Питане за бензинова помпа на Г2 мех.инжекция

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Питане за бензинова помпа на Г2 мех.инжекция

Мнениеот didkoltd » Сря 12 авг 2009 12:04

Колеги интересува ме помпата в резервоара на какво налягане трябва да работи и от какви други двигатели става и по-точно помпа от моноинжекция може ли да се сложи?Проблема ми е,че моята се оказа проблемна ,като я извадих беше преправяна здравата и на нейно място сложих първата която намерих обаче колата не поиска да запали и кутията на вънжната помпа се спука.На помпата нямаше никакъв номер и сигурно е била от електричиската инжекция които са с една помпа,поне така си мисля .Залипих кутията и смених помпата с такава от моно инжекция Голф 3 55кв и като пробвах пак да запаля протече отново кутията явно не се е залепила както трябва/използвах Поксипол/.Ако може някой да помогне с нещо ще съм много благодарен да сподели своя опит!Поздрави! :wink:

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Питане за бензинова помпа на Г2 мех.инжекция

Мнениеот rudoni » Сря 12 авг 2009 12:45

що не потърсиш втора ръка? ако си навит ,имам нещо в предвид! :wink:

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Мнениеот Glove » Сря 12 авг 2009 14:35

Какъв мотор ще храниш, на Г2 и Г3 има разлика в резервоара(в отвора през който се вкарва помпата).На Г3 помпата е двустъпална, немеца е махнал външната помпа и е направил кошницата и двустапална помпа в резервоара.

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Сря 12 авг 2009 18:20

Така значи извинявам се не съм дал подробностите ,ате са много важни:
Става дума за ПЛ мотор монтиран на Пасат Б3.Стария мотор на Пасата е бил ПФ който е електрическа инжекция и най-вероятно е бил с една помпа в резервоара.Външната помпа явно е присадена от Голфа и си стои отдолу,вътрешната обаче е с кошница и се завива на дъното на резервоара!До тук добре обаче каято я извадих тази кошница вътре помпата е смененна и е сложена една къса помпичка най-вероятно от Голфа донор на мотора.Обаче проблема е,че тази помпа стои хвърчаща в тази кошница и бучеше!Освен това имам и проблем със паленето всеки път трябва да е прецъкам няколко пъти на контакт между 5 до 10 пъти и тогава пали иначе не иска!От там се усъмних в нея и започнха проблемите от първия пост!
Давайте мнения какво да правя и каква "одорма"/побългаряване/да правя?
Сега като се замисля май най-сигурно ще е да си търся помпи от 9А комплект с кошницата и помпата както и външната комплект ,би трябвало да са същите като на ПЛ-а нали са еднакви инжекциите им!? :screwy

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Сря 12 авг 2009 20:23

Maлката помпа става от всички мотори който са с две помпи-подкачваща и нагнетяваща-аз съм с малка помпа от RP моно и си работи добре,ти явно си сложил от кола с една помпа,те мисля че са на 3бара и затова се е спукала кутията :)

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Нед 13 сеп 2009 10:22

Проблема е решен ,присадих си помпа от RP в кошницата на старата и всичко е ОК!Интересно ,но се оказва,че Пасатите Б3 с КР и 9А мотори са с различни резервоари и различни помпи от другите мотори.При тях се използват помпи като на Г2 с малката сонда,съответно и отвора на резервоара е като при Г2,докато на всички останали мотори с една помпа в резервоара се използва кошница!

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Нед 13 сеп 2009 22:22

ех , ако бе направил и снимки?! щеше да си много полезен!
благодарим!

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Пон 14 сеп 2009 9:32

rudoni написа:ех , ако бе направил и снимки?! щеше да си много полезен!
благодарим!

Вече доста време карам така и нямам снимки ама ако нещо те интересува питай ще ти обясня!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”