Има ли Бора мембраната на сервото на спирачките?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
alexkoleff
Автомобил:
Двигател:

Има ли Бора мембраната на сервото на спирачките?

Мнениеот alexkoleff » Пон 10 авг 2009 14:07

Здравейте на всички,
преди няколко дена забелязах, че колата ми (Бора 1,6SR 74Kw, 2000г.)когато натисна спирачката се чува от педала все едно издиша (изпуска въздух), не забелязах да са ми слаби спирачките. Преди месец сменях предни дискове с накладки, но не помня дали преди пак е съскал педала. Порових се във форума и най-често се споменава скъсана мембрана на сервото. Минах днес по обед през Ауто+ и попитах за мембрана на сервото-продавача започана да рови по програмите им и каза, че Бората няма такова нещо(мембрана на сервото)-било цялото серво само с някаква гарнитурка. Дали действително е така и моля Ви дайте идеа защо ми съска педала на спирачката-да обезвъздушавам ли спирачната система(70-80лв.) или няма смисъл. Може и да си внушавам, но като чели като напомпя малко педала при спряла кола намаля съскането, но не изчезва и при следващо спиране пак издиша.Ще съм благодарен на всякакви идеи и предложения.
Лек ден.

RESPECT.

Потребителски аватар
koby
DarkSidE of The WorlD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Има ли Бора мембраната на сервото на спирачките?

Мнениеот koby » Пон 10 авг 2009 14:16

да нормално е като ти е угасена колата и серво усилватела не работи и съответно педала има по-малък ход и затова ти съска по-малко

Потребителски аватар
alexkoleff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alexkoleff » Пон 10 авг 2009 14:23

....не си ме разбрал-колата не се гаси, т.е. колата си работи на място (на светофара).....

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 10 авг 2009 14:32

Да разбирам ли, че ти пропада педалът? Ще ти дам един съвсем пресен пример от днес, надявам се поне да те ориентира. Майка ми кара Пасат Б5.5 и напоследък педалът започна да потъва и да задържа,също така се чуваше и съскане от казанчето със спирачна течност. Съответно колата стана много трудна за каране в града, където се налага да се спира и тръгва постоянно. Проблемът се оказа доста интересен, днес ходихме да вземем колата от сервиза. Показаха ни старото серво, което беше изгнило. Оказа се, че вследствие на запушен дренаж в него е влизала вода (при Пасата се намира под кората на чистачките). Според монтьора (ще опитам да преразкажа) тази дренажна тръбичка в края си има някаква мембрана, която се отваря, за да изтече водата само при положение, че се посъбере повечко вода. Идеята й според него на тази мембрана е за шумоизолация, и според него е леко ненужна. В момента колата е със сменено серво и вече няма проблеми. Надявам се да съм ти помогнал поне малко.
п.п. цената на ново серво е от порядъка на 500 и няколко лева. За труд й взеха 140 лева, понеже се вади конзолата с педалите, а за да се извади тя се маха таблото, доколкото разбрах.
п.п. 2: доколкото виждам по ЕТКА, сервото е дадено като цял компонент, което най-вероятно значи, че не подлежи на ремонт, а се подменя с друго. Това е по въпроса с мембраната. В това старото доколкото успях да погледна не видях никъде мембрана. Само нещо като пружина вътре.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”