Червени пружини
- Escap3
- Автомобил: 280hp TDI
- Двигател: 1Z
Червени пружини
Значи колеги оняден сложих червени пружини колата спадна точно както изках но возията БЛЯХХХ
Стана по зле от колкото си мислех, изключително твърда. Та въпроса ми е ако срежа с по една намотка от мойте(стоковите) пружини дали ефекта ще е по добър,смисъл да не друса толкова 
- actros1846
- Автомобил: AUDI A4 B5 1.9 TDI Avant Facelift
- Двигател: AFN 1999
Re: Червени пружини
Мисля че имаше такава тема- Escap3
actros1846 написа::търсачкаа Мисля че имаше такава тема
Не намирам конкретно такава тема, някой да е рязал стоковите пружини
- actros1846
viewtopic.php?f=59&t=140799&hilit=%D1%80%D1%8F%D0%B7%D0%B0%D0%BD%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+%D0%BF%D1%80%D1%83%D0%B6%D0%B8%D0%BD%D0%B8 Ами виж първо тука какви са последиците от рязането на пружини да няма после

- Escap3
Прочетох, но в моя случай става дума за рязане на една намотка
- actros1846
Escap3 написа:Прочетох, но в моя случай става дума за рязане на една намотка
Ами ти си решаваш колега аз съм с червени пружини и си вози нормално твърдо може би трябва да покараш малко с тях и ще свикнеш
П.П. А скакви амортесьори си
- Escap3
Газови Bilstein, Но с стоковите пружини и червените разликата е огромна в возията 

- xaxo666
- Автомобил:
- Двигател:
Моите предни пружини ги срязах с 1 витка по4ти не се промени возията .10 000 км за сега не са изпуснали амортисиорите. 

- Escap3
xaxo666 написа:Моите предни пружини ги срязах с 1 витка по4ти не се промени возията .10 000 км за сега не са изпуснали амортисиорите.
Такъв коментар чаках
Други колеги с рязани да си кажат мнението- DJU
- Автомобил: GOLF MKIII
- Двигател: PB 1992
колега и аз съм си рязал пружините даже заднитес 2 намотки от 4 месеца немам проблеми за сега
но 1 намотка е достатачна 
- eCy!
- Автомобил: Golf
- Двигател: BMN
Колега 1-2 навивки няма значение няма да стане както искаш, правил сам тия глупости с рязането. Или искаш да е ниска със спортно возене или искаш да е висока и да ти вози хувабо тфа са вариантите ...
- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
Една навивка резната сваля колата с около 2 см ,в зависимост от това какви пружини режеш ще станат по-ниски с 2 см като стабилноста на колата ще се запази както и на 80 % меката возия,няма опастност за амортисьора да се скапе.Не така обаче стоят нещата в комбинация обикновени амортесжори спортни пружини както си направил в момента,освен ,че колата ти вози твърдо в момента е и нестабилна единственото което си постигнал е стойка,обаче ако продължиш да караш така не след дълго ще ти изтърват амортесьорите и ще ги хвърлиш!
Разликата между спортни и нормални пружини е в това,че работят по различен начин ,едните работят с цялата си площт ,а другите със част от нея.ТВЪРДАТА ВОЗИЯ НА СПОРТНИТЕ ПРУЖИНИ НЕ Е ОТ ТОВА ,ЧЕ САМИТЕ ПРУЖИНИ СА ПО-ТВЪРДИ ,А ОТ ТОВА,ЧЕ ЧАСТ ОТ НАМОТКИТЕ СЕ СЪБИРАТ ЕДНА В ДРУГА И СА ПОСТОЯННО УПРЕНИ ,А ОСТАНАЛАТА ЧАСТ ОТ ПРУЖИНАТА Е РАБОТНАТА ЧАСТ.ДОКАТО НОРМАЛНИТЕ ПРУЖИНИ В ЦЯЛАТА СИ ЧАСТ Е РАБОТНА И СЕ СВИВА И РАЗПЪВА.НОРМАЛНИТЕ ПРУЖИНИ СА ПО-ТВЪРДИ.
Не съм много добър в обяснението ама дано си разбрал и не само ти ами и всички които си мислят обратното!
Режи твоите пружини с една навивк и няма да имаш проблем ще ти хареса возията и няма никаква опасност да се счупи пружината или да си скапеш амортесьора!

Разликата между спортни и нормални пружини е в това,че работят по различен начин ,едните работят с цялата си площт ,а другите със част от нея.ТВЪРДАТА ВОЗИЯ НА СПОРТНИТЕ ПРУЖИНИ НЕ Е ОТ ТОВА ,ЧЕ САМИТЕ ПРУЖИНИ СА ПО-ТВЪРДИ ,А ОТ ТОВА,ЧЕ ЧАСТ ОТ НАМОТКИТЕ СЕ СЪБИРАТ ЕДНА В ДРУГА И СА ПОСТОЯННО УПРЕНИ ,А ОСТАНАЛАТА ЧАСТ ОТ ПРУЖИНАТА Е РАБОТНАТА ЧАСТ.ДОКАТО НОРМАЛНИТЕ ПРУЖИНИ В ЦЯЛАТА СИ ЧАСТ Е РАБОТНА И СЕ СВИВА И РАЗПЪВА.НОРМАЛНИТЕ ПРУЖИНИ СА ПО-ТВЪРДИ.
Не съм много добър в обяснението ама дано си разбрал и не само ти ами и всички които си мислят обратното!
Режи твоите пружини с една навивк и няма да имаш проблем ще ти хареса возията и няма никаква опасност да се счупи пружината или да си скапеш амортесьора!
- kika2006
- Автомобил:
- Двигател:
Със същите пружини съм и возията е точно БЛЯХХ!Причината да ги сменя е ,че отрязах на стоковите по една навивка за стойка и след около година при малък пробег едната се счупи 
- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
kika2006 написа:Със същите пружини съм и возията е точно БЛЯХХ!Причината да ги сменя е ,че отрязах на стоковите по една навивка за стойка и след около година при малък пробег едната се счупи
Тя се е счупила ама не се знае от какво ,ако си я претоварил със товар или пък системно е работила с голям товар,може от това да се счупи.Също може и от неработещ амортисьор да се счупи ,не съм съгласен ,че се е счупила от това ,че си и махнал една навивка,вероятноста е много-много малка!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”