Аз със с такъв мотор на голф 4 от 2 години и само мога горещо да ти го препоръчам.
Карам 1.3mi, 1.4i, 1.6i, 1.4HDI, 1.6HDI, 2.0HDI, 1.8i, 1.8T, 2.5i и мога да го сравня единствено и само с 2.5i, но той не откликва толкова бързо, при доускорение, въпреки че е на кола 2005 година и на 100к км. , а на всичкото отгоре е и 4 цилиндров.
1.8Т има много дълга първа, което е супер, ако трябва да се дръпнеш с някой.
Разхода сега ще ти кажа колко е и няма да те лъжа. На път за морето, аз и приятелката ми, 2 сака, на климатик със скорост 100 км/ч (не обичам да карам като луд) - 6.2
Днес трябваше да отида до Пловдив сътринта на бързо, пак двама души на климатик, но карах много бързо, налагаше се. Тръгнахме 12:09 от Цариградско, стигнахме 12:55 до табелата. Разхода беше 9.8, това вече е много. Мисълта ми е, че можеш и бавно, можеш и по-бързо, както ти се наложи.
Градско, кротко каране, сутрин (9:00) до работа 17км, вечер обратно (18:30) (Люлин - Цариградско) - между 8 и 9 на 100. Някои разправят за разходи 13-14 на 100, но това е с настъпване по светофарите, различно състояние на автомобилите, също е от значение. Все пак е само 1.8, колко да харчи

За здравина не мога да кажа точно, но като смениш това и онова дълго време няма да имаш проблем. За мен е здрава кола. Чат пат някой датчик (аз смених 2 - един за 50 и един за 170 лв), някоя водна помпа, някое ел. стъкло (но веднъж се прави), някой тампон, те са евтини и така. Няма да съжаляваш