Здравейте,колеги.
от 1 месец имам проблеми със спирачките на моята 3ка 1.8 без АБС,сменил съм абсолютно всичко:
спирачна помпа с такава от рено сафран
спирачки отзад,отпред
изолирах и кантара,смених и спирачната течност.и спирачните цилиндърчета отзад.
колата спираше просто невероятно ,докато не я закарах да ми сменят предните накладки със нови,защото моите бяха напукани.така де,но ми върнаха колата със "мек" педал на спирачката,като ми казаха да карам така 1 седмица и после пак да им я закарам, Е да де но колата не спира, а и колко време ще я карам преди да я ударя някъде??!?Понеже изчетох доста теми за "спирачки и спирачни помпи" искам да се посъветвам с вас: Дали при смяната на новите накладки отпред, при пребирането на цилиндърчетата не се е запретнала някоя гумичка на иначе новата ми спирачна помпа,или проблема ще е затова ,че новите накладки не са се напаснали още по старите дискове? днес пробвах да обезвъздуша колелетата,но всичко е О.К. т.е. няма въздух. ПОкарах я мако и педалът пак си беше мек, като го натисна потъва докрай,гумите не суркат (с изключение на задните),а за сметка на това предните се запалват (предполагам че може и да задържат) но колата за мен няма никакви спирачки.преди да им я закарам спираше на 200 % по-добре от сега...
Та сега,дали пак да не купя нова спирачна помпа според вас или да пробвам нещо друго?Помогнете...
Още проблеми със спирачките и спирачната помпа
- GTspecial
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Още проблеми със спирачките и спирачната помпа
Beco_ написа:...или проблема ще е затова ,че новите накладки не са се напаснали още по старите дискове?
..най-вероятно да е от това...колко дълго си карал новите накладки?!? Ако дисковете са О.К. горе доло на втория ден трябва да са улегнали.Горе-доло 150 км., зависи от интезивноста на натискане на педала на спирачките! Но ако дисковете са с много улеи или тънки...това улягане ще продължи доста дълго..

П.С.На старото голфче 1.4 имаше дълбок улей по средата на диска, направен от старите накладки (по скоро от основата на накладките) и доста дълго време нямаше спиране..

П.П.С. Важно е и ръчната да е добре натегната за да обира луфта м/у накладките и барабана/диска (отзаде)..

ръчната работи безотказно,всичко по нея е смазано и раздвижено,хваща на 3ия зъб.съгасен съм,че първите няколко километра колата ще спира по бавно (докато се напаснат накадките, но педала не трябваше да е такава мекица....
Здравей и аз участвах в този филм но с 2-ка.
Преди 2 години смених - сирачна помпа, дискове , накладки, спирачна течност, задни барабанни спирачки.
И ефект никакъв. Хдоене по майстори съвети - нищо.
Смених пак предните накладки с много меки и имаши подобрение с 10-20%.Преди 2 седмици поподнох но майстор който каза че има спирачни помпи с по дълги бутала и може от това да ми е проблема. Помолих го поне да раздвижи буталата и пак да прегледа спирачките и откри, че имам блокирани водачи на спирачните апарати, след раздвижване се сдобих с още 50% спирачки. Е като скоча на педала са спирали винаги но чак долу ниско и никога не съм рискувал и винаги карам на голяма дистанция. Сега вече нещата са добре. Но явно много менте помпи има на пазара.
Преди 2 години смених - сирачна помпа, дискове , накладки, спирачна течност, задни барабанни спирачки.
И ефект никакъв. Хдоене по майстори съвети - нищо.
Смених пак предните накладки с много меки и имаши подобрение с 10-20%.Преди 2 седмици поподнох но майстор който каза че има спирачни помпи с по дълги бутала и може от това да ми е проблема. Помолих го поне да раздвижи буталата и пак да прегледа спирачките и откри, че имам блокирани водачи на спирачните апарати, след раздвижване се сдобих с още 50% спирачки. Е като скоча на педала са спирали винаги но чак долу ниско и никога не съм рискувал и винаги карам на голяма дистанция. Сега вече нещата са добре. Но явно много менте помпи има на пазара.
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
сложи си оригинална помпа и ште се оправи педала
- polturgais
- Автомобил:
- Двигател:
според мене по добре да си вземеш ремонтен комплект за спирачната помпа (старата) и да си я ремонтираш става за около час може и малко повече ако я правиш сам ремонтния комплект струваше около 10 лева, а за олягането на спирачките не мисля че е нормално за седмица освен ако не я изкарваш колата само за да идеш да си напазаруваш до магазана на съседната улица
значи само да кажа че със помпата от реното спираше невероятно и педала си беше горе,невероятни спирачки просто със спирачката нямах никви проблеми. явно наистина предните спирачни апарати са леко блокирали,ще пробвам да ги раздвижа тези дни,
спирачната помпа е еднаква с тази на голфа само че е с по голям вътрешен диаметър на буталото, за това спира с по маклко натиск на педала,
ремонтирах старата помпа 2 пъти: 1вия ме искара 1 година, а 2рия само 1 седм,помпата няма проблем с гумичките но явно има някакво запушване по магистралите в нея,защото на самотек не пуска течност,
ремонтния комплект струва 3лева и 20 ст. и маклко спир. течност,та наистина удрям 10ка,никви грижи,
оригинална помпа струва 400лв, а тези от ауто плюс са около 120лв,пак не е проблем
но и аз вече се съмнявам че трябва да си раздвижа и предните спирачни апарати,защото е напълно възможно да са клеясали в началото ,понеже колко често се слагат нови накладки ?? аз ги сагам на 2 години веднъж,значи има достатъчно време в основата си да клеасат...или може и да греша
спирачната помпа е еднаква с тази на голфа само че е с по голям вътрешен диаметър на буталото, за това спира с по маклко натиск на педала,
ремонтирах старата помпа 2 пъти: 1вия ме искара 1 година, а 2рия само 1 седм,помпата няма проблем с гумичките но явно има някакво запушване по магистралите в нея,защото на самотек не пуска течност,
ремонтния комплект струва 3лева и 20 ст. и маклко спир. течност,та наистина удрям 10ка,никви грижи,
оригинална помпа струва 400лв, а тези от ауто плюс са около 120лв,пак не е проблем
но и аз вече се съмнявам че трябва да си раздвижа и предните спирачни апарати,защото е напълно възможно да са клеясали в началото ,понеже колко често се слагат нови накладки ?? аз ги сагам на 2 години веднъж,значи има достатъчно време в основата си да клеасат...или може и да греша
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”