Един въпрос за задни колони на Г3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
digenchev
Автомобил:
Двигател:

Един въпрос за задни колони на Г3

Мнениеот digenchev » Пет 04 сеп 2009 14:14

Значи скоро си взех една такава машинка Golf 3 GTI,97 година.Доиде ред да сложа едно CD, и какво да видя... На задните врати няма колкони а само едни капачета имитиращи решетка на колони. Та въпроса ми е във вратата влизад доста кабели поне 7-8са+шлауфката на централното.Предполагам, че ще има и кабели за колони. Обаче като загледах евро-буксата забелязах, че има само 4 кабелчета за предните врати и тези които са на таблото. До къде може да има инсталация за задните колони,че се губят тези кабели някаде по-трасето.
:D

Потребителски аватар
zdravko555
Автомобил:
Двигател:

Re: Един въпрос за задни колони на Г3

Мнениеот zdravko555 » Пет 04 сеп 2009 14:45

кабелите вървят по прага долуи после по колонатаи в вратата влизат, но ме съмнява да намериш въобще кабели там.Аз и отвори на задните врати нямам, но съм си пуснал кабели до багажника от там.
Послушай съвета на колеги който са слагали колони там и не са доволни от подобрението на музиката.
Замисли се за колони на кората от зад по-добре или за нещо повече.
Потърси в аудио форума има подобни теми

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Пет 04 сеп 2009 15:24

Въобще не се занимавай да вкарваш тонкулони там. Не само, че звукът е по-кофти, ами и корите дрънчат заради счупените щипки. Пусни две жици до кората, пробий я и сложи тонкулони там. Аз съм с обикновени сонита там и е супер. Цялата се тресе, а дори не са елипси ;)

Потребителски аватар
martin4o_mom4e
Автомобил: VW Golf II
Двигател: PF 1988

Мнениеот martin4o_mom4e » Пет 04 сеп 2009 16:13

Аз си слагах голони в задните кори понеже нямаше ( дупчих самите кори под капаците за колони ) и жици няма ! Ще трябва да си ги прекарваш сам от касетофона до задните колони.

Потребителски аватар
GTspecial
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GTspecial » Пет 04 сеп 2009 16:56

mania написа:Въобще не се занимавай да вкарваш тонкулони там. Не само, че звукът е по-кофти, ами и корите дрънчат заради счупените щипки. Пусни две жици до кората, пробий я и сложи тонкулони там. Аз съм с обикновени сонита там и е супер. Цялата се тресе, а дори не са елипси ;)

:applause: :да: И аз се излъгах в началото да слагам говорители на задните врати. В крайна сметка се оказа, че само съм се набутал финансово, защото трябваше да си купувам и елипси за кората на багажника...
П.С. Но избора си е лично твой.. :да:

Потребителски аватар
BeckoTDI
Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
Двигател: BPE-ABK-AAZ

Мнениеот BeckoTDI » Съб 05 сеп 2009 4:08

Дам от задните врати на голф 3 не може да се очаква много, но все пак ако държиш да си сложиш колони там както мен, от евробуксата прекарваш кабели настрани зад раблото, махаш пластмасовите прагове през тях и от гумения маншон към мястото за колоните.. за съжаление няма да имаш кабели ако си с декоративни капаци, освен ако някой преди теб не е прекарвал.

Потребителски аватар
digenchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот digenchev » Съб 05 сеп 2009 14:40

Добре а защо влизад един цял сноп с кабели от няма кой знае какво в тая врата, само ел.стъкло.То нали централното е с вакум. Тези дни трябва да сваля едната кора и да видя за какво става дума. Но гледам че няма никаде видиики, ами е само с пластмасови копчета.Някой знае ли каде се намират всичките точно.Че да не се чудя после как да я закрепям като ги счупя всичките. :oops:

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Съб 05 сеп 2009 15:16

Ми сметни 4-5 жици за елстъклата, още няколко за централното... ето ти сноп ;)
Имаш два винта под дръжката на вратата. С отвертка я откачи от долната част от щипките, развий ги и после отдолу дръпни по-здраво или с отвертка, но внимавай за боята. Също така имай предвид, че трябва да махнеш копчето за стъклото от буксата и че дръжката за отваряне на вратата минава под кората. Ак одръпнеш здраво може да я изкъртиш (трудно де). Първо откачаш отдолу и кат откачиш най-горната част на кората, която се допира до прозореца почти, има и метални щифтчета. Трябва да откачиш и тях или поне да ги разхлабиш. Аз оня ден като напънах шофьорската и я деформирах...

И едно съветче - на разглобявай много много из вътре, че трудно се събират после. Специално механизмът на елстъклата фабрично е смотан Успех!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”