Голф3 - силно дърпане встрани при спиране

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Голф3 - силно дърпане встрани при спиране

Мнениеот Nikkolay » Съб 25 юли 2009 21:42

Здравейте,
днес го взех голфа и след около 60-70 км. каране му излизат болестите mhihi
Голфа е 1,8 моно 92-ра година, при спиране доста често се случва колата да дърпа на някоя страна-ляво или дясно, все едно някой ми хваща волана и го върти.
Дали е възможно това да е от дисковете и накладки, защото са доста износени, направо стържат като натисна спирачките, или това дърпане идва от нещо друго :roll:

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Re: Голф3 - силно дърпане встрани при спиране

Мнениеот snupeca » Съб 25 юли 2009 21:57

Според мен задържа цилиндър, и износва дисковете и накладките неправилно :roll:
Сменяй ги и виж как ще е, че с тея работи шега не бива :012:

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Съб 25 юли 2009 22:13

това дърпане може да ти е от колело което ти хваща повече, може би е и от зносените накладки смени ги,добре е да провериш тези металните втулки по които се движи спирачния апарат дали се мурдат на ръка като свалиш апарата ще разбереш за какво ти говоря,примен ми задърйаше едната жтулка и то сериозно даже ми износи едната накладка повече от другата ама не ми дърпащ волана. също така обезвъздуши ги за всеки случаи и пробваи как е дали дърпа пиши за резултата после. успех!!!

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 25 юли 2009 22:41

Освен износените дискове и накладки- спешно смени и спирачната течност.
А предполагам- и спирачните маркучи, поне предните, защото старата течност ги е направила на дреп отвътре! :(

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Съб 25 юли 2009 22:59

radotom написа:Освен износените дискове и накладки- спешно смени и спирачната течност.
А предполагам- и спирачните маркучи, поне предните, защото старата течност ги е направила на дреп отвътре! :(

Направо уцели :bowdown , спирачните маркучи са си доста нацъвкани. Дали да сменя само накладките или трябва и дисковете да сменям.
Просто мисле, че има още животец в тия дискове ми се струва :roll:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 25 юли 2009 23:03

Провери до колко е спаднала дебелината на дисковете и тогава преценявай.
За съжаление- още не съм си инсталирал новата АутоДата, (но пък затрих старата :lol: ) за да кажа дебелини, а на изуст не ги помня, но все някой ще я има и ще пише ;)
Имай предвид, че диск, набразден на каналчета от износване много бързо ще ти скапе и новите накладки.

Потребителски аватар
boyan88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boyan88 » Нед 26 юли 2009 14:59

Vw_wV написа:
radotom написа:Освен износените дискове и накладки- спешно смени и спирачната течност.

Направо уцели :bowdown , спирачните маркучи са си доста нацъвкани. Дали да сменя само накладките или трябва и дисковете да сменям.
Просто мисле, че има още животец в тия дискове ми се струва :roll:

Най-добре измери диска, виж колко мм е и колко е максимално допустимото износване(обикновено на диска пише) и така ще разбереш със сигурност, но по принцип ако скоро ще трябва да сменяш дисковете след смяната на накладките най-добре е да ги смениш заедно с накладките, понеже така те ще се наместят по диска от самото начало, а после може да стане разминаване. Ти ще си прецениш. Другото много важно е да провериш и апаратите и цилиндърчетата дали са смазани добре и дали хващат, за да не износиш новите накладки на 1000км. Това е, което мога да ти дам като съвет... Успех! :да:

Потребителски аватар
peachbaby
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peachbaby » Пон 27 юли 2009 17:35

всичко казано до тук по темата е вярно,при мен също се случва от време на време.забелязал сам че размера на гумите има значение,другото което е на каква настилка се проявява проблема.значи аз лятно време карам с 195/50/15 и когато ряско натисна спирачка на път на които асфалта е на коловози от жегата и камионите и на мен ми дарпа на някаде в зависимост от това коя гума е на равно и коя в коловоза.с по тесните зимни гуми 185/65/14 този проблем го няма.а всички спирачни апарати са инспектирани и почистени прилично.аз сам с афт 1.6 96г

Потребителски аватар
m2595
Автомобил: Mercedes W124 250D
Двигател: OM602

Мнениеот m2595 » Пон 27 юли 2009 17:41

Минималната дебелина на преден диск(невентилиран) е следната:
За 239 мм диск-10мм;
За 256 мм диск-11мм;
Така пише в моята Аутодата(3.18) :wink: Поздрави! :beer

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Пон 27 юли 2009 19:19

peachbaby написа:всичко казано до тук по темата е вярно,при мен също се случва от време на време.забелязал сам че размера на гумите има значение,другото което е на каква настилка се проявява проблема.значи аз лятно време карам с 195/50/15 и когато ряско натисна спирачка на път на които асфалта е на коловози от жегата и камионите и на мен ми дарпа на някаде в зависимост от това коя гума е на равно и коя в коловоза.с по тесните зимни гуми 185/65/14 този проблем го няма.а всички спирачни апарати са инспектирани и почистени прилично.аз сам с афт 1.6 96г

Това днес го забелязах колега. Когато карам по паветата винаги ми дърпа нанякъде, гумите мисля че са 195/65/15 .
А по въпроса за спирачките, Ваското днес ги погледна набързо и каза, че дисковете били за смяна, накладките бивали :roll:
дано като сменя дисковете, да спре да опъва настарни, че ще се побъркам

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Пет 31 юли 2009 12:39

Колеги някакво мнение за дискове Textar имате ли. Чудя се какви да взема, а на тази марка ми ги дават с 25% намаление.

danaildel4ev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danaildel4ev » Пет 31 юли 2009 14:14

Vw_wV написа:Колеги някакво мнение за дискове Textar имате ли. Чудя се какви да взема, а на тази марка ми ги дават с 25% намаление.

взимай ги колега хубави са заслужават си вземи си и нови накладки

Потребителски аватар
boyan88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boyan88 » Съб 01 авг 2009 18:16

Колега, Textar са много добри! С такива дискове и накладки съм, много добри! Това е лично мнение! :да: :да: :да:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”