Голф 3, 95г, 1.8 -90к.с. , автоматик (4 ск.), АГУ -съвети???

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
s_toshkov
Автомобил:
Двигател:

Голф 3, 95г, 1.8 -90к.с. , автоматик (4 ск.), АГУ -съвети???

Мнениеот s_toshkov » Съб 22 авг 2009 15:27

Колеги бихте ли ми дали съвет за такава машинка - Голф 94 или 95г,автоматик, клима , АГУ ?
Доста почетох из форума ноконнретни отговори не намерих .
Автоматика - доколкото ми казаха е 4-ри скоростен с спортен режим . Бил обслужен - за маслато и филтъра били дадени 300 лв (вярно ли толкова струват ???)Автоматичната кутия надежна ли е? Какво да чаквам ?

За разхода какво може да ми кажете ?Твърдят ми че гори около 10/100 газ ? работо си безпоблемно и на газ и на бензин . Дали ще му стига 13-14/100 газ градско в Варна?

КАто екстри си има клима (доколкото знам е заводки), 4 ел стъкла, хидравлика, централна, алалрма , доколкото разбрах е с 1 airbag и т.н.

Какви проблеми мога да очаквам от колицата като цяло ?Тези двигатели горят ли масло?

Да уточня само че търся такава кола за жената , за мен е много малка.

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 3, 95г, 1.8 -90к.с. , автоматик (4 ск.), АГУ -съвети???

Мнениеот mania » Съб 22 авг 2009 18:49

Първо си оправи заглавието, за да се разбере, че търсиш такава кола. Този пример за намерена кола ли е даден, или просто търсиш такава??
За автоматиците се знае, че ядат повече от ръчните, т.е. сигурно 14 на газ ще ги удари градско.

s_toshkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот s_toshkov » Нед 23 авг 2009 14:39

mania написа:Първо си оправи заглавието, за да се разбере, че търсиш такава кола. Този пример за намерена кола ли е даден, или просто търсиш такава??
За автоматиците се знае, че ядат повече от ръчните, т.е. сигурно 14 на газ ще ги удари градско.

Не търся такава кола - намерил съм я просто искам съвети за да знам дали да я вземам , да няма после :banghead:

tetris
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tetris » Нед 23 авг 2009 23:13

Вече 2 години търкалям такава, комби. Няма проблем с автоматика, ако наистна са сменили масло, филтър и уплътнение на скоростната кутия е горе-долу към 300 лв. За градско е идеалния вариант, газ-спирачка, гори малко повече, но зависи как я настъпваш. Ако е читава и климатика работи земай я, тествая и извън града дали работи kick-a караш с 70 и рязко даваш газ, трябва да мине на трета и ще се изфорсира. Иначе тая кутия прави колата тромава, ако искаш да я ръчкаш не става. На спортен режим сменя скоростите на по-високи обороти, но пак си е тромава. Двигателя в добър, ослушвай се за шумове в худравликата, ако на място вие като завиваш или съска и се върти трудно, значи е заминала. Пусни климатика на макс (духалката на 4), ако е наред и не е изпуснл фреон от духалките трябва да излиза с температура 7-9 градуса, при рециркулация в купето. Ако температурата е хад 12 значи е изпуснал фреон. Огледай всичко да работи, фарове, мигачи, чистачки, ръчната да държи,как спира. Амортисьорите сигурно са заминали ако се люлее в завоите като караш с 50-60. Това е горе-долу, кажи как е минало.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”