Проблем със съединителя
-
Kalo_Lion
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем със съединителя
Здравейте, колеги. Колата ми е Голф 3 ААМ 1,8ми 75к.с.Днес както си карах и изведнъж ми потъна педала на съединителя. Проверих жилото, но не е скъсано. Помагайте какво може да е. Дали е заминал сединителят? 

- svetlin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Проблем със съединителя
Пробвай на ръка да натиснеш лоста на скоростната кутия. Ако се мандахерца свободно сваляш скоростите, ако не и си със саморегулиращо се жило проблема е в него.
-
Kalo_Lion
- Автомобил:
- Двигател:
Нямам проблем с лоста.Скоростите се включват.Прибрах се на собствен ход без съединител. За жилото не знам дали е саморегулиращо се. На него има една черна пластмасова капачка.
Последна промяна от Kalo_Lion на Пет 03 авг 2012 14:35, променено общо 1 път.
- slavi ivanov slavov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Отдолу има една планка с една гума която дьржи жилото кьм вилката на скоростната кутия, именно тя е паднала предполагам. Имах сьщото преживяване преди седмица, остави ме на пьтя че и сьс децата бях.Трудно се намира тая джаджа да знаеш.
- kris11
- VW експерт

- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Колега виж малко по-надолу темата ми. Там съм дал номера и на пластината само и на комплекта заедно с гумения буфер.
Трудно се намира , а от морга не вземай - пластината ше е пътник от старост и пак може да останеш на пътя
Трудно се намира , а от морга не вземай - пластината ше е пътник от старост и пак може да останеш на пътя
-
Kalo_Lion
- Автомобил:
- Двигател:
Пластината с гумения буфер си е на мястото. Закарах я в сервиз и ми казаха че най-вероятно се е пробила някаква втулка на съединителя(той бил обратен), в което се съмнявам защото досега си работеше нормално.
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
тея в този сервиз ти казват единия възможен вариат а вариантите са два.другия вариант е да се е с4упил палеца които натиска един шиш. този палец се намира наи отзад на кутията кадето е 5-та скорост и за смяната му не е нужно да се сваля кутията само капака отзад.при мен се с4упи то4но този палец смених си го сам цената му е 3лв(китаиски) ве4е една година дааржи колко 6те изкара незнам.
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
колега като отстрани6 проблема пи6и какво се оказа.палеца ли се е с4упил или пластината се е пробила
-
Kalo_Lion
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте проблема най-накрая е решен. Оказа се че се е с4упил палеца които натиска шиша в съединителя. Благодаря на всички колеги, който отговориха по темата.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”