въпрос за масло
- Ico74
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
въпрос за масло
някои може ли да ми каже колко литра масло ми събира мотора abu 1.6 75hp 94g
- Ico74
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колеги преди 500км смених маслото защото от студа беше направило конденз а и беше за смяна но ми се струва че маистора не изчака да се изтече напълно старото и сложи 3300 ама като гледам щеката ту е на макс ту малко над максимума та затова питам данеби пък тръбичката на щеката да е омазана с масло от старото масло дето изби какво да правя да точа ли що ли
- kokovanev
- Автомобил:
- Двигател:
И аз съм с такъв Голф. В някаква измислена таблица на фирма - производител на масла пишеше 3.6 л за 1.6 ABU. Сипах му ги. Беше 4 мм над накатената част на щеката. Поизсмуках - сега да са останали 3.3 л в мотора. На щеката е точно 1 мм под края на накатеното - горния край, естествено. Маслото е немска полусинтетика 10/40 Meguin или нещо такова, не е скъпо. Колко е истинско - не знам. Филтър - Ufi /също не е скъп/, по къс от нормалния, заради климатика. Собственика на магазина ми е приятел и кара със същите консумативи. Повдигачите леееко се чуват на студено при отворен капак, но пък 7000 км нивото на маслото не е мръднало! На капачката прави малко конденз /бяло/, надявам се заради градското каране и температурите.
- Genadi75
- Автомобил:
- Двигател:
всички голфове без 1.4 мотор хващат 4 л масло така че вземай една туба и сменяй смело. най добре отиди да ти го сменят в някой сервиз за масла. повечето имат машини които изсмукват маслото през отвора на щеката без да свалят тапата на картера. с тез машини става много яко и изсмукват всичко до дупка така че отиди в такъв сервиз най добре
- zexer
- Автомобил: Golf2
- Двигател: 1.3 MH
- Контакти:
Тези данни са взети от руски справочник за Golf/Jetta 83' - 92'
Данните са в литри.
Код: Избери всички
ОБЩИ СВЕДЕНИЯ
Резервоар за бензин 55
Система за охлаждане на двигателя с парното:
– двигател обем 1,1 и 1,3 л 5,5
– двигател обем 1,6 и 1,8 л 6,5
– турбодизел и дизел 1,6 л 6,5
Система за смазване на двигателя заедно с масления филтър:
– двигател обем 1,1 и 1,3 л 3,5
– двигател обем 1,6 и 1,8 л 3,5
– турбодизел и дизел 1,6 л 3,5 (след 1986 г. – 4,5 )
Маслен филтър на двигателя 0,5
Картер на скоростната кутия:
– типа 084 2,2
– типа 085 3,1
– типа 020 (4-скорости) 1,5
– типа 020 (5-скорости) 2,0
– типа 010 (автоматична) 6,0 (3,0 при смяна на масло)
Картер 'главной передачи' автоматични скорости 0,75
Усилител на кормилната уредба 0,7 – 0,9
Спирачна система 0,5
Данните са в литри.
Колеги,кой е разбирач и кой какъв опит има в случая няма значение,тъй като данните,които съм посочил ,не съм ги гадал на боб,а са взети от книжката на колата,а тези дето са я писали със сигурност знаят по-добре от нас кой мотор колко масло събира.Аз също имам Г3 1.6 ABU и съм му сменял маслото и досега не е "прелял".Естествено,че като си сменяш маслото трябва да си имаш едно наум,че може де не е изтекло всичкото и като наближиш 4 л.е добре да погледнеш какво става.Колкото до данните за Г2 може и да са такива както ги е дал колегата,но не се отнасят до Г3 1.6 за който пита колегата,тъй като 1.6/ABU/ на Г3 е доста по-различен като конструкция/но не към по-добро/ от 1.6,който е слаган в Г2.
- Ico74
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
благодаря ви за изчерпателните отговори днес си чистих отдушника на картерните газове и беше запушен та ме съмнява данеби заради това да се мъчи да качва по малко масълце нагоре по щеката и оттам да ми я цапа ще я наблюдавам а между другото не ви ли тракат леко клапаните на авu моторите ви защото ми се струва шумен като двг спрямо другите мотори на vw