Проблем с ABS
- hunters
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с ABS
Преди време ми се случи следното тръгвам от паркинга натискам леко спирачка и колата ми направо заби предница тоест включи ми се ABS-а и тъй като ме беше страх да карам тъка за да неме нацелят отзад някаде, я закарах на един сервиз там момчето свърза лаптоп към компа на колата чрез две букси черна и бяла над пепелника се намират и му изписа хидравлична помпа извън сигнал. От тогава съм я разкачил и изолирал и си карам тъка, та искам да попитам възможно ли е да е така да е прецакана помпата аз мисля че не след като ми се задейства ABS-а даже при минимален натиск на педала значи все пак функционира мисля че проблема е друг, какво е вашето мнение? Колата е ГОЛФ 3 ГТИ
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с ABS
Имам същия проблем, леко разискан в тази тема - viewtopic.php?f=5&t=156400
Силно съм убеден, че е някой датчик но все още нямам време да разследвам.
Силно съм убеден, че е някой датчик но все още нямам време да разследвам.
- hunters
- Автомобил:
- Двигател:
А ти така ли я караш колата или си го изключил? Интересно, сега ме жегна и отидох и включих отново хидравличната помпа не я бях включвал от година и за мое учудване лампата за ABS-а загасна реших да се уверя и да я разходя пробвах я не ми задейства както преди с леко натискане на педала
Може ли да е било така защото преди когато го правеше проблема бях с 17-ски а сега си сложих 15-ски може ли да е заради големите джанти?

- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Някакъв датчик е, иди в някой свестен сервиз да го видят. Бих т ипрепоръчал BOSCHE, въпреки, че доста хора н еса доволни от там моите проблеми са ги оправяли.
- hunters
- Автомобил:
- Двигател:
Ще покарам така и ако пак спече ще отида но съм чувал че взимат скъпичко май 

- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Смятай го така:
1 - отиваш при 3 кофти майстора, които взимат по-евтино и не правят нищо
2 - отинаш при по-скъпо взимащи, но разбиращи

1 - отиваш при 3 кофти майстора, които взимат по-евтино и не правят нищо
2 - отинаш при по-скъпо взимащи, но разбиращи

- hunters
- Автомобил:
- Двигател:
Ацки си прав, аз се на пишман найстори попадам дето ми объркаха цялата кола само като пример ще дам един от случеите реших да сменям 17-ки джанти и да си сложа 15-ски отивам и казвам какви искам с тях копувам летни и зимни гуми всичко чисто ново за да е както трябва олеквам с 2000лв. в този сервиз и уж сичко беше наред отивам да сменя предни дискове и впирачки и нещеш ли джантите нестават
немогат да ги сложат защо? Ами спирачния апарат се отворил много и за да станат тези джанти ми трябвало според майстора фланци 1см. на всяка гума и по-дълги болтове
Но както сами може да се досетите като изкочи толкова навън гумата и немога да завия наникаде защото гумата упира в калника
Ебати гредата и крайния резултат: тъпите 15-ски, с нови дискове и стари рите спирачки. Коментара на майстора след като го попитах какво праим аз все някога трчбва да сменя спирачки та коментара му беше намираш някой да ти ги земе с по 5мм. или си ги пиля сам и ги слагам
Каде подяволите е идеята да купиш ново и да почнеш да пелиш докато пасне след като аз изръсих там пари за една кола а майстора ми каза аз като ти продавах джантите от каде да знам че като смениш спирачки ще ти се отвори толкова апарата питам се аз авто монтьор ако незнае кой тогава и нито пари върнаха нито нещо нося си я тази греда и така е сега или дигам окачването и слагам фланци или пеля кат луд нови спирачки или сменям тъпите джанти. Така че си ацки прав за тия майстори и дано никой не се набутва като мен гадно е
Та за сега ABS-а ми работи като отивах да зимам жената от работа одеве и тъпаците от пътното бяха нарязали питя и изневиделица спрях с негова помощ та го почуствах че работи но ако имам проблем вече няма да ходя на кофти майстор.

- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
hunters написа: и му изписа хидравлична помпа извън сигнал.
мда, не извън сигнал, а сигнал извън спесификации.
проблема ти е в контролера. лекува се.
не е датчик, не е гявол.
елементарно е, ама е завързано и няма да стане с обясненеия по нета...
- hunters
- Автомобил:
- Двигател:
На кое казваш контролер? Защото в електрониката казваме контролер на микро компютър какъвто има и в компютъра на колата той изчислява всички процеси, сигналите които постъпват на входовете му и той съответно следвайки програма заложена в него разбира какво става и вади съответните сигнали на изходите си. Да не става въпрос за такъв контролер че това малко ме стряска ако е той 

- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
е ти нали не мислиш че АБС е тумба циганета, дето седят при колелата и си играят с малки бозаджийски кранчета ако се завлачи гумата...
шегичка.
сериозно-да за точно това иде реч.
не се плаши, няма толкова лошо. казах ти-лекува се, ама не мога да ти го оправя през нета...

шегичка.
сериозно-да за точно това иде реч.
не се плаши, няма толкова лошо. казах ти-лекува се, ама не мога да ти го оправя през нета...

- hunters
- Автомобил:
- Двигател:
Ами то ако е спекал контролер то се подменя няма какво да ми се прави ти оправаш ли ги? Защото както каза че неможеш през нета значи ги подменяш или не съм те разбрал. А и за сега работи, съдейки по познанията ми по електроника един процесор или изгаря и неработи или работи средно положение няма другия вариянт да се бърка е смущаващ сигнал което се брои за грешка но при рестарт си влиза в ритъм. Ако има такъв сигнал да му подава грешка тогава се вижда от каде е ти как мислиш? И още нещо ако подменяш процесор кой му пише кода или идва заводски програмиран?
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
абе, човек, няма драма-кое не разбра?
не иде реч за професор, а за прости студени спойки.
тъпо е, ама не мога да ти обясня кое и как, не защото е гигантска тайна, а просто няма как да го направя и да съм убеден че ти, или някой друг няма да си убие абс-а и после аз да съм им крив. нямаш идея на какво вярват хората, ако е описано в нета...
не иде реч за професор, а за прости студени спойки.
тъпо е, ама не мога да ти обясня кое и как, не защото е гигантска тайна, а просто няма как да го направя и да съм убеден че ти, или някой друг няма да си убие абс-а и после аз да съм им крив. нямаш идея на какво вярват хората, ако е описано в нета...

- hunters
- Автомобил:
- Двигател:
Ясно студените спойки мога и аз да си ги прегледам ако е това попринцип има много логика да е от студена спойка само като инфо да кажа последния програматор който си купих за Микрочип процесори и памети не ми разпознаваше един контролер и даваше грешка точно заради студени спойки така че ако е това ще си го оправя но ако се окаже друго ще ти търся услугит
е

- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
това е.
помпата е голям товар и се включва само когато е нужно да се прави контраналягане, на това дето го правиш с крака си. тока е голям. и вибрациите също. и пук... довиждане...изстине-бачка, загрее мотора, напече-айде...
най гадно е че точно когато ти е нужна-тогава се усвитка и не бачка! и после лед на челото...
помпата е голям товар и се включва само когато е нужно да се прави контраналягане, на това дето го правиш с крака си. тока е голям. и вибрациите също. и пук... довиждане...изстине-бачка, загрее мотора, напече-айде...
най гадно е че точно когато ти е нужна-тогава се усвитка и не бачка! и после лед на челото...
- hunters
- Автомобил:
- Двигател:
Аха а само за да съм по-сигурен командването и е от компа на колата нали така смисъл ако търся студена спойка да я търся в компа нали
Тоест няма друг команден блок.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”