основен ремонт голф 2-1.6 EZ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
strahil_toshkov
Автомобил: VW GOLF 3 16V LIMITED EDITION
Двигател: ABF 1997
Контакти:

основен ремонт голф 2-1.6 EZ

Мнениеот strahil_toshkov » Съб 01 авг 2009 1:53

Уважаеми колеги--започна се на 27 и най важното днес свърши :beer

нямах време да пусна тема защото търчах непрекъснато за части пеша :screwy

благодаря на всички колеги които ми помогнаха със много неща :beer те си знаят кои са :D

основния ремонт не било толкова лесна работа като ме обеждаваха моите приатели - монтъори :)

бях приготвил едни пари----разбира се както винаги излезе на края нещо съвсем друго :lol:

предистория :D

започна преди около месец да ми свети лампата за маслото и зумера да пищи като се катера някаде по планините - колата е по загряла и съм я позорил малко--обикновенно на около 3000-3500 оборота
веднага смених всички датчици но нямаше ефект :banghead: :banghead: :banghead:
отидах при ЛЮСИ и замерихме налягането на маслото и о лелеееееееееееееееееееееееееееееееееееееее мъка death death dза ниски обороти няма да говора но на 3000 оборота налягането беше 2 бара :bishop :bishop :bishop

и се започна------ето и малко снимки --------извинявам се предварително за изрязаните лица на хората но това е по тяхна молба :dummy: :dummy: :dummy:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

амйсторите ми казаха --- аиде сега бий си камшика за части :beat_butt2 :beat_butt2

и се започна

предварително козвом че цените на частите и услугите са занижени с между 10, 20 и 30%

а ко накой ги използва за съпоставка

1 коланов вал - за шлайф - излезе на 1 ремонт 0.25 биелни основни и аксиални лагери - цена 80лв

2 глава - шлайф, водачи - комплект, райбероване на клапаните и леглата им - 70лв

части :D

основи лагери - глюко - 52лв
биелни лагери - глюко - 48лв
аксиални лагери - глюко - 18лв
сегменти - гьотзе - 75лв
маслена помпа - топран - 48лв
гарнитура картер - елринг - 8лв
гарнитура глава - виктор реинц - 22лв
гарнитура клапани - елринг - оригинална - една не делима част с водачи на нея - 20лв
семеринги за двигател и скоростна котия комплект - кортеко - 35лв
гарнитури за всукателен и изпускрателен колектор + силиконово оплатнение между всмукателния колектор и главата комплект - елринг - 10лв
гумички на клапани - кортеко - 4лв
хидравлични повдигачи комплект - АЕ - 48лв
болтове за главата - гьотце - 18лв
съединител комплект - ЛУК - 186лв
термостат - беер - 13лв
водачи за главата - гьотце 16лв

не съм снимал всички части защотото нямах нерви ма грам :063:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

взех най важните части

Изображение

Изображение

и се започна по обратния ред

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

двигателя запали кам 22.30h и заработи много добре :beer

оказа се обаче че имам проблем с делкото беше си блокирало още приди ремонто не можеше да се направи центровка на запалването - някои преди мен е мазал псиликон и е сложил по дебел опръстен :beat_butt2 :beat_butt2 :screwy :screwy

при свалянето на двигателя избихме и делкото но с много зор - големия съветник се намеси + коазия крак иииииииии :Mr Green Fun :Mr Green Fun :Mr Green Fun
излезе---------явно много сме го били че го бяхме изкривили - наложи се да си купа и друго делко--------моето беше ДУСЕЛИЕР---ТАЗИ МАРКА ВЕЧЕ СЪМ Я ЗАБРАНИЛ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ В МОЯТА КОЛА СЪС ЗАКОН - СТРАШНИ ЯДОВЕ ИМАХ С ТОВА ДЕЛКО---ДОБРЕЧЕ СЕ ОТЪРВАХ

купих си едно БОШ за 50лв и просто си заспа на местотот mhihi mhihi mhihi

парвата ми работа след делкото беше да отида до ЛЮСИ за да си замера налягането на маслото

оставям кадрите без коментар :drunk :drunk :drunk :drunk

ак не можете да видите клипа ето линк

http://www.vbox7.com/play:9bf847df

уважаеми колеги дано темата е полезна за някой

всички части които са сложени в колата са възможно най истински и оригинални (евентуално) :012: :012: :012: ще се моля да са :bishop :bishop :bishop че иначе пак death death death

като теглих чертата на сметката се получи около 1050-1100лв до колкото изчислих

п.с. извинявам се ако има правописни грешки ама е мнага късно и ми се спи :да:

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: основен ремонт голф 2-1.6 EZ

Мнениеот Barboukov » Съб 01 авг 2009 10:47

И аз преди 2 години правих тази гимнастика... 800 лв... Мотора на 46 000 километра в момента е перфектен...

Смени първото масло на 3000, второто на 5000

Потребителски аватар
strahil_toshkov
Контакти:

Мнениеот strahil_toshkov » Съб 01 авг 2009 12:16

първото масло ще е на 500км + измиваща добавка и сваляне на капака на картера и сериозно измиване от евентуални стружки второто на около 2000км + измиваща добавка и след това вече по каналния ред на 8000км. сега вече с този стегнат двигател вече само с полусинтетика 10w40 MOTUL 6100

Vesselin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vesselin » Нед 02 авг 2009 13:12

И аз имам същия проблем със зумера при катерене на баири. При мен обаче маслото кипеше, сега смених маслото и филтера и пак ще я пробвам дали ще пищи. Иначе колата вирви добре и не гори масло нито пуши. Двигателят ми пак е EZ и е на 305500 км.

Потребителски аватар
strahil_toshkov
Контакти:

Мнениеот strahil_toshkov » Нед 02 авг 2009 14:58

Vesselin написа:И аз имам същия проблем със зумера при катерене на баири. При мен обаче маслото кипеше, сега смених маслото и филтера и пак ще я пробвам дали ще пищи. Иначе колата вирви добре и не гори масло нито пуши. Двигателят ми пак е EZ и е на 305500 км.

колега истински се надявам да е от калпаво масло или от датчиците-----просто свали капака на картера гарнитурата е 6-7лв а може и старата да си е читава - не трябвашеда се набутваш за масло и филтри 60-70лв, първо отвий няколко пети от основните и биелните лагели - задължително с диалометричен ключ за да видиш как са стегнати и да ги завиеш на същите килограми (внимавай всяка пета си има посока място и номер!!!!!!!) да не ги сбъркаш че двигателя ще изтропа много бързо - всичко ще ти стане ясно за какво иде реч

Потребителски аватар
Fripon_X
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fripon_X » Нед 02 авг 2009 15:04

Странно защо ли това ме беше познато миналата година самоче на 16ка и па толко ми излезна сичко 800 билетчетта. Първото масло ми беше на 1500 километра а второто на 8000 там някъде.
Браво човека пожелавам ти следващия ремонт на ДВГто да да е поне на 1 000 000 километри.

Потребителски аватар
strahil_toshkov
Контакти:

Мнениеот strahil_toshkov » Пон 03 авг 2009 0:57

Fripon_X написа:Странно защо ли това ме беше познато миналата година самоче на 16ка и па толко ми излезна сичко 800 билетчетта. Първото масло ми беше на 1500 километра а второто на 8000 там някъде.
Браво човека пожелавам ти следващия ремонт на ДВГто да да е поне на 1 000 000 километри.

колега прав си частите са около 800лв но като сметнеш труд и възникнали допълнителни разходи става си 1100лв
:beer :beer :beer :drunk :drunk :drunk

това е полужението :)

по въпроса за смяната на първо и второ масло знал че е почти излишно да сменям толкова много пъти маслото за толкова малко километри и промивки и сваляне на капака на картера -чистене и тн нооооооо има една поговорка

----СТРАХ ЛОЗЕ ПАЗИ----

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”