Благодаря предварително!
Въпрос за инжекциона на Golf 3
Въпрос за инжекциона на Golf 3
Здравейте!Голфа ми е 1.6 моно 1993-та година.Имам проблем с плочката и стъпковото моторче.В магазина искат доста пари за нови части и реших да са втора ръка.Намерих един ударен голф с доста усукано купе.Продава се на части, обаче е 1.8 mono 55 kw мотор, 1994-та година.Въпроса ми е може ли без да се преправя нищо да се смени целия инжекцион (това където е на местото на карбуратора
) и после само да се свържат кабелите без да се центрова нищо?Интересува ме как става монтажа и демонтажа.
Благодаря предварително!
Благодаря предварително!
Последна промяна от winbooz на Пон 31 авг 2009 22:33, променено общо 1 път.
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Въпрос за инжекциона на Golf 3
Без преправяне по инсталацията нама как да стане
Инжекционните системи са съвсем ралични.
Инжекционните системи са съвсем ралични.
Само стъпковото моторче (с 6 жички ако са и на двете коли) и плочката може ли да се сменят?
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
winbooz написа:Никой ли не знае?
Колега по-добре си намери точно като твоя било то и 2-ра ръка, все пак с инжекциона не е шега работа!
- GTspecial
- Автомобил:
- Двигател:
Стъпковото ще стане, стига да са с еднакви букси... 
Аз съм с моторче от 1.6-75понита слажен на 1.8 ABS
Аз съм с моторче от 1.6-75понита слажен на 1.8 ABS
След смена на стъпковото моторче оборотите пак играят, но по-малко и не всеки път.От какво може да е това според вас?На компютър показва, че няма грешки.Възможно ли е проблема да е от центровката на плочката (до моторчето която е от дясно), защото тя е барана от некомпетентно лице.Други възможни причини?
- GTspecial
- Автомобил:
- Двигател:
winbooz написа:След смена на стъпковото моторче оборотите пак играят, но по-малко и не всеки път.От какво може да е това според вас?На компютър показва, че няма грешки.Възможно ли е проблема да е от центровката на плочката (до моторчето която е от дясно), защото тя е барана от некомпетентно лице.Други възможни причини?
ТАП се нарича плочката и служи за отчитане положението на дроселовата клапа.Фабрично регулирана е и не се пипа.Чувал съм,че се регулира в някои сервизи, но дали е така, нямам си и на идея.
А относно играенето на оборотите пробвал ли си да "преслушаш" всички букси на датчиците по колата, а след това да оставиш без клема "+" колата за 1 час...

GTspecial написа:пробвал ли си да "преслушаш" всички букси на датчиците по колата
Как става това?
- GTspecial
- Автомобил:
- Двигател:
winbooz написа:GTspecial написа:пробвал ли си да "преслушаш" всички букси на датчиците по колата
Как става това?
Проверяваш всички букси на датчиците дали не са "клеасали", дали не са разхлабени "обувчиците" или да нямат влага..(започни с ламдата и датчика за температурата, след което задължително я остави за 30-тина минути с разкачена клема "+")
А относно пипания ТАП изчакай някой колега от форума да се произнесе, дали се регулира от сервизите или какво се прави в такъв момент.На миналото Голфче 1.4 АБД я пипах тази плочка и до момента харчи, колкото 1.8 АБС.Даже като я напънеш поякога задминава и ГТИ (по изразходвано гориво
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
GTspecial написа:winbooz написа:GTspecial написа:пробвал ли си да "преслушаш" всички букси на датчиците по колата
Как става това?
Проверяваш всички букси на датчиците дали не са "клеасали", дали не са разхлабени "обувчиците" или да нямат влага..(започни с ламдата и датчика за температурата, след което задължително я остави за 30-тина минути с разкачена клема "+")
А относно пипания ТАП изчакай някой колега от форума да се произнесе, дали се регулира от сервизите или какво се прави в такъв момент.На миналото Голфче 1.4 АБД я пипах тази плочка и до момента харчи, колкото 1.8 АБС.Даже като я напънеш поякога задминава и ГТИ (по изразходвано гориво)
Кое казваш се нарича ТАП?
Плочката е TPS ! Re: Въпрос за инжекциона на Golf 3
Това намерих за настроиката на TPS-са:
Прибира се стъпковото моторче /за празен ход/ в крайна позиция, след което се сваля буксата му. Ако не можеш да го прибереш - махаш го от моното.
Прибира се когато дадеш колата на контакт, отвориш леко дросела на ръка и същевременно без да пускаш газта натискаш главата на моторчето - то се прибира в начално положение. След което му махаш буксата и чак тогава пускаш газта.
Така дроселовата клапа е на 0 градуса - опряла е във стопорния болт на основата на моното.
При подаден контакт без да се маха буксата на ТПС /само гуменото капаче/ се измерва между пинове 1 и 2 на ТПС /трябва да е в рамките 0,19-0,21 волта/.
След което гасиш контакт, закачаш степ мотора и караш.
В руските сайтове на доста места я има тая информация за настройка на ТПС - вярвам че е точна. Моя така съм го правил, след отварянето.
Оригинала:
По поводу сдвижения ДПДЗ идея богатая. Я ее тоже не раз уже предлагал народу.Действительно, чтобы сместить ДПДЗ вверх или вниз, придется разверткой увеличить диаметр желоватой втулочки на фотке.
Я это сделал разверткой на 0.5мм больше диаметра втулки.
ВАЖНО:
Прежде, чем откручивать ДПДЗ, рекомендую сделать одно измерение, чтобы можно было выставить в 0 ДПДЗ.
Задвинуть шток РХХ. И замерить вольтметром напряжение на 1-2 ножке ДПДЗ.
Должно быть приблизительно 0.18-0.21В.
На самом деле Напряжение на 1-2 контактах ДПДЗ при закрытой заслонке может быть вплоть до 0.3 В, Только при 0.31В ЭБУ воспринимает открытие заслонки на 0.3 Градуса.
Еще один момент, при подключении вольтметра попробуйте покачать привод заслонки со стороны троса. При этом заслонку не надо открывать. Таким образом можно понять, насколько убит подшипник скольжения заслонки...

Прибира се стъпковото моторче /за празен ход/ в крайна позиция, след което се сваля буксата му. Ако не можеш да го прибереш - махаш го от моното.
Прибира се когато дадеш колата на контакт, отвориш леко дросела на ръка и същевременно без да пускаш газта натискаш главата на моторчето - то се прибира в начално положение. След което му махаш буксата и чак тогава пускаш газта.
Така дроселовата клапа е на 0 градуса - опряла е във стопорния болт на основата на моното.
При подаден контакт без да се маха буксата на ТПС /само гуменото капаче/ се измерва между пинове 1 и 2 на ТПС /трябва да е в рамките 0,19-0,21 волта/.
След което гасиш контакт, закачаш степ мотора и караш.
В руските сайтове на доста места я има тая информация за настройка на ТПС - вярвам че е точна. Моя така съм го правил, след отварянето.
Оригинала:
По поводу сдвижения ДПДЗ идея богатая. Я ее тоже не раз уже предлагал народу.Действительно, чтобы сместить ДПДЗ вверх или вниз, придется разверткой увеличить диаметр желоватой втулочки на фотке.
Я это сделал разверткой на 0.5мм больше диаметра втулки.
ВАЖНО:
Прежде, чем откручивать ДПДЗ, рекомендую сделать одно измерение, чтобы можно было выставить в 0 ДПДЗ.
Задвинуть шток РХХ. И замерить вольтметром напряжение на 1-2 ножке ДПДЗ.
Должно быть приблизительно 0.18-0.21В.
На самом деле Напряжение на 1-2 контактах ДПДЗ при закрытой заслонке может быть вплоть до 0.3 В, Только при 0.31В ЭБУ воспринимает открытие заслонки на 0.3 Градуса.
Еще один момент, при подключении вольтметра попробуйте покачать привод заслонки со стороны троса. При этом заслонку не надо открывать. Таким образом можно понять, насколько убит подшипник скольжения заслонки...

- GTspecial
- Автомобил:
- Двигател:
pas1.8mi написа:GTspecial написа:winbooz написа:GTspecial написа:пробвал ли си да "преслушаш" всички букси на датчиците по колата
Как става това?
А относно пипания ТАП изчакай някой колега от форума да се произнесе, дали се регулира от сервизите или какво се прави в такъв момент.На миналото Голфче 1.4 АБД я пипах тази плочка и до момента харчи, колкото 1.8 АБС.Даже като я напънеш поякога задминава и ГТИ (по изразходвано гориво)
Кое казваш се нарича ТАП?Плочката е TPS !
Ако наистина е разместена е проблем-ще дава лъжливо инфо на електр.блок за положението на Дроселната клапа!От тук и смесообразуването ще е грешно!Пробва ли с търсачката настройка на TPS?
TPS.....голяма грешка от моя страна...мерси за поправката...

- policevidin
- Автомобил: VW Golf 3 Modificated
- Двигател: 1.9TDI 1z+ 1996
Е добре де колеги ами аномалията при: давам пример с мен
като спускам посока София-Враца на тунелите на Витиня надолнищата и съм с скорост около 100-120 (среща се и при по ниски скорости стига да спускате надолнища) на 5-та предавка педала на газта плава на долу и нагоре когато кръка ми не го докосва.
ТОВА ДОБРЕ ИЛИ ЗЛЕ Е? и защо с каква цел го прави.
като спускам посока София-Враца на тунелите на Витиня надолнищата и съм с скорост около 100-120 (среща се и при по ниски скорости стига да спускате надолнища) на 5-та предавка педала на газта плава на долу и нагоре когато кръка ми не го докосва.
ТОВА ДОБРЕ ИЛИ ЗЛЕ Е? и защо с каква цел го прави.
- GTspecial
- Автомобил:
- Двигател:
при всички май е така! Коригира си оборотите в зависимост от температурата и другите данни подавани от датчиците...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”