колеги преди две седмици правих ремонт на главата на голф 3 2.0 16в абф .значи смениха ми вложки ,водачи,верига ,главата е отнета с 0.20 а клапаните са райберовани и скъсени отзад.отделно сменени всички гарнитури и ремъци ,ролки и т.н.след ремонта компресия 11 .
проблема е следния ,карах 2 дена и изведнъж започна да работи на 3 цилиндъра,при проверка четвърти цилиндър 0 компресия.като отворихме капака на главата на този цилиндър изпускателния клапан е останал отворен и може би крив. това констатира маистора но не може да ми каже защо.някой може ли да ми обясни какво е станало и защо
проблем с глава на голф 3 16 в абф
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблем с глава на голф 3 16 в абф
Да не са изпуснали кученцата и пружината да не затваря клапана
- ninja-3
- Автомобил: vw passat b5.5 4 motion
- Двигател: avf 2004
майстора го удари тоя заседналия клапан и тои се върна горе ама стой видимо по ниско от другия до него и затова предположи че е крив незнам ,утре ще махнем цялата глава.
ако е така както казваш да са изтървали кученцата защо се е получило това?
ако е така както казваш да са изтървали кученцата защо се е получило това?
-
- Автомобил:
- Двигател:
От лош монтаж, от вече прецакано някое кутре или евентуално да е станало нещо с леглото на клапана, това дето е в горния край. Той клапана в момента може и да е крив, а да не е бил крив, ако някое бутало го е подклъцвало. Погледни като свалите главата има ли следи по буталото.
- williams_vn
- Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
- Двигател:
да ви имам маисторите не провериха ли всички водачки да ги бяха сменили не са кои знаи колко скъпи като се съмняват в тях, и може да е ударен клапана от буталото ако не е зацепен ремъка добре така че
на мистора ти ама няма как да разбереш вече освен утре да маха главата пред тебе и да гледаш буталото то ще си личи ако е удряло в клапана ако има нещо виж в продава имам такъв голф за части главата стои още ще го мислим
а маистора може и да го смениш ако си е оставил ръцете по твоита кола

- ninja-3
williams_vn написа:да ви имам маисторите не провериха ли всички водачки да ги бяха сменили не са кои знаи колко скъпи като се съмняват в тях, и може да е ударен клапана от буталото ако не е зацепен ремъка добре така чена мистора ти ама няма как да разбереш вече освен утре да маха главата пред тебе и да гледаш буталото то ще си личи ако е удряло в клапана ако има нещо виж в продава имам такъв голф за части главата стои още ще го мислим
а маистора може и да го смениш ако си е оставил ръцете по твоита кола
ама аз нали съм написъл че водачите са сменени .да нямаш в предвид повдигачите ,тях ги изпразниха и почистиха преди да сглобят.
а ремъка го гледаха и на елкон веднага след ремонта всичко беше ок.
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Едвали е от ремъка(при два дена каране то щеше да четърка),по скоро не маистора а тези които са правили ремонта на главата нещо не са изчислили хлабините може да е заял в някои водач като се отвори ще се разбере.
- ninja-3
утре след обяд пак ще ви пиша ако се разбере нещо,че то ся нали знаете ко почва единия майстор ще каже не е от мен проблема другия и той същото
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако си постоянно при колата гледай в кой момент майстора ти ще каже, че не е от него проблема и сподели, сподели и какво си видял...
- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
А дали не е било обърнато някое от кученцата на този клапан ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
MuTa4eTo написа:А дали не е било обърнато някое от кученцата на този клапан ?
Ако е обърнато посмъртно не можеш им ги нагласиш шайбите с пружините...
- 6669
Петър Петров написа:MuTa4eTo написа:А дали не е било обърнато някое от кученцата на този клапан ?
Сигурен ли си ?
Защото съм пробвал нарочно

-
- Автомобил:
- Двигател:
MuTa4eTo написа:Петър Петров написа:MuTa4eTo написа:А дали не е било обърнато някое от кученцата на този клапан ?
Сигурен ли си ?
Защото съм пробвал нарочно
Е добре де, може, ама треа си бааах ти индивида та да не видиш, че нещо не е наред, ако пък това ти вади хляба, хептен треа да ти извади цаките
- 6669
На всеки може да се случи да е разсеян и да се отплесне. При поставяне само на 1 от двете кученца и пружинката си седи в нормално полужение, не по ниско от останалите и от недоглеждане при поставяне се случва подобно нещо. Според мен, ако е станало така е редно сервизът да си поеме ремонта 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Абе, че не седи нормално пружината при едно кученце, не седи, ама в случая сервиза треа си поеме ремонта!
Как по дяволите нема да догледаш дали са едно или две контрите, а! После що плюват по гаражните майстори

Как по дяволите нема да догледаш дали са едно или две контрите, а! После що плюват по гаражните майстори

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”