Мнение за Golf IV 1.8T

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнение за Golf IV 1.8T

Мнениеот groznika » Съб 29 авг 2009 12:30

Здрасти на всички :)
До сега се рових насам натам по разнообразни въпроси свързани с конкретното возило.
Ще ми се да се допитам до вас.
Интересувам се за всичко около автомобила. Плюсове, минуси, поддръжка, разход, специфични ядове по колата.
Като цяло чувам много добри отзиви мотора. Автомобилът ми харесва като дизайн и интериор и понеже ме натискат за покупка на нещо подобно съм се огледал в тази кола.

Ще помоля да споделяте лични впечатления и да не ми предлагате други автомобили.
Въпросът е конкретен отнасящ се само за Г4 1.8Т

Мерси :)

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Re: Мнение за Golf IV 1.8T

Мнениеот Luciano » Съб 29 авг 2009 12:39

В тази тема, има доста инфо.
Ако си е прегледал се извинявам.

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Съб 29 авг 2009 12:54

Дам, четох разни теми по въпроса където скачат и рипат разни форумни тролове "земи си тва", "земи си онова", "ти луд ли си за кво ти е?" и някакви всевъзможни тъпотии.
Щеше ми се да се получи синтезирана информация само от преки впечатления на бивши и настоящи собственици без да се влиза в излишни полемики и спорове на тема ГТИ-ТДИ и тн.

Мухата ми е влязла в главата от около месец след като Ваското1 ме отказа от пасат Б5 и Б5.5 и от шаранче.
Препоръките бяха към G4 1.6SR, 1.8 20v, 1.8T както и към бора със същите параметри.
Голфа ми харесва повече от бората и моите лични дилеми бяха 1.8 20в или турбо. След дълги размисли стигнах до извода, че веднъж се живее и щом ми се отдава възможност да карам турбо кола която няма да купувам аз няма какво да му мисля. Все пак поддръжката на автомобила си остава на 100% за моя сметка.
Не съм фен на печките и наистина ще замоля дизелджиите да не се намесват освен ако нямат да кажат нещо конкретно за 1.8Т

До тук се информирах как ще стоят нещата със застраховките и данъците. Не е болка за умиране и ще ми го понесе бюджета.

За жалост търсачката не вади една нормална тема по въпроса. Излизат само спорове и общи дискусии, а мен ме интересуват практически съвети от препатили :)

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Съб 29 авг 2009 13:35

Турбото си е турбо! :041:
Но най-важното е на мотор в какво състояние ще скочиш.

Вземай vaskoto1 и тичайте да се лендзите на 1.8Т-та.
Той трябва да знае какво точно да им гледа - омасляване на турбината/пътищата, бууст, детонации и т.н. :да:

P.S. Темата май не е за този раздел... :gruebel

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Съб 29 авг 2009 13:40

ChimeyJimmey написа:Турбото си е турбо! :041:
Но най-важното е на мотор в какво състояние ще скочиш.

Вземай vaskoto1 и тичайте да се лендзите на 1.8Т-та.
Той трябва да знае какво точно да им гледа - омасляване на турбината/пътищата, бууст, детонации и т.н. :да:

P.S. Темата май не е за този раздел... :gruebel

Той ще е с мен ако ще по корем да се влачи само дето още не съм го сюрпризирал mhihi
Пак той ми избра сегашната кола и беше с мен на огледи за което голям поклон :bowdown

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Съб 29 авг 2009 14:45

Най-добрият бензинов мотор от G4 генерацията. Трошат турбини..... ма това да не те плаши. Всяка турбо кола го прави, рано или късно.

Като цяло възможностите на мотора са неограничени, стига и финансовите възмозности на собственика да са такива :P

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Съб 29 авг 2009 15:59

Аз със с такъв мотор на голф 4 от 2 години и само мога горещо да ти го препоръчам.

Карам 1.3mi, 1.4i, 1.6i, 1.4HDI, 1.6HDI, 2.0HDI, 1.8i, 1.8T, 2.5i и мога да го сравня единствено и само с 2.5i, но той не откликва толкова бързо, при доускорение, въпреки че е на кола 2005 година и на 100к км. , а на всичкото отгоре е и 4 цилиндров.

1.8Т има много дълга първа, което е супер, ако трябва да се дръпнеш с някой.
Разхода сега ще ти кажа колко е и няма да те лъжа. На път за морето, аз и приятелката ми, 2 сака, на климатик със скорост 100 км/ч (не обичам да карам като луд) - 6.2
Днес трябваше да отида до Пловдив сътринта на бързо, пак двама души на климатик, но карах много бързо, налагаше се. Тръгнахме 12:09 от Цариградско, стигнахме 12:55 до табелата. Разхода беше 9.8, това вече е много. Мисълта ми е, че можеш и бавно, можеш и по-бързо, както ти се наложи.
Градско, кротко каране, сутрин (9:00) до работа 17км, вечер обратно (18:30) (Люлин - Цариградско) - между 8 и 9 на 100. Някои разправят за разходи 13-14 на 100, но това е с настъпване по светофарите, различно състояние на автомобилите, също е от значение. Все пак е само 1.8, колко да харчи :)

За здравина не мога да кажа точно, но като смениш това и онова дълго време няма да имаш проблем. За мен е здрава кола. Чат пат някой датчик (аз смених 2 - един за 50 и един за 170 лв), някоя водна помпа, някое ел. стъкло (но веднъж се прави), някой тампон, те са евтини и така. Няма да съжаляваш :)

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Съб 29 авг 2009 18:44

Чичи, той В1 се опита да ме откаже и мен от Аудито mhihi Ама не се поддадох. Ти си прав - един път се живее и ако човек наистина може да си го позволи, си мисля че е по-добре да съжаляваш, че си взел нещо, отколкото да съжаляваш после цял живот, че си се отказал.
Разходът, който дава колегата над мен е абсолютно реалистичен за този модел, изхождайки от това колко харчи моята.
Моята най-искренна препоръка е да търсиш кола с турбо K03S и безжичен дросел на газта. Това са Голфчетата, които са произведени след 10.2000 г. Говоря за производство, а не за първа регистрация.
Повярвай има защо да се даде някой лев отгоре.
Ако не е тайна сподели бюджета, който ти се отпуска за първоначално придобиване на колата.

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Съб 29 авг 2009 19:05

brabus написа:Чичи, той В1 се опита да ме откаже и мен от Аудито mhihi Ама не се поддадох. Ти си прав - един път се живее и ако човек наистина може да си го позволи, си мисля че е по-добре да съжаляваш, че си взел нещо, отколкото да съжаляваш после цял живот, че си се отказал.
Разходът, който дава колегата над мен е абсолютно реалистичен за този модел, изхождайки от това колко харчи моята.
Моята най-искренна препоръка е да търсиш кола с турбо K03S и безжичен дросел на газта. Това са Голфчетата, които са произведени след 10.2000 г. Говоря за производство, а не за първа регистрация.
Повярвай има защо да се даде някой лев отгоре.
Ако не е тайна сподели бюджета, който ти се отпуска за първоначално придобиване на колата.

Грубо ама страшно грубо около 10 000 лв в които трябва да влезе евентуална регистрация или пререгистрация, първоначално обслужване, застраховки и тн. дреболии както и евентуални текущи ремонти.
Чистата сума за покупка е отново казвам грубо 7-8000 лв.

Понеже не съм в сътояние да определя точния размер на сумата която очаквам не смея да конкретизирам. Може да са повече, може да са и по-малко. Все пак смятам, че с продажбата на тройката все ще мога да отделя едно 8-10 000 за кола.

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Контакти:

Мнениеот brabus » Съб 29 авг 2009 19:37

Ами за около 9500~10000 лв имаш шанс да вземеш Голф с AUM мотор. Това е този, който ти препоръчвам след 2000 г. Но си на ръба на бюджета, т.е. няма да ти остане нищо като пари на страна.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey

Мнениеот ChimeyJimmey » Съб 29 авг 2009 19:41

Което не е добре, защото със сигурност ще се наложат спешни интервенции след покупката.
Събери още 2 бинки, за да си осигуриш малко по-дълъг гратисен период с изваждането на пари по колата. :041:

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Съб 29 авг 2009 20:25

Да разбирам ли, че AUM е за предпочитане пред AGU?
Къде точно е разликата?

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Контакти:

Мнениеот brabus » Съб 29 авг 2009 20:28

Нико1 най-добре може да обясни, защото до скоро караше такава кола.
Разликата е основно в турбината, главата, екологията и основното, че при 150 кс по документи да двата мотора AGU има 137 кс на колелата, а AUM 146 кс и повярвай разликата се усеща.

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Мнениеот Dorian » Съб 29 авг 2009 21:25

morfei1 написа:Най-добрият бензинов мотор от G4 генерацията.

:да:

morfei1 написа:Трошат турбини..... ма това да не те плаши.

:не:

Потребителски аватар
ChimeyJimmey

Мнениеот ChimeyJimmey » Съб 29 авг 2009 21:58

Разлика между AGU и AUM:

- AGU има по-големи портове на главата;
    - АUM е с variable valve timing (VVT);
    - AUM e с К03 Sport турбина;
    - AGU e с жило "на газта", АUM e с моторче (DBW).

От мен толкоз. :041:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”