Как минава ремъка на водната помпа на голф 3 1.8 ААМ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Stranger
Автомобил: Astra GSi V6
Двигател: X30XE
Контакти:

Как минава ремъка на водната помпа на голф 3 1.8 ААМ

Мнениеот Stranger » Вто 01 сеп 2009 18:15

Реших да пиша и тук, защото получавам много противоречиви мнения.Колата е голф 3 с КР и водна помпа , хидравлика и алтернатор от 1.8.Няколко човека казват че ремъка минава над ролката , други пък казват че минава под ролката...вече и аз незнам...Ремъка е пистов и преди минаваше над ролката, но Мишо от Герман ми каза че бил обърнат...обърнах го да минава под ролката ( с каналите към нея ) и колата започна да грее...в момента е без термостат и пак ми загря в задръстване.Когато се движи не грее, само когато седи по-продължително време на едно място.Гарнитурата на главата не е издухана, радиатора е от АБФ, голям с две перки и е чист.Вече незнам къде може да е проблема освен в това водната помпа да върти на обратно... :banghead: Ако имате съвети ще се радвам да ги споделите :да:

Потребителски аватар
sPellBouND
Автомобил:
Двигател:

Re: Как минава ремъка на водната помпа на голф 3 1.8 ААМ

Мнениеот sPellBouND » Сря 02 сеп 2009 9:13

Погледни да не е хлабав ремъка и да преплъзва.

Потребителски аватар
Mustang GT-R
Автомобил:
Двигател:

Re: Как минава ремъка на водната помпа на голф 3 1.8 ААМ

Мнениеот Mustang GT-R » Сря 02 сеп 2009 9:21

Аз съм голф 3 1.8 ABS, и ремъка ми минава под ролката на водната помпа (с каналите към ролката), виждал съм на един голф ремъка зацепен на обратно (с гладката част към ролката) и загряваше доста, обърнахме ремъка и всичко се оправи. Така че за мен няма съмнение как трябва да е зацепен пистов ремък - с каналите към ролката!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”