голф 4 1.4 75 к.с. 99 г. - свири при палене - решено
голф 4 1.4 75 к.с. 99 г. - свири при палене - решено
Имам проблем при самото палене на колата се чува свиркащ звук много силно се чува. това става за 1-2 секунди. Не е ремъка. Въпросът ми е от къде ли може да идва този звук. Колата е голф 4 , 1999 година , 1,4 мотор , 75 конски сили.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Re: голф 4 1.4 75 к.с. 99 г. - при палене се чува силен свир
Стартер, редовен проблем при Голф 4 с тези мотори ;) .Сваля се,ремонтира се и си готов. Обикновено проблема е в бендикса, сменя се с друг и продължаваш.

-
- Автомобил: BORA 1.6 16V
- Двигател: AUS 2000
Имах същия проблем-бендикса не се връща ведна(нещо задържа).Рових доста из форума,но така и неоткрих какво точно връща бендикса(пружина ли е или нещо друго).Докато се наканя да смъкна стартера(за около 2 седмици) и проблема изчезна от самосебеси.К'во стана и как се оправи незнам.Та ако някой е наясно-моля,нека сподели.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Това вече не знам. Аз свалям стартера, нося го, правят го и го слагам обратно. До колкото съм гледал на ремонтираните, сменят целия бендикс (цялата механика в предната част, зъбното колело, което реално върти в маховика също е ново).
- martinesto
- Автомобил:
- Двигател:
Аз имам същият проблем на Голф 4 АКЛ 1.6. Просвирва от време на време и се оправя само.Обажда се когато е студено времето,предимно при ниски температури.Мисля,че бендикса ми е наред,но се нуждае от смазване.Възможно е и при теб проблема да е в това.Хубаво е да го отвориш и да го погледнеш. :)
Благодаря колеги оказа се че е бендикса , смених го и всичко е оправено. Малко ме изръсиха в сервиза... но както и да е. Може да заключите темата :)
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”