Съвет за релета за фарове

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Съвет за релета за фарове

Мнениеот tisho_psg » Чет 06 авг 2009 19:16

Колеги,може ли някой който си е сложил релета за фаровете на голф 3 да каже има ли ефект и смисъл от слагането на релета.Във форума четох доста за това,че колите серийно нямат такива релета и някои колеги си слагат допълнително.Ходих при майстор жичкаджия и каза да му донеса 40 лева и ще сложи релета на късите и дългите и с труда толкова ще му струва.Просто се интересувам дали наистина ще светят по-силно фаровете с релета или е по-добре да си изпия тези 40 лева? :drunk Ще се радвам да чуя мнения на колеги с релета и благодаря предварително :beer

Потребителски аватар
vaso18
T.N.T.
Автомобил:
Двигател:

Re: Съвет за релета за фарове

Мнениеот vaso18 » Чет 06 авг 2009 19:26

ако искаш да направиш така че като включиш на дълги да не гаснат късите да има ефект особенно на двусекционии фарове на а на обикновенни аз лично съм правил да свети по добре можеш да видиш как свети като при включени фарове дръпнеш лоста за превключване на светлините но не до краи ако само докато светнат дългите по този начин ще светят
40 лева са множко при половение че релето с кабелите струва около 10 лева

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Чет 06 авг 2009 19:27

Ефект от релетата има :да:
За по сигурно на пуснати фарове пускаш един кабел от акумулатора директно до крушката и ще видиш разликата :wink:
Според мен по добре е обаче да си вземеш ксенон. При ксенона пада на напрежението не оказва голяма разлика в светенето. Парите за поставяне на релета + комплект хубави крушки са почти колкото струва качествен ксенон кит :)

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Чет 06 авг 2009 19:40

Благодаря колеги,явно ще слагам релетата,а за ксенона-чул съм че хубавия е към 1000 лева,но и 300 да е пак е повече от реле (4Олв.)+хубави крушки (50лв).А и за ксенон мисля,че трябват хубави фарове с лупа,моите са двусекционни обикновени (единя е Хела,другия е сменян и е куча марка)

Потребителски аватар
vaso18
T.N.T.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaso18 » Чет 06 авг 2009 21:55

по принцип има и ксенон за обикновенни фарове виж този топик
viewtopic.php?f=48&t=119788

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”