при 120 км/ч на неравности и завой, а дори в града не се усещаше сега с чисто нови Bilstein положението няма нищо общо
. Иначе задното окачване на Г3 няма нищо само тампони на заден мост, амортисьори и тампони в горната част на амортисьора, които да сега не съм видял да се износват
това е от мен дано да съм бил полезен и успех... 
- gsimania
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
В тоя ред на мисли.Какви амортисьори ще ме посъветвате да сложа?Газови или маслени?
Мога да взема маслени(почти нови)задни Kayaba и преди Bilstein от един френд на който му смазаха колата.Само,че неговия голф беше GT а моя е GTI.Има ли някаква разлика?
Мога да взема маслени(почти нови)задни Kayaba и преди Bilstein от един френд на който му смазаха колата.Само,че неговия голф беше GT а моя е GTI.Има ли някаква разлика?
- vuk varna
- Автомобил:
- Двигател:
И аз инах подобен прблем ! Мислех че е амове, и предните бяха заминали.. в сервиза ми казаха че задните амове имат още ресурс, но всички тампони са свършили !! Смених и тампони, и амове..ОК 

извинявам се колеги че се натрапвам,но моят голф е 3 gti-150 16 v и имам в момента същият проблем в задното окачване,за това труполене като "метал".проблема е в тампоните ,те най-често за развалят така ми казаха в сервиза и е така .дано да съм помогнал:)
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”