Кратко звънене в областа на агренажния ремък при 1100оборота

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Yanakin
Автомобил:
Двигател:

Кратко звънене в областа на агренажния ремък при 1100оборота

Мнениеот Yanakin » Вто 21 фев 2006 13:43

И така :_) закупих си Джета 85 година, прилична кола която беше в много добро състояние и си я ползвах със здраве, докато не реших да и сменя агренажния ремък, другите ремъци и обтягащата ролка на агренажния ремък. След това се появи това страно прозвъняване на тези обороти. Това което ми прави впечатление е че докато двигателя не загрее подобаващо не се чува звъненето, след като загрее както трябва, когато двигателе преминава или подържа 1100 оборота това звънене се появява. Суетях ме се сваляхме ремъци и тем подобни докато не разбрахме че звъненето идва от обтягщата ролка. Когато намерих време сменихме ролката но това взънене пак се чува. Старата ролка която свалих и нямах проблеми с нея беше марка INNA ако не се лъжа, ролката която почна да звъни беше GENUEPARTS а в момента е OPTIMAL и двете нови ролки нямат грам луфт и лагерите са ОК в сръвнениее със старата. Неможем да разберем как да отстраним този шум. Отпуснах малко ремъка шумът понмаля но не ми се вярва това да е решение, да го отпускам повече несмея. Ползвам щатско ръководство за ремонт на ДЖЕТА. Но когато се появи този шум колата я бях оставил в сервиз не се занимавах аз, и предполагам че там са си свършили добре работата и не са пренатягали ремъка !!!! В чуде се видях и още хора покраи мен ;-) ако можете помогнете.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 21 фев 2006 13:50

Аз имах подобен проблем на моя голф и дълго време се чудих откъде се получава. При мен беше от пластмасовия капак на ремъка, който понякога стържеше в самия ремък.

П.С. пиши смело в раздела за Голф - нали караш Голф с багажник :wink:

Потребителски аватар
Yanakin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Yanakin » Вто 21 фев 2006 14:51

Ами вярно аз карам Голф с багажник :_)) Но по темата, аз правих пробите с махнат горен капак на агренажа и свален ремък на динамото другите няма как да ги махна, и звъненето пак си беше там. Ремака се движи добре по колелетата и по шаибата и си пасва идеално, но при тези 1100 оборота това звънкане се появява !!!!
Подпирах на ролката дълга отверка и когато звъненето се появяваше, се чуваше мнооого добре през отверката, а и тя потрепваше.
Невярвам да сам попадал на толкова отвратителни ролки а и какво има в тази ролка един лагер. А и там от кадето ги копувам много други копуват и куп сервизи също. За мен проблема е натягането на ремака, или само така ми се струва. Но искам да поговоря с някои които е препатил.

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Вто 21 фев 2006 16:51

Yanakin написа:Невярвам да сам попадал на толкова отвратителни ролки а и какво има в тази ролка един лагер. А и там от кадето ги копувам много други копуват и куп сервизи също. За мен проблема е натягането на ремака, или само така ми се струва. Но искам да поговоря с някои които е препатил.

Охо има и по отвратителни колега.Мойта като я смениха (Бош ) имаше толкова голямо биене, че имах чувството, че ще скъса ремъка.После ми дадоха нова.
При мен не е имало такива шумове.

Потребителски аватар
Yanakin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Yanakin » Вто 21 фев 2006 17:22

Четих в един форум преди време за човек с подобен проблем, които разказва че върнал автомобила в сервиза и те бързо отстранили проблема, и той предполага че са му отпуснали леко ремъка и всичко се оправило. Докато не му протекал някакъв семеринг и се наложило отново да смени пак същите неща. И този шум пак се появил, и то гогато двигателя се стопли. Но решил докато не стане непонусимо да не се занимава с него :_)))

jerrry
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jerrry » Вто 21 фев 2006 19:20

Според мен е стегнат повече от необходимото.Имай предвид че като загрее мотора се обтяга още-повече.

Потребителски аватар
asskoGTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот asskoGTI » Вто 21 фев 2006 21:28

пробвай пак със старат ролка...и ремака(ако все още ги пазиш),и ако пак ти звъни начи ше те посъвтвм е да си видиш лагерите на коляновиа вал :?

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Сря 22 фев 2006 7:33

Гаранция пренатегнат ремък

Потребителски аватар
alex_7656
Автомобил: Golf IV
Двигател: AUM

Мнениеот alex_7656 » Сря 22 фев 2006 22:30

колега и аз имам същия проблем г-3 2.0 гти 115 кс,като смених ремъка имаше този шум и то само като двигателя загрее.Върнах я в сервиза и нишо така и не се разбра от какво е .Но аз мисля че идва от шайбите който въртят ремъка на хидравликата и на водната помпа.Така е при мен вече 8000-9000 км.И аз не можах да разбера!!!Успех

Потребителски аватар
Yanakin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Yanakin » Чет 23 фев 2006 11:40

И така часът на истината. Няма ролка на тоз свят която да не звъни :twisted: Всички ролки които се слагат си звънкат от натягането което агренажния ремъка им оказва, и за това когато има звън ремака се отпуска докато звънъ изчезне и това е оптималното натягане на ремъка. А защо звънят по-принцип, неможах да си обесня...
Колкото по-стегнато толкова повече звънене. Това го знаеше човек който не е авто монтьор а интересното е че монтьорите не го знаят :_)))
Думите му излязоха прави :_) сега си карам и се кефя как мърка 1.8 кубиковия мотор

Потребителски аватар
Yanakin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Yanakin » Чет 23 фев 2006 11:41

Благодаря на всички за помоща и мненията. Сполай ви с проблемите и на вас и бързо да се решават ;_))))

Потребителски аватар
alex_7656
Автомобил: Golf IV
Двигател: AUM

Мнениеот alex_7656 » Чет 23 фев 2006 23:07

ако го оправиш или ходиш по сервизите и имаш някаква теза сподели я,ще ми е полезно!!!

Потребителски аватар
Yanakin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Yanakin » Пет 24 фев 2006 9:23

Звъненето идващо от ролката изчезна, след като отпуснах достатачно ремъка. Отпусках го на няколко пъти по-съвсем малко докато звънтенето изчезна. Това си го правя пред блока, за 15 минити става при джетата. Не е нужно да се ходи на сервиз освен ако не искате да си цапата ръцете :_)

Потребителски аватар
Yanakin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Yanakin » Пет 24 фев 2006 11:12

Алекс ако описания от мен проблем се доближава максимално до твоя пробвай това което описах по долу. Можеш и сам да го направиш. :_)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”