като се движа оборотомерра показва 3000оборота а скоростомера40км и то при ръчка.скоростомер
- неодачник
- Автомобил:
- Двигател:
скоростомер
колеги имам следния проблем: стрелката на скоростомера се движи много бавнно, иначе километража отчита , дали е верно незнам ,
та въпроса ми е на някой случвало ли си е подобно нещо, колата е голф3 1.8 абс---- скоростомера е със стрелка а километрража е електронен, писва ми от дефекти
като се движа оборотомерра показва 3000оборота а скоростомера40км и то при ръчка.
като се движа оборотомерра показва 3000оборота а скоростомера40км и то при ръчка.-
duzar84
- Автомобил:
- Двигател:
Re: скоростомер
здравеи колега.и аз имам подобен проблем,но при мен стрелката спира да се движи на 165км.,а колата продалжава да ускорява.не мога и аз да си го обясня.
- неодачник
- Автомобил:
- Двигател:
duzar84 написа:здравеи колега.и аз имам подобен проблем,но при мен стрелката спира да се движи на 165км.,а колата продалжава да ускорява.не мога и аз да си го обясня.
да не би да е от датчика за скорост
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
неодачник написа:колеги имам следния проблем: стрелката на скоростомера се движи много бавнно, иначе километража отчита , дали е верно незнам ,та въпроса ми е на някой случвало ли си е подобно нещо, колата е голф3 1.8 абс---- скоростомера е със стрелка а километрража е електронен, писва ми от дефекти
като се движа оборотомерра показва 3000оборота а скоростомера40км и то при ръчка.
Ами ако си на 1-ва скорост...бива.Та съвета ми е да сравниш с паралелно движещ се приятел скоростта.Да не се окаже..съединител.Е ,освен да е сгъбено нещо таблото или датчика на ск.кутия,или да е сменяна кутията.Изобщо как откри проблема?
- неодачник
- Автомобил:
- Двигател:
emo-gar написа:неодачник написа:колеги имам следния проблем: стрелката на скоростомера се движи много бавнно, иначе километража отчита , дали е верно незнам ,та въпроса ми е на някой случвало ли си е подобно нещо, колата е голф3 1.8 абс---- скоростомера е със стрелка а километрража е електронен, писва ми от дефекти
Ами ако си на 1-ва скорост...бива.Та съвета ми е да сравниш с паралелно движещ се приятел скоростта.Да не се окаже..съединител.Е ,освен да е сгъбено нещо таблото или датчика на ск.кутия,или да е сменяна кутията.Изобщо как откри проблема?
проблема го открих случайно, карах споне ссъс 100 а показваше60км, и забелязах че понякога не отчита и изминантите км

-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Е,щом и километраж и скоростомер се бъзикат-нещо се губят импулсите от датчика монтиран на ск.кутия.Поразбутай буксите на табло и датчик преди да купуваш каквото и да е,може и с контактен спрей да ги обработиш,в краен случай и с WD40,но не се "оливай"
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”