Голф 3 загрява

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Ombre1
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: 2E 1994

Голф 3 загрява

Мнениеот Ombre1 » Съб 29 авг 2009 20:19

Здравейте колеги,имах един спор наскоро с един приятел надявам се да ми помогнете та и аз на него след това хехе.Накратко,колата му е голф 3 1,4 с махнат термостат и загрява много обаче някакъв майстор му казал че трябва да си сложи нов термостат и колата няма да загрява.Та въпроса ми е,с махнат термостат колата ще загрява много или просто няма да може да загрее никога.Мерси предварително

Потребителски аватар
PuShE_
Автомобил: Passat 3b5
Двигател: AFN 1997
Контакти:

Re: Голф 3 загрява

Мнениеот PuShE_ » Съб 29 авг 2009 20:23

няма да загрява в движение а само на място

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 29 авг 2009 20:23

Здрасти колега, и комши бих казъл, върви ли ГТИ-то (НЕ изпревярвай звяра mhihi )
Относно темата, би ли казъл на твоя колега да си сложи термостат поне зимата защото разхода на гориво ще му е 2-пъти повече от на твоята :screwy Все пак производителите не напразно са направили 1-ви и 2-ри кръг, а твоя приятел има ли парно? или не му трябва ще си ползва слънчевите лъчи :)

Ombre1

Мнениеот Ombre1 » Съб 29 авг 2009 20:29

хахаха "слънчевите лъчи",кой си бе ти комши :) че нещто не се сещам :idea: .Ще загрява,но няма да прегрява нали?

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 29 авг 2009 20:33

Ombre1 написа:хахаха "слънчевите лъчи",кой си бе ти комши :) че нещто не се сещам :idea: .Ще загрява,но няма да прегрява нали?

Еми, няма да прегрява ако се вклучва на време перката за охлаждане. Но без термостат колата направо работи само на 1- кръг и това мисля че всеки може да се досети за какво иде реч.
Просто не си е работа без термостат, съсипваш колата в пълния смисъл на думата, все едно постоянно да ти работи перката за охлаждане :Mr Green Fun

п.п Лично не се знаем колега, но съм те виждал да бръмчиш със Голфи, миришеше на съединител :horror:

Потребителски аватар
_Demoson_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _Demoson_ » Съб 29 авг 2009 20:43

Приятелю,този голф без термостата не може да работи!Това не е жигула.По принцип за да работи без термостат VW-ът,му се правеха едни байпаси и чудесии.Така че твоя познат да си купи термостат и да се надява да не е духнала гарнитурата на главата.

Ombre1

Мнениеот Ombre1 » Съб 29 авг 2009 20:47

IceHeart написа:
Ombre1 написа:хахаха "слънчевите лъчи",кой си бе ти комши :) че нещто не се сещам :idea: .Ще загрява,но няма да прегрява нали?

Еми, няма да прегрява ако се вклучва на време перката за охлаждане. Но без термостат колата направо работи само на 1- кръг и това мисля че всеки може да се досети за какво иде реч.
Просто не си е работа без термостат, съсипваш колата в пълния смисъл на думата, все едно постоянно да ти работи перката за охлаждане :Mr Green Fun

п.п Лично не се знаем колега, но съм те виждал да бръмчиш със Голфи, миришеше на съединител :horror:

Ааа такааа и аз това му обяснявах,просто исках някой да го потвърди.А за кръговете искаше да кажеш че постоянно работи на двата кръга нали :).А ако колата прегрява да търси причината другаде значи.

п.п Абе нов е съединителя затова мирише :Mr Green Fun

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 29 авг 2009 20:57

Ombre1 написа:
IceHeart написа:

Ааа такааа и аз това му обяснявах,просто исках някой да го потвърди.А за кръговете искаше да кажеш че постоянно работи на двата кръга нали :).А ако колата прегрява да търси причината другаде значи.

п.п Абе нов е съединителя затова мирише :Mr Green Fun

Значи колега, проблема ако прегрява колата е много диликатен трябва да се погледне от човек който е на "ТИ" с тези работи, до колкото знам кажи му на твоя прител да си погледне датчика на радиатора за охлаждането то пуска перката да се върти при определени градоси ако не се лъжа, 1-ва степен 93(градуса) 2-ра степен на 102(градуса). Ако това е уред и пак загрява доста погледнете да няма ВЪЗДУХ във самата система, трябва да се обезвъздуши, но без термостат няма как да стане :) А, нищо чудно и той да мъчи работата. Идете при някой майстор дето разбира иначе може да прегрее колата и после смяна на гарнитура на главата и най-лошото да изкриви главата, после е сложно.

Ombre1

Мнениеот Ombre1 » Съб 29 авг 2009 21:09

Едно голяяямо благодаря,ще му покажа да прочете тези постове да му дойде акъла :).

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Съб 29 авг 2009 21:29

_Demoson_ написа:Приятелю,този голф без термостата не може да работи!Това не е жигула.По принцип за да работи без термостат VW-ът,му се правеха едни байпаси и чудесии.Така че твоя познат да си купи термостат и да се надява да не е духнала гарнитурата на главата.

Ко речи?От липса на трмостат ще прецака гарнитурата? :applause:
Гениално от твоя страна.Ами ако не затваря да не му блокира скоростната кутия?
Не енужна сърдечна трансплантация ако термостата го няма.
Сега по темата:
Ако термостата липсва,или не затваря,лятото ще загрява по-бавно.В градски условия и работа на място ще достига работна температура,но по-бавно.Излезеш ли на магистрала или извън градско каране температурата мигновено започва да пада.При спускане на наклон температурата може да падне и до 50-70 градуса.
Ако загрява повече от колкото трябва дори без термостат причината може да е от перката,или датчика за перката.

Ombre1

Мнениеот Ombre1 » Съб 29 авг 2009 21:36

rosen79 написа:
_Demoson_ написа:Приятелю,този голф без термостата не може да работи!Това не е жигула.По принцип за да работи без термостат VW-ът,му се правеха едни байпаси и чудесии.Така че твоя познат да си купи термостат и да се надява да не е духнала гарнитурата на главата.

Ко речи?От липса на трмостат ще прецака гарнитурата? :applause:
Гениално от твоя страна.Ами ако не затваря да не му блокира скоростната кутия?
Не енужна сърдечна трансплантация ако термостата го няма.
Сега по темата:
Ако термостата липсва,или не затваря,лятото ще загрява по-бавно.В градски условия и работа на място ще достига работна температура,но по-бавно.Излезеш ли на магистрала или извън градско каране температурата мигновено започва да пада.При спускане на наклон температурата може да падне и до 50-70 градуса.
Ако загрява повече от колкото трябва дори без термостат причината може да е от перката,или датчика за перката.

Е просто без коментар е този пост,ти направо даде на жадния прекосил цяла пустиня да пие студена вода :) :bowdown .Мерси

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Съб 29 авг 2009 21:43

Сега се сещам,че при загряване без термостат може да има и запушване някъде по системата.Сигурно има и други причини,но не се сещам в момента.

Потребителски аватар
paagrio
Автомобил: голф 1K
Двигател:

Мнениеот paagrio » Съб 29 авг 2009 22:01

Ombre1 написа:Та въпроса ми е,с махнат термостат колата ще загрява много или просто няма да може да загрее никога.Мерси предварително

С две думи ако всичко е изрядно по колата няма да загрее никога, но ако при махнат термостат загрява значи има и други проблеми по охладителната система!

Последна промяна от paagrio на Нед 30 авг 2009 10:09, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Съб 29 авг 2009 22:03

Чак пък никога.Оставия да работи на място и гледай как няма да загрее.Вкарай я в солидно задръстване същата работа.

Потребителски аватар
paagrio
Автомобил: голф 1K
Двигател:

Мнениеот paagrio » Съб 29 авг 2009 22:43

rosen79 написа:Чак пък никога.Оставия да работи на място и гледай как няма да загрее.Вкарай я в солидно задръстване същата работа.

Казах ако всичко друго е изрядно! От 90 градуса нагоре ако има изряден термостат ще е напълно отворил тоест все едно го няма!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”