кечета за пода
- неодачник
- Автомобил:
- Двигател:
кечета за пода
колеги, преди време, се спука радиатора на парното и всичко се наводни , свалих мокета за сушене , но кечетата под мокета направо се бяха скапали, миризмата беше се едно умрели лебеди,
естественно ги изхвърлих, сега се чудя от къде да си взема нови или да сложа нещо друго подходящо . Та въпроса ми е какво да сложа , някой имал ли е подобен проблем, ще ви бъда благодарен за всиички мнения по въпроса.
- неодачник
- Автомобил:
- Двигател:
Re: кечета за пода
няма ли интерес към темата? питам има ли значение ако тези кечета под мокета ги няма, може ли да ги заменя с нещо друго, или да си остане така 
- неодачник
- Автомобил:
- Двигател:
pitski написа:аз съм без кечета вече 4 години и нямам проблем
а самия под има тапи отворих едната но долу не се вижда асфалта има
- Kung_Fu_Panda
- Автомобил:
- Двигател:
а тия радиаторчета на парното от какво се пукат ? дефект ли е, от прегряване ли ?
-
matros
- Автомобил:
- Двигател:
От някоя ударена кола или ор морга можеш да си вземеш
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Да,имало е проблеми с кечето при наводнение-не съхне и смърди.Има две решения:1.втора ръка,2.купуваш един-два листа минерална вата(за термо-изолиране в строителството)+ 1-2 листа ламиниран(с фолио)стиропор(3-5милиметрова дебелина)-правиш си "кройка" и "сандвич" от материалите.Не е задължително да зашиваш "сандвича",но е по-удобно ако се наложи да разглобяваш пода.Цялото удоволствие няма да надхвърли 20-30лв.Едно време се бях приготвил за тази операция,но така и не сложих нищо-само на мокет е голфето,материалите отидоха по домашен ремонт и те така...
-
theultimate
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Борил съм се с такива кечета на трабанта. Там влизаше вода здраво и имах много проблеми. Без кечета колата е много по-шумна. Вибрации, шумове - всичко това се попива от ватата... Ако си оправил теча можеш да ги сложиш. Ако искаш нещо по-добро - в Бриколаж има пеноизолация. Това е порст материал, който не задържа вода. Много е хубаво, проблема е че трябва да го залепиш и че струва към 17лв квадрата. Стеропора е гаден за работа - трудно се огъва и рядко става хубаво. Най-добре ако си оправил теча си намери втора ръка оригинални кечета.
- lozan67
- Автомобил:
- Двигател:
Мойте замених с това http://www.di-tradebg.com/articledetails.php?ArticleID=47&Group=50. Има го в самозалепващ се вариант 15-18 лв.кв. Има дебелини от 1 до 2,5см. Ватата е по-добра, но на това не му става нищо от водата.
-
theultimate
Това е много добро - като пеноизолацията е. Обаче аз си мисля че трябва да се залепи. Защото на ватата ако влезе малко вода ще се изпари, а тук влезе ли под него вода - няма излизане.
- balamata
- Автомобил: Renault Laguna
- Двигател: F3P720
А като идея само,какво ще кажете за фибран?И аз имах на два пъти щастието да се мокри и по три дни тези кечета съхнат на яко слънце.Но миризмата си остава.Тя няма как да се премахне.Та понеже от ремонтите вкъщи ми останаха и стиропор и фибран,все по 2см дебелина,се чудя дали да пробвам?Хубавото на фибрана е пресован и няма да се смачка като стиропора.И не пропуска вода,което незнам дали ще е в плюс или в минус. 

-
theultimate
Миризмата се маха с маркуч и много търкане
Фибран и всичко друго върши работа ако се залепи. Влезе ли вода отдолу...ще излезе през дупка в пода само. Кечето ако не се мокри брутално е по-удачно решение без лепене.