Странен проблем в предницата но от време на време - Г4?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Странен проблем в предницата но от време на време - Г4?

Мнениеот hooligan_sk » Сря 19 авг 2009 11:18

Пиша защото ходих при един добър специалист по преден мост(прави онова митсубиши Ево с бранд на чио чипс) който с необходимата техника прегледа колата и луфтове не откри по предницата.

Става дума периодично пропукване което понякога го няма с дни. Установил съм че става след по-дълго каране(когато стигнах от София в Бургас вече беше хрущене дори при въртене на волана), след престой на място, проблема изчезва, сутрин почти никога не се е обаждала(адски странно). Ефект върху возия или управление не оказва, усеща се единствено като пукане на степенката до съединителя(явно идва от ляво). Не е свързано с дупки и неравности, въпреки че като качвам колата с навъртян волан на бордюр обикновено изпуква. Иначе обаче като пропуква е все едно дали съм на павета или на идеален асфалт. Навеждаме на мисълта че е проблем с въртящи се компоненти. Така карам от 4-5000км и засега няма развитие тая повреда, някакви идеи какво трябва да се гледа?

ПП: проблема ми е че както знаете като отидеш при майстор, колата от самосебеси заспива и не се обажда и неможе човека да види за какво става въпрос ;)

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Re: Странен проблем в предницата но от време на време - Г4?

Мнениеот kokovanev » Сря 19 авг 2009 11:49

Лагерче на тампона на макферсона :?: Накрайници, биелетки, шарнири и т.н. сте ги огледали... Или - в момента си измислям - края на пружината в чашата на амортисьора - по някаква причина :?: При мен на 3-ката и до сега се чува понякога едно клопване, когато слизам назад под наклон с навит почти до край волан - всичко отпред е "бетон", амортисьорите и тампоните /и не само.../ са нови... Коментирано е тук - из форума, но май така и не можа да се разбере от какво е - а го има при доста колеги - със или без стаб. щанга/биелетки отпред...

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Сря 19 авг 2009 12:15

Накрайниците се усещат на магистралата особено вътрешни във волана, а колата е бетон и на 160, шарнирите, единия е леко закривен но идва чак от носача и няма никакво износване като цяло по тези компоненти - според майстора единствено може да ходи леко на ляво от там, но тя колата държи идеална линия и на максимална скорост такаче... Дотук съм изчел целия форум кажи речи и се ориентирам към лагери на тампони на макферсон като най-вероятна причина и/или тампони на стабилизиращи щанги... :roll:

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Мнениеот Dorian » Сря 19 авг 2009 17:02

Няма да са тампоните на стабилизиращата щанга,защото те като им дойде времето започват да скърцат не да пукат.
И аз си мисля за лагерчетата на тампоните горе.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”