Още проблеми със спирачките и спирачната помпа

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Beco_
Автомобил:
Двигател:

Още проблеми със спирачките и спирачната помпа

Мнениеот Beco_ » Чет 27 авг 2009 15:21

Здравейте,колеги.
от 1 месец имам проблеми със спирачките на моята 3ка 1.8 без АБС,сменил съм абсолютно всичко:
спирачна помпа с такава от рено сафран
спирачки отзад,отпред
изолирах и кантара,смених и спирачната течност.и спирачните цилиндърчета отзад.
колата спираше просто невероятно ,докато не я закарах да ми сменят предните накладки със нови,защото моите бяха напукани.така де,но ми върнаха колата със "мек" педал на спирачката,като ми казаха да карам така 1 седмица и после пак да им я закарам, Е да де но колата не спира, а и колко време ще я карам преди да я ударя някъде??!?Понеже изчетох доста теми за "спирачки и спирачни помпи" искам да се посъветвам с вас: Дали при смяната на новите накладки отпред, при пребирането на цилиндърчетата не се е запретнала някоя гумичка на иначе новата ми спирачна помпа,или проблема ще е затова ,че новите накладки не са се напаснали още по старите дискове? днес пробвах да обезвъздуша колелетата,но всичко е О.К. т.е. няма въздух. ПОкарах я мако и педалът пак си беше мек, като го натисна потъва докрай,гумите не суркат (с изключение на задните),а за сметка на това предните се запалват (предполагам че може и да задържат) но колата за мен няма никакви спирачки.преди да им я закарам спираше на 200 % по-добре от сега...
Та сега,дали пак да не купя нова спирачна помпа според вас или да пробвам нещо друго?Помогнете...

Потребителски аватар
GTspecial
Автомобил:
Двигател:

Re: Още проблеми със спирачките и спирачната помпа

Мнениеот GTspecial » Чет 27 авг 2009 16:31

Beco_ написа:...или проблема ще е затова ,че новите накладки не са се напаснали още по старите дискове?

..най-вероятно да е от това...колко дълго си карал новите накладки?!? Ако дисковете са О.К. горе доло на втория ден трябва да са улегнали.Горе-доло 150 км., зависи от интезивноста на натискане на педала на спирачките! Но ако дисковете са с много улеи или тънки...това улягане ще продължи доста дълго.. death
П.С.На старото голфче 1.4 имаше дълбок улей по средата на диска, направен от старите накладки (по скоро от основата на накладките) и доста дълго време нямаше спиране.. :banghead: 3-4 месеца :banghead: , но в крайна сметка се оправи....с нови дискове... :oops:
П.П.С. Важно е и ръчната да е добре натегната за да обира луфта м/у накладките и барабана/диска (отзаде).. :012:

Потребителски аватар
Beco_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Beco_ » Пет 28 авг 2009 6:01

ръчната работи безотказно,всичко по нея е смазано и раздвижено,хваща на 3ия зъб.съгасен съм,че първите няколко километра колата ще спира по бавно (докато се напаснат накадките, но педала не трябваше да е такава мекица....

ywygolf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ywygolf » Пет 28 авг 2009 9:23

Здравей и аз участвах в този филм но с 2-ка.
Преди 2 години смених - сирачна помпа, дискове , накладки, спирачна течност, задни барабанни спирачки.
И ефект никакъв. Хдоене по майстори съвети - нищо.
Смених пак предните накладки с много меки и имаши подобрение с 10-20%.Преди 2 седмици поподнох но майстор който каза че има спирачни помпи с по дълги бутала и може от това да ми е проблема. Помолих го поне да раздвижи буталата и пак да прегледа спирачките и откри, че имам блокирани водачи на спирачните апарати, след раздвижване се сдобих с още 50% спирачки. Е като скоча на педала са спирали винаги но чак долу ниско и никога не съм рискувал и винаги карам на голяма дистанция. Сега вече нещата са добре. Но явно много менте помпи има на пазара.

Потребителски аватар
golf_III_2e
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_III_2e » Пет 28 авг 2009 13:52

сложи си оригинална помпа и ште се оправи педала

Потребителски аватар
polturgais
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот polturgais » Пет 28 авг 2009 20:29

според мене по добре да си вземеш ремонтен комплект за спирачната помпа (старата) и да си я ремонтираш става за около час може и малко повече ако я правиш сам ремонтния комплект струваше около 10 лева, а за олягането на спирачките не мисля че е нормално за седмица освен ако не я изкарваш колата само за да идеш да си напазаруваш до магазана на съседната улица

Потребителски аватар
Beco_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Beco_ » Пет 28 авг 2009 22:45

значи само да кажа че със помпата от реното спираше невероятно и педала си беше горе,невероятни спирачки просто със спирачката нямах никви проблеми. явно наистина предните спирачни апарати са леко блокирали,ще пробвам да ги раздвижа тези дни,
спирачната помпа е еднаква с тази на голфа само че е с по голям вътрешен диаметър на буталото, за това спира с по маклко натиск на педала,
ремонтирах старата помпа 2 пъти: 1вия ме искара 1 година, а 2рия само 1 седм,помпата няма проблем с гумичките но явно има някакво запушване по магистралите в нея,защото на самотек не пуска течност,
ремонтния комплект струва 3лева и 20 ст. и маклко спир. течност,та наистина удрям 10ка,никви грижи,
оригинална помпа струва 400лв, а тези от ауто плюс са около 120лв,пак не е проблем
но и аз вече се съмнявам че трябва да си раздвижа и предните спирачни апарати,защото е напълно възможно да са клеясали в началото ,понеже колко често се слагат нови накладки ?? аз ги сагам на 2 години веднъж,значи има достатъчно време в основата си да клеасат...или може и да греша

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”