Разглобяване на ръчната на Голф 4.
- Luciano
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.9TDI AHF
- Контакти:
Разглобяване на ръчната на Голф 4.
Някой може ли да ми даде снимка/и или скици, как се разглобява ръкохватката на ръчната спирачка. Копчето ми скърца по паветата и ме дразни, та искам видя какъв му е случая. С подлакътник съм.
- Dorian
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHF
Re: Разглобяване на ръчната на Голф 4.
На а3-ката сменях цялата ръчна,но предполагам няма да е кой знае колко по-различно.Опъваш ръчната нагоре колкото може и после издърпваш самата ръкохватка и нея нагоре,поне на а3-то си беше на едни рехави чопове и излезе много лесно.Ако не стане махаш цялата средна конзола и ще и видиш сметката.
А щом е само заради скърцането ВД-40 или някой мазен спрей за табло не оправя ли работата
А щом е само заради скърцането ВД-40 или някой мазен спрей за табло не оправя ли работата

- Luciano
- Контакти:
Тия "рехави чопове" трошат ли се?
Иво става въпрос, че самото копче на ръчната, което се натиска за да освободиш ръчната има лек луфт и по софийските павета ме влудява. Трябва да се уплътни с нещо. Ама искам да я разглобя пък тогава ще видя как да го направя.
Иво става въпрос, че самото копче на ръчната, което се натиска за да освободиш ръчната има лек луфт и по софийските павета ме влудява. Трябва да се уплътни с нещо. Ама искам да я разглобя пък тогава ще видя как да го направя.
- Dorian
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHF
Чоповете май не се чупят защото са от мека пластмаса,но внимавай с това копче на ръчната че заради него сменях цялата ръчна.
Правих едни пируети на едно кръстовище тука и като дръпнаш рязко ръчната чак кожуха и излезе сам и се счупи копчето и падна някъде под седалката
Че и останах на средата на кръстовището и се наложи да издрапам на ръчна до отстрани пътя
Хората ме гледаха с дръпната ръчна и въртя гуми и имаше само така

Хората ме гледаха с дръпната ръчна и въртя гуми и имаше само така
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Със стандартната ръчна ли си? Мисля че имаше някакъв малък трик за махането когато е с кожена (шита) обвивка, но не ми се е налагало да я махам...
- Luciano
- Контакти:
Със стандартна кожена съм. Май трика е да дърпам внимателно 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”