Високи обороти по инерция
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Високи обороти по инерция
Здравейте, колата е Ибиза 3 1.6 SR 8 клапана с електронна газ без жило. Проблема е следния: по инерция когато е загряла колата оборотите се колебаят непрекъснато между 2000 и 1300, а някой път когато спра оборотите не падат под 1800-2000 до повторно палене на мотора. При натискане на спирачката колкото и да е пъти няма промяна в оборотите. Забелязвам и леко вдигане на разхода в последно време. На студен мотор незнам как е. Ще проверя. От време на време ми е светвала жълтата лампа, но не ми е оставало време да проверя защо. Иначе колата не ми гасне. Маркучите около дебитомера са здрави, обаче има един тънък маркуч който свършва от едната страна при кутията за въздушния филтър и е омаслен и скъсан. Той е около 5-10 сантиметра. Сигурно там има и някакъв клапан/филтър за маслените пари но не съм сигурен. Трябва да разглобя да видя. А такъв маркуч няма в магазините. Идеи някакви имате ли ?
- Burner_inc
- Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
- Двигател: BLS 2009
Re: Високи обороти по инерция
Това с оборотите е един от симптомите за заминало МПХ
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Смениго това маркуче може в него да е проблема незная за какво служи може да управлява клапата за топъл/студен въздух.Като го няма в магазините за авточасти провери в някоя железария или ВИК кадето има неща за поливане.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Когато колата е студена няма тия проблеми. Държи си стабилен празен ход около 900 оборота. Явно стъпковия мотор си работи.
Имам същия проблем,макар АГУ да ми е обикновено Ловато-моноинжекция е д-ля.Та-скоро бях на диагностика и човека даде идеята,че явно платната са вече втвърдени-газовата е на 8 години,без да е пипана,и не се връща платното в изходна позиция при отпускане на газта.Оттам бъзика стъпковия мотор,който опитва да компенсира това и оборотите остават високи.Тия дни ще сменя платната и ако се оправи проблема-ще свирна тук.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”