Развален стъпков мотор - питания

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
burkov2
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Развален стъпков мотор - питания

Мнениеот burkov2 » Нед 06 сеп 2009 21:48

Здравейте колеги! От доста време стъпковия ми мотор си прави номерца. Или ще гасне на празен ход, или ще си помпа сам оборотите от 600 до 2100 че дори и на предавка сам си ускорява :shock . По-интересно ми е че след като загася и запаля наново след 10-тина секунди проблема заспива временно.. да кажем за 2-3км или за едно добро ускорение. Та след ходене по сервизи (уж някакъв графит там на плочката ми слагаха /идея си нямам от молив графит :не: .. това разбирачите ще кажат какво са направили в сервиза/ ) ми го боцнаха на компютър да ми кажат че положението е неспасяемо и си трябва смяна :deal .

Колата е 1.6Mi ABU със стъпков мотор 6 крачета.

Та в тая връзка имам 5 питания:

1. Може ли на 119хил км. да ти замине стъпков мотор? /преди 10хил е сменян съединител и от тия два факта си правя сметка че колата може би не е на 119.. :screwy /
2. Всеки стъпков мотор с 6 крачета ли ще пасне и всяка плочка за стъпков с 6 крачета ще стане на него /понеже май отделно ще се набавят/ ?
3. Трябвало ли и инжекциона отгоре заедно с него да се смени :banghead: /или то е част от него../ ?
4. Може ли по така описания проблем някой да ме успокои че може да се свали, почисти/побългари :Mr Green Fun и върне отново.
5./допълнение към т.2/. Трябва ли да си търся стъпков от ABU или както бях чел в една от темите.. май и от ABS става.. всъщност от кои мотори става на моя?

П.п: На компа също така излезе грешка че от таблото не се подава информация на самия автомобил че се движи :dummy: /не че ми пука какво си мисли електрониката ама пък току-виж това е свързано с проблема/.

Потребителски аватар
mariovasi
Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
Двигател: TSI

Re: Развален стъпков мотор - питания

Мнениеот mariovasi » Нед 06 сеп 2009 22:14

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Re: Развален стъпков мотор - питания

Мнениеот emo-gar » Пон 07 сеп 2009 0:23

burkov 2 вероятно има проблем с TPS(плочката на която са слагали графита в сервиза.. :D ).Само тя също може да се смени,но след това да се настройва-един вид "обучение".По-добре някой който реално го е правил да даде напътствия или линк

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”