Проблем с водата(капе ми някъде по колекторите)

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Проблем с водата(капе ми някъде по колекторите)

Мнениеот mupk0 » Нед 02 авг 2009 21:49

Абе отскоро имам странен проблем.Започнах да губя антифриз.Оказа се спукано маркуче и го смених,но преди да го видя ми изтече всичкият антифриз.Налях пак и с времето антифриза ми намаляше при сменено маркуче от радиатора до разширителният съд.ДОливах си вода(антифриза ми беше синтетичен на шел(концентрат)),но с времето се оказа,че водата се губи доста.Карам карам спирам и се чува пук пук някъде под карбуратора(колата е 1.6 карбуратор голф 2ка 89та).Имам чувството ,че вода капе по колектора и се изпарява.Чат пат се вдига и пара.Това стана малко след като ми сложиха газова.Имам съмнения ,че може да е някой мъркуч ,защото първоначално ми взимаха водата от карбуратора,за да топли изпарителя,но се оказа,че имам запушен някакъв О-пръстен и взеха вода от парното.Прекараха маркучите по купето зад двигателя (над колектора) и така.От тогава като покарам колата,като загрее и като спра двигателя се чува едно пссссс сссст как все едно капе вода по колектора.На 300-400км ми се губи около 1 пръст вода в казанчето.Мисля да сменя всички маркучи от газовата с маслоустоичиви,защото са само маркучи за вода.Ако проблема не се оправи...какво да правя?Някакви идеи откъде може да капе вода по някой от колекторите?Няма видимо (отдолу и отгоре) да капе вода.Водих я при един познат на сервиз...надуваха я с въздух и пак цвърчеше.Съмото пукане е много странно...хем все едно се изпарява вода,хем засмуква въздух!Другият вариянт,които обмислям е да си откача газовата(монтиране е в газов сервиз попринцип) и да покарам малко на бензин да вияд дали проблема ще си остане или е по техните маркучи.Дано сте ме разбрали,че го обясних с една част от тялото си дето... :)

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с водата(капе ми някъде по колекторите)

Мнениеот rosen79 » Нед 02 авг 2009 22:23

Отиваш там където са ти слагали газовата,и им казваш какъв е проблема.Те трябва да си го оправят.Има и друг варянт.Ако си с автоматичен смукач там минават мъркучета с вода.Може и от там да е протекло.

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Нед 02 авг 2009 22:32

проблема е че тез газаджии няма да си признаят,дори и да са виновни.101%та съм сигурен.Да с автоматичен смукач съм....и тях ще проверя :)

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Нед 02 авг 2009 22:38

Нали имаш гаранция?Отиваш и им казваш,че след тяхната намеса е протекло.

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Нед 02 авг 2009 22:47

Ем гаранция всичко е ок...ще видим.Според мен ще кажат,не не сме ние ;( Първо ще си сменя маркучите и тогава ще действам с тях.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Нед 02 авг 2009 22:49

Е ти като смениш мъркучите за чий ще ходиш при тях?

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Нед 02 авг 2009 22:51

емм щот ако ги сменят,пак ще ги сменят с водни...затва мисля си ги сменя аз с качествени и ако не се окаже от тях да започна да търся под вола теле...

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Пон 03 авг 2009 7:58

колега може да пробваш така значи изпарителя ти е закачен за парното. откачаш маркучите на изпарителя и на маркучите имаш троиници връзваш с един маркуч от единич троиник в другия и стягащ добре и караш на бензин. моята джетта също губи вода около 200мл за 1 седмица. семнях гарнитура на главата имах някви съмнения вси4ко си бе6е ОК смених си всички маркучи и на изпарителя оба4е пак си ми губи вода без жидим теч. а одад на колекторите е имало някав О пръстен там е преминавало вода и този О пръстен е правл проблем така че огледаи добре всички маркучи и успх :да:

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Пон 03 авг 2009 8:06

Може ли да ми кажеш какъв е този О-пръстен и как се сменя?

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Чет 06 авг 2009 21:25

Вдигам темата да кажа какво направих и какво стана.Може да се окаже полезно за друг колега.

Свалих карбуратора,изчистих го(на ултразвук),сервизирах го,смених всички вакууми и сега няма грешка.Водата се губеше от маркуча от радиатора до разширителният съд.Оливало е отдолната му страна и директно по предната част на радиатора и затова не съм виждал теча.Понеже ейсега я направих и покарах,а навън вали не чух дали го има това пукане при каране и изгасяне,но я оставих да загрее на място преди да я разкарам из града и след като я изключих всичко беше тишина :) Или иначе казано целият ремонт излезна 2лв маркуч,2 лева вакууми(използвах маркучи за обратна нафта) и време :)

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Чет 06 авг 2009 22:37

браво колега 4е си открил и решил проблема сии то доста евтино.ако беше О прустен ще6е бая време да си загубиш е пове4е от това да смениш маркуча монеже се сваля колектора добре че не съм ти обяснявал куде е та да се захващаш с това

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Съб 08 авг 2009 15:48

Сега карам 2 дена с вода....чат пат пак съска :( Ама вода не се вижда да се губи,но се чува как съскането идва отзад карбуратора или под него.Ако вакуумите не са в ред ,това лошо ли е?Всмисъл да си карам така?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”