проблем с гума :(

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
bratoto
Автомобил: Vento GT 2000 - 115
Двигател: 2E

проблем с гума :(

Мнениеот bratoto » Пон 26 окт 2009 9:30

здравейте,купих си нова гума "good year" от магазин и почти веднага направи балон,от магазина не искат да я рекламират,според тях е от дупка.....въпреки че нямам спомен за краткото време.......та въпроса ми е може ли да се подлепи от вътре-някак си да се заздрави мястото на балона......за да я търкалям за задна,и дали би била сигурна........да не ме утрепа? мерси :)

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Re: проблем с гума :(

Мнениеот Dead man » Пон 26 окт 2009 12:29

Не,няма как да се оправи...
Слагай я за резервна или на боклука... :banghead:

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_an » Пон 26 окт 2009 21:16

Dead man написа:Не,няма как да се оправи...
Слагай я за резервна или на боклука... :banghead:

колега моляте вече не се изказваи неподготвен!!!! :beat_butt2 :beat_butt2 :beat_butt2 естествено,че ги правят,даже не си личи въобще,мястото където е имало балон,е стига да не е етолкова голям,де.......!тук в Карлово само на едно място ги правят,а другите гумаджии явно като немогат и затова казват,че нестава!лично съм гледал как ми правиха и то гума с 2 балона с диаметър колкото монета от 1 лв. на мястото на балоните вече няма и следа от тях,така че не хвърляи гумите,а просто потърси къде има достатъчно кадърен гумаджия да ти свърши работа,защото на всеки му е по-лесно да ти преобута други......

Потребителски аватар
Dead man
Контакти:

Мнениеот Dead man » Пон 26 окт 2009 21:58

И каква е технологията ?
И за какъв размер гуми говорим ?
Аз карам от 16ка нагоре и няма да си правя експерименти с гумите и живота ми за едни 200 лева да кажем...
За 13 и 14 съм чувал за някаква технология,която оправяла донякъде балоните,но знам също така че оправените гуми не трябва да се карат с повече от 100 км/ч.
Аз рядко карам толкова бавно.

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_an » Вто 27 окт 2009 18:03

мисля,че няма проблеми с размерите на гумите......технологията точно не ми е ясна,но се подлага каучук и гумата се нагрява с една машина,за повече инфо се обърни към специалист гумаджия!Апък стилът ти на каране не ме засяга.......едва ли в града караш с повече от 100 ама както и да е...оправяи се!

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Вто 27 окт 2009 18:16

Топловулканизирана гума е нежелателно въобще да се слага на автомобил движещ се със сериозни скорости.Това не е нито каруца нито трактор,че да не се притеснява много човек.
щом има балон,значи не само каучука е наранен а и металните или каквито и да са там конци вплетени вътре в гумата.Те няма как да се възстановят.
Гумата може и да бъде възстановена,но само козметично и визуално,колкото за морално удовлетворение на водача.
аз такава гума не бих карал.

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Мнениеот achodemo » Вто 27 окт 2009 18:23

,от магазина не искат да я рекламират,според тях е от дупка

смени магазина !
тези к...ти от магазина за какво смятат че е гаранцията !? Даваш 200лв за нова гума и като се случи дефектна (както в твоя случай предполагам)
кво прайм ...."еми скочил си в дупка" е най лесния начин да те е..ат от магазина!
Ако наистина нямаш спомен да си скачал в голям трап значи не си ти виновен ! Според мен щом казваш че си ползваш по предназначение скъпите гуми(караш с висока скорост :mrgreen: ) ти ги подлагаш на голямо натоварване (за което фабрично са предвидени) и е нормално да излезе евентуален дефект ,слабо място кадето издува балон!
Смятам че трябва да си търсиш правата с магазина! И повече не купувай от там! Успех :да:

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Вто 27 окт 2009 18:40

achodemo написа:
,от магазина не искат да я рекламират,според тях е от дупка

смени магазина !
тези к...ти от магазина за какво смятат че е гаранцията !? Даваш 200лв за нова гума и като се случи дефектна (както в твоя случай предполагам)
кво прайм ...."еми скочил си в дупка" е най лесния начин да те е..ат от магазина!
Ако наистина нямаш спомен да си скачал в голям трап значи не си ти виновен ! Според мен щом казваш че си ползваш по предназначение скъпите гуми(караш с висока скорост :mrgreen: ) ти ги подлагаш на голямо натоварване (за което фабрично са предвидени) и е нормално да излезе евентуален дефект ,слабо място кадето издува балон!
Смятам че трябва да си търсиш правата с магазина! И повече не купувай от там! Успех :да:

:да: Подкрепям. Бих вдигнал страхотен скандал на твое място! А ако това не помогне - агения за защита на потребителя!
В какви ли не дупки съм падал вкл и с по-голяма скорост - веднъж не ми се е получавал балон и на по-стара гума! Това е безобразие от тяхна страна!

Потребителски аватар
bratoto
Автомобил: Vento GT 2000 - 115
Двигател: 2E

Мнениеот bratoto » Вто 27 окт 2009 18:49

благодаря ви много :)

Потребителски аватар
Dead man
Контакти:

Мнениеот Dead man » Вто 27 окт 2009 19:08

nikolai_an написа:мисля,че няма проблеми с размерите на гумите......технологията точно не ми е ясна,но се подлага каучук и гумата се нагрява с една машина,за повече инфо се обърни към специалист гумаджия!Апък стилът ти на каране не ме засяга.......едва ли в града караш с повече от 100 ама както и да е...оправяи се!

Колега,само спокойно !
Тази технология е за гуми на трактори,мотокари и друга бавна техника,а не за нормални коли.
Гумата се оправя само привидно,но си остава наранена завинаги.
И като подкараш с над 100 км/ч по магистралата-в един момент тя гърми и колата ти почва да се върти... :bishop

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Вто 27 окт 2009 19:19

Колеги, аз мисля че балон на гума се получава когато поради някаква причина се разкъсват слоевете конци които са основа на страничния профил на гумата. След това там остава само гума, която се издува от налягането на въздуха. Както и да я вулканицираш тая гума, тия конци вътре си остават скъсани и само ще замажеш визуално положението. С две думи, ако ви се иска да остареете, с гумата и право при тия дето са ти продали. Мятяш я на касата и ги почваш, ако има и повечко хора, още по-хубаво. Ако нищо не стане, слагай я за резервна след поправката и я ползвай само да те прибере с разумна скорост някой път.

Потребителски аватар
zdravko555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko555 » Вто 27 окт 2009 20:09

много кофти колега ито на нова гума. аз като взех голфа си беше с една такава гума с балони ме беше страх да карам така а пари за нови немаа.така един приятел ме посъветва да ходя на гумаджия да е поправи и ще мога да закрепя положението още малко. Гумаджията е до семинарията долу в ниското в дясно, за 30-тина лева е подлепи, но каза че е трябвало да ходя веднага като е излязъл балона и можело да се оправи идеално. Сложих е тая гума за задна и гледах да не карам много много състезателно. не съм имал проблеми с нея изкара няколко месеца и я изхвърлих като сложих зимните.

Потребителски аватар
zone967
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zone967 » Чет 29 окт 2009 14:18

zdravko555 написа:много кофти колега ито на нова гума. аз като взех голфа си беше с една такава гума с балони ме беше страх да карам така а пари за нови немаа.така един приятел ме посъветва да ходя на гумаджия да е поправи и ще мога да закрепя положението още малко. Гумаджията е до семинарията долу в ниското в дясно, за 30-тина лева е подлепи, но каза че е трябвало да ходя веднага като е излязъл балона и можело да се оправи идеално. Сложих е тая гума за задна и гледах да не карам много много състезателно. не съм имал проблеми с нея изкара няколко месеца и я изхвърлих като сложих зимните.

А как разирате че имате балон на гумата? :horror:

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Чет 29 окт 2009 14:38

zone967 написа:А как разирате че имате балон на гумата? :horror:

Има един специален начин - излизаш от колата, клякаш до гумата и я оглеждаш. Видиш ли балон, значи най-вероятно имаш балон. Ако не видиш, значи по-скоро нямаш.

Потребителски аватар
golf rlZZZ
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf rlZZZ » Чет 29 окт 2009 15:20

zone967 написа:
zdravko555 написа:много кофти колега ито на нова гума. аз като взех голфа си беше с една такава гума с балони ме беше страх да карам така а пари за нови немаа.така един приятел ме посъветва да ходя на гумаджия да е поправи и ще мога да закрепя положението още малко. Гумаджията е до семинарията долу в ниското в дясно, за 30-тина лева е подлепи, но каза че е трябвало да ходя веднага като е излязъл балона и можело да се оправи идеално. Сложих е тая гума за задна и гледах да не карам много много състезателно. не съм имал проблеми с нея изкара няколко месеца и я изхвърлих като сложих зимните.

А как разирате че имате балон на гумата? :horror:

Като некой ти ти набие тупаница в муцуната и ти се пудува едно такова,сещаш ли се?! Еми с гумата е същото-кат се набиеш в неква яма-и на мястото кудето е ударило гумата става едно такова подутичко и ако пак я треснеш там-гърми.
PS-а относно магазина-да питам автора-На място ли ти я монтираха?Още при монатажа ли видя балона или след малко каране?Щот ако си карал с тая гума и искаш да я връщащ-тва е все едно да си купиш блузка,да я поносиш 2-3 дена и да я върнеш в магазина щот е скъсана.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”