Датчици на главата 16V

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
lino__
Автомобил:
Двигател:

Датчици на главата 16V

Мнениеот lino__ » Нед 16 авг 2009 11:21

Отстрани на главата на KR-а има 4 датчика.
Интересуват ме 2-та за какво са? Другите 2 са термоампулата за 5-тата дюза и над нея температурата за уреда на таблото.
А тези от предната страна от към радиатора за какво са? При горния няма достъп до вода/антифриз а долния има. Някой ако може да ми даде някакво парт номерче на всеки датчик поотделно ще е най-добре! И да ми кажете в тези датчици от ляво какви цветове кабели влизат там? Единия е жълто червен, другия не помня.

А и температурата на таблото ми прави мизерии, затова ме интересува номерчето и на нейния датчик. Защото като запаля стрелката на водата стига до край ~ 130* след това пада и въобще неотчита. Явно са ми объркани датчиците.

ето примерна снимка да кажете кое за какво е
http://i253.photobucket.com/albums/hh49 ... C01376.jpg

единия датчик под лявото болтче липсва :)

Потребителски аватар
kasidi
Автомобил:
Двигател:

Re: Датчици на главата 16V

Мнениеот kasidi » Нед 16 авг 2009 16:31

Питай колегата Achim Lauritcen. Жоро се казва и бая се е занимавал с неговия КР.Все пак виж това може да ти е от помощ.
Прикачени файлове
piece2.jpg

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Нед 16 авг 2009 17:56

На снимката в горния пост си пише всеки датчик за какво е!
Малкия отгоре е за температурата на таблото,белия долу в ляво е за компютъра дава информация когато е студен мотора да обогати ,а кафявия най-големия е за петата дюза при студен старт!
Отпред на масления филтър при мен има два датчика за ниското и високото налягане на маслото!

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Пон 17 авг 2009 17:29

Трите малки отстрани са температурни-за компа,таблото и модула на стабилизиращия клапан за празен ход(т.н. стъпково моторче),ако се съмняваш че неработят им се мери съпротивлението при различна температура с мултицет.А големия долу до тях е термо реле за петата дюза което я изключва когато мотора загрее над 35 градуса,от задната страна горе е датчика за температура на маслото за борд компютъра :)

Потребителски аватар
lino__
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lino__ » Вто 18 авг 2009 12:01

А 3-те малки датчика еднакви ли са? С еднакви парт номерца така ли?
Имам 3 кабела за 3-те малки датчика отсрани, зелено червен мисля, червено жълт(за таблото) и синьо бял. Кой къде да го вържа? И зелено черия отзад ама той е за МФА-то.
А терморелето как се замерва дали работи?
Самата 5-тата дюза си работи като и пусна +, ама като въртя на стартер мисля че не работи, защото пали адски трудно. А кабелчето на стартера си е закачено и уж всичко е ОК. Само термо релето ме притеснява.

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Вто 18 авг 2009 13:30

Tрите малки датчика са еднакви,зелено-червения кабел е за модулчето за стабилизация на празния ход,синьо-белия е за компютъра а жълто-червения за таблото,на който и датчик от малките да ги вържеш става,аз съм ги разменял и нямаше проблеми.За тестване на петата дюза може да й изкараш буксата и да вържеш пробна лампа към нея и при въртене на стартер при студен мотор трябва да светва за секунди,ако не,значи нещо не е свързано както трябва.Неразбрах дали ползваш готова инсталация или ти си я вързваш,ето я и схемата на петата дюза:
image_267414.jpg

Тук 50 е кабела към стартера,15а е плюс на контакт.

Потребителски аватар
lino__
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lino__ » Вто 18 авг 2009 20:14

Инсталацията си е готова не съм я правил аз.
Днес смених и термо релето и пак май не сработи.
Утре ще пробвам с лампата :arrow:
Благодарско за съвета :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”