Изгасване на голф 3-ка в движение
Изгасване на голф 3-ка в движение
Възможно е да е писано по този въпрос, но браузих доста и нищо не открих. Става въпрос за следното, когато карам голф 3-ка 1.6 бензин Джи ел, оборотите рязко се качват, след което падат, колата започва да придърпва и след това изгасва. Случва се и дори директно оборотите да паднат, без да е качват и пак да гасне. Този проблем се е случвал в движение, или докато колата е спряла. Не е свещи, не е акумулатор, минал съм 3-4 елкона но те казват че трябва да го видят проблема докато е на компа колата. За съжаление при тях никога не го проявява, но ако се кача и тръгна ми играе номера. Помощ
- kokovanev
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Изгасване на голф 3-ка в движение
Първо - добре дошъл! Разнообразие от 1.6 бенз. ДВГ при Г3 дал Господ... Затова и нямаш отговори. Може да е стъпково моторче, но щом по "тоците" си сигурен, че всичко е ОК - виж си тампона под моно-то /ако си с АБУ примерно.../, може да смуче въздух от там или от някое нацепено, старо маркучле, провери си и налягането на бенз помпа - това - като за начало... Пиши какво е станало и най-вече - с какъв точно мотор си...
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Виж си бубината, аз така гаснех, с единствената разлика, че не ми вдигаше оборотите, а директно падаха.
kokovanev написа:Първо - добре дошъл! Разнообразие от 1.6 бенз. ДВГ при Г3 дал Господ... Затова и нямаш отговори. Може да е стъпково моторче, но щом по "тоците" си сигурен, че всичко е ОК - виж си тампона под моно-то /ако си с АБУ примерно.../, може да смуче въздух от там или от някое нацепено, старо маркучле, провери си и налягането на бенз помпа - това - като за начало... Пиши какво е станало и най-вече - с какъв точно мотор си...
10х, да точно като че ли влиза въздух, и на мен натакова ми прилича, благодаря и ще постна после какво е станало, че чувам често срещан проблем било

kokovanev написа:Първо - добре дошъл! Разнообразие от 1.6 бенз. ДВГ при Г3 дал Господ... Затова и нямаш отговори. Може да е стъпково моторче, но щом по "тоците" си сигурен, че всичко е ОК - виж си тампона под моно-то /ако си с АБУ примерно.../, може да смуче въздух от там или от някое нацепено, старо маркучле, провери си и налягането на бенз помпа - това - като за начало... Пиши какво е станало и най-вече - с какъв точно мотор си...
Голфа е 1.6 ДжиЕЛ, 1994 г бензин, моно инжекция
- kokovanev
- Автомобил:
- Двигател:
GL не се отнася за ДВГ, а по-скоро за купето - огледала и брони /престилки/ в цвета на купето, делима задна облегалка/седалка, ел. глезотии, филтър за въздуха в купето и т.н. дивотии... Кода на твоя ДВГ е ABU - най-вероятно, той е мн. по-важен от това дали си CL, GL, GT или GTI. 3-ка GT или GTI с 1.6 моно и без това няма... Щом не е стъпков мотор или нещо друго по "тоците", започни с оглед на тампона под моното и другите "неправилни" места, откъдето може да смуче въздух, вкл. и маркуча за картерните газове...
kokovanev написа:GL не се отнася за ДВГ, а по-скоро за купето - огледала и брони /престилки/ в цвета на купето, делима задна облегалка/седалка, ел. глезотии, филтър за въздуха в купето и т.н. дивотии... Кода на твоя ДВГ е ABU - най-вероятно, той е мн. по-важен от това дали си CL, GL, GT или GTI. 3-ка GT или GTI с 1.6 моно и без това няма... Щом не е стъпков мотор или нещо друго по "тоците", започни с оглед на тампона под моното и другите "неправилни" места, откъдето може да смуче въздух, вкл. и маркуча за картерните газове...
мерси батка, то аз само препредавам информацията на т.нар майстори (елконаджии), иначе те само стоят и се пулят, явно и толкова разбират ама на 5 места ходих, сега мисля дори да пробвам сервиз на VW, например на Автотрейд, поне за диагностика само, а като излезе нещо ще си го правя на друго място за по-евтино
- kokovanev
- Автомобил:
- Двигател:
Ако няма сам да "бориш" проблема, по-добре поразпитай и иди при някой проверен майстор - даже и тук, из форума са коментирани варненски майстори... Няма сми да си даваш парите на елкон след елкон, проблема може да се окаже страшно елементарен и да се разреши за 15 мин. - ако магазина за авточасти е близо... Ако се окаже, че не смуче въздух - пиши, има варианти...
П.П. На работещ ДВГ отвори капака и размърдай с ръка моното, маркуча под него за картерните газове и другите маркучлета/вакуумчета наоколо - ако смуче от където не трябва - ще го "напипаш"
П.П. На работещ ДВГ отвори капака и размърдай с ръка моното, маркуча под него за картерните газове и другите маркучлета/вакуумчета наоколо - ако смуче от където не трябва - ще го "напипаш"

kokovanev написа:Ако няма сам да "бориш" проблема, по-добре поразпитай и иди при някой проверен майстор - даже и тук, из форума са коментирани варненски майстори... Няма сми да си даваш парите на елкон след елкон, проблема може да се окаже страшно елементарен и да се разреши за 15 мин. - ако магазина за авточасти е близо... Ако се окаже, че не смуче въздух - пиши, има варианти...

- Golfara
- Автомобил:
- Двигател:
малко ще ползвам темата на колега защото и аз имам подобен проблем само 4е при мен угасна в движение и пове4е неше да пали и имам съмнение за бобината но нз дали е тя защото като спрях бе6е адски заграля помагайте какво може да е ???
ползвай за проба от някой приятел за 100%сигурност щото са по 100лв. най - евтините ! сигурно е тя!
Golfara написа:малко ще ползвам темата на колега защото и аз имам подобен проблем само 4е при мен угасна в движение и пове4е неше да пали и имам съмнение за бобината но нз дали е тя защото като спрях бе6е адски заграля помагайте какво може да е ???
При мен го правеше и докато е в движение, и докато е спрял, придърпва, качва оборотите, после падат после пак качва и после гасне

- kokovanev
- Автомобил:
- Двигател:
Бях тръгнал да ти ги пиша заедно с още няколко неща - за проверка /вкл. и за бобината + съвета за размяна с някой със същия ДВГ - за проба/, но се отказах, защото по думите ти разбрах, че не е ел. проблем и че всичко в тази посока е проверено...
-
- Автомобил: Jetta
- Двигател: CABD
Re: Може и това да е...
На един познат така му изгасвал в движение и след около 5мин.пали и тръгва все едно нищо-до следващия път.И той -бубини,датчик на хол,бенз.помпа нови и пак същото.Оказало се откачена жичка под таблото на километража -някаква блокировка на мотора от алармата.Дано съм бил полезен. 

Re: Може и това да е...
DRAGSTER написа:На един познат така му изгасвал в движение и след около 5мин.пали и тръгва все едно нищо-до следващия път.И той -бубини,датчик на хол,бенз.помпа нови и пак същото.Оказало се откачена жичка под таблото на километража -някаква блокировка на мотора от алармата.Дано съм бил полезен.
не е по електрониката иначе щяха да го хванат, мерси за съветите, това последното много ми прилича на моя проблем, едно към едно е

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”