Проблеми Г4 АКЛ 1.6 99г.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
pahata
Автомобил:
Двигател:

Проблеми Г4 АКЛ 1.6 99г.

Мнениеот pahata » Нед 23 авг 2009 0:33

Здравейте колеги.Имам няколко проблема и реших да се обърна към вас.Някои от тях са вече пускани във форума,но съм ги споменал за да добиете обща представа за колата и искам да наблегнете на последния!Благодаря предварително!
И при мен както при повечето голфаджий първа и втора влизат когато си искат.
Като ми загрее колата(90 градуса)оборотите ми плават и като подам повече газ колата "глъхне", а като включа климатика става да си е** ма***та...
Обаче днес възникна нов проблем като спра на леко надолнище, изгася двигателя и вкарам първа колата тръгва по надолнището за около 5 см., спира и после пак 5 см. и чак тогава спира окончателно....все едно нещо прещраква там някъде по колата(при междинното спиране)...това много ме притеснява, тейкато си мисля за най-лошото-нова скоростна кутия.Ако някой е имал такъв проблем-нека сподели...или пък е нормално.... :banghead:

Потребителски аватар
Batmirko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Проблеми Г4 АКЛ 1.6 99г.

Мнениеот Batmirko » Нед 23 авг 2009 1:10

Ето този човек може да ти помогне

viewtopic.php?f=13&t=124276

Като за начало WAG диагностика, после по списъка с грешките...

И аз съм минал през някой от оплакванията ти, чистих дросел с адаптация - сега оборотите са 6, като изключим лекото прескачане , което се усеща само на празен ход /ще напасвам клапани скоро- нямам идея кога, че ще трябват към 300лв/.С 2ра имам леко хъркане при студена кола, ще сменям маслото на скоростите+ добавка евентуално във вторник ще пиша има ли ефект...

Разхода ми е с 1-2 литра отгоре, след сумати диагностики никой нищо не успя да ми каже :не: освен извода за клапаните :idea: но било твърде слабо за да идва преразхода от там, 12-14л казват ти е нормално :beat_butt2 не ми се мисли колко ще гори зимата :banghead:

Друго не мога да се сетя, калпава работа са АКЛ-ите за мен, 3ката ABS в техническо отношение беше слънце сравнение с него.

pahata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pahata » Нед 23 авг 2009 10:50

На WAG-a е качвана миналия месец и показа че няма грешки."Майстора каза да сменим свещите и да пробваме с добавки.Е сменихме свещите(за около 3 часа пред блока) и съм сложил вече три добавки, който навремето решиха проблема на Вектрата на баща ми, но при мен нищо!Иначе разхода ми не е много.Прясно засечен 7.2 извънградско-с 120км./ч. на Тракия от СЗ до Сф.и обратно и 8.35 смесено.Но това с оборотите вече го прежалих и си карам така почти година.Повече ме притеснява скоростната кутия и проблема й като спра при ЛЕК наклон!Та питането ми е дали мога да си карам така още около месец, тейкато сега няма пари или по-добре да си я прибирам в гаража, защото може да стане по-зле!!! :banghead:

Потребителски аватар
Batmirko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Batmirko » Нед 23 авг 2009 23:39

Според моите мижави познания колата може да тръгва ако ти се губи компресия, съответно изпуска и колата ти потегля, т.е според мен лично проблема не ти е в кутията а в двигателя, но нека се изкажат и др. колеги и ме поправят ако греша :012:

Моят разход от днес към Стара Загора и обратно 8.5 газ 120-130 по магистралата... с 180 дава 16/100 моментен, вдигнах ги замалко - повече не иска death

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Пон 24 авг 2009 18:02

Няма проблем със скоростната. Колата потегля и спира докато зацепи на цилиндър с по-добра компресия. Отиди и си премери компресията и ако е ниска или с разлика по-голяма от 3атм. между два цилиндъра взимай мерки.

pahata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pahata » Вто 25 авг 2009 11:29

Колеги прави сте за компресията!Ходих на майстор и той това каза.Покара я известно време, спирахме на наклони и каза да не се притеснявам.За него това "приплъзване" е минимално.Посъветва ме само да си сменя маслото на скоростната кутия, тейкато не е сменяно до сега!

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pedalchobaba » Вто 25 авг 2009 11:51

1.Провери си трите тампона на групата двигател-скорости.
2.Намери откъде ти смуче неотчетен от дебитомера въздух - като започнеш от одушника на маслото, минеш през всички вакуми, сервото на спирачната помпа и свършиш с гумените пръстени между колектора и главата.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”