Значи проблема е следния:
колата е 1.8 АБС мотор 93 г
На газ колата работи без никакви пролеми,проблема идва когато включа на бензин.Когато е на бензин и подавам леко газ върви горе долу но подам ли по рязко газ колата все едно и спирам горивото и направо гасне..

не работи на бензин както трябва
- silverboy
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
не работи на бензин както трябва
Последна промяна от silverboy на Чет 28 яну 2010 19:59, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: не работи на бензин както трябва
колега, имам същия проблем. колата е джета 2 1.6 ел. карбуратор. Мисля че се появи когато един газаджия ми залепи тиксо на плочката. Казаха че няма да има проблем, но наистина май от тогава ми е проблема. Не съм се занимавал да го оправям, надявам се да ни помогнат колегите, които знаят.
към silverboy ,
проблем в палец , капачка , кабели и свещи ! проверяват се с мотор тестер ! друго не ги хваща! ако не си ги сменял скоро сменяй всичко преди зимата за да ти е спокойна зимата ! около 100 кинта ,но спокойствието и шкономията от гориво са по важни!
проблем в палец , капачка , кабели и свещи ! проверяват се с мотор тестер ! друго не ги хваща! ако не си ги сменял скоро сменяй всичко преди зимата за да ти е спокойна зимата ! около 100 кинта ,но спокойствието и шкономията от гориво са по важни!
- SBobi
- Автомобил:
- Двигател:
rudoni написа:към silverboy ,
ако беше от това и на газ нямаше да работи добре колата! Тези елементи които си изброил силно влиаят и при работа на газ! Ако проблема е само на бензин трябва да се търси другаде проблем. Бензинова помпа?Ламда сонда? и още други неща които ако колегата сподели какво са му пипали по колата ще бъдат изтъкнати от колегите

Според мен когато тоя маистор ти е слагал тва тиксо го е напраил за да ти опраи проблема на газ.когато се бута допълнително колата да се напраи на газ на бензин се скапва.като купих колата във въздушния филтър има6е нещо което пречепе на въздуха да влиза много и на газ беше дпбре но не и на бензин и за това отидох и си смених цялата инсталация с хубав изпарител за да знам че всичко е както тряя.щом тряят допълнителни неща да се слагат на газовата уредба значи нещо не е добре направено
- silverboy
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
налягането на бензина е 1 бар на празен ход.и като подам рязко газ мерише много на бензин все едно се дави.
Последна промяна от silverboy на Чет 28 яну 2010 20:01, променено общо 1 път.
- peleto861022
- Автомобил:
- Двигател:
налягането е добро може би дюзата дае запушена
Имах подобен проблем,след диагностика излезе че някакъв кабел на ламбда сондата е скъсан.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Този бензин от кога е, зареждано ли е скоро нов?
- titi7707
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABS 1993
silverboy написа:значи незнам какво са пипали, налягането на бензина е 1 бар на празен ход.и като подам рязко газ мерише много на бензин все едно се дави.
това се получава от грешно инфо от ламбда сондата и причината е газта повече за проблема чети следната тема http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=22&t=51505
- Cocolino
- Автомобил:
- Двигател:
Аз пък мисля, че са запушени дюзи! Провери ги - до колкото знам се изчистват с ултразвук
- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
Cocolino написа:Аз пък мисля, че са запушени дюзи! Провери ги - до колкото знам се изчистват с ултразвук
Еб.х ти моното, ми то колко дюзи има

Щом на газ няма проблем, запалителната система отпада като вариант, откъм токове колата много по-чувствителна на газ отколкото на бензин!!!
Не си дал никаква информация почти-няма как да ти помогнем.
От колко време си на газ, откога ти прави номера, чистиш ли грешките, има ли стабилен празен ход, кога го прави: студена -топла, въобще пали ли на бензин, при плавно подаване на газта колата форсира ли се, какво е пипал майстора
След като забие след рязкото подаване на газ, после изчиства ли... виж колко неизвестни има. Темата ти поражда повече въпроси , отколкото да дава отговори

- silverboy
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
поред на въпросите ти
1 на газ съм от 1 г и половина
2гре6шките ги изчистих но ефект няма
3празен хот има малко само се колебаят оборотите
4да пали на бензин няма проблем с паленето
5 да при плавно подаване на газ се форсира двигателя нормално6 за какво е
6 след като забие след рязко подаване на газ започжа да мирише на бензин и колата загасва
1 на газ съм от 1 г и половина
2гре6шките ги изчистих но ефект няма
3празен хот има малко само се колебаят оборотите
4да пали на бензин няма проблем с паленето
5 да при плавно подаване на газ се форсира двигателя нормално6 за какво е
6 след като забие след рязко подаване на газ започжа да мирише на бензин и колата загасва
Последна промяна от silverboy на Чет 28 яну 2010 20:02, променено общо 1 път.
- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
1 бар е нормален за моното(0.8-1.2), това означава че и помпата и регулатора са изправни.
Има две места от които може да ти забива при рязко подаване на газ-ТПС-а(датчик за положение на дроселовата клапа) и ламбда сондата, и те са жизнено необходими на моното.
Гасне понеже се дави от много гориво и затова мирише на бензин, а има вариант и да обеднява сместта...
Пробвай я пак колата, но на скорост да речем 2 или 3 предавка и дай рязко газ като гледаш да имаш поне 3000оборота. Ако след след 2-3сек изчисти, означава че колата ти работи само по ламбда, т.е. ще погледнеш ТПС-а, но тогава се получава обедняване на сместта и не би трябвало да мирише, ама... Не изчисти ли- работи само по ТПС, и гледаш ламбдата, там е по вероятно. Компютъра си пръска гориво, но няма как да рабере че прекалява.
Щом се е получило отведнъж, много вероятно е "майсторите"(наричам ги така щото не им знам имената...
), да са прекъснали някой кабел. Разкачи буксите на тия датчици, свали им гумените маншончета и много внимателно огледай и проследи кабелите. Незнам доколко си на "ти" с токовете, мога да ти кажа къде и какво да замериш за да провериш датчици, захранвания...
Буксата на ТПС-а е голяма, с 5или 7 пина,няма с коя да я объркаш, на самото моно е...Ламбдата ти е ясна предполагам м/у изпускателния колектор и катализатора...
Има две места от които може да ти забива при рязко подаване на газ-ТПС-а(датчик за положение на дроселовата клапа) и ламбда сондата, и те са жизнено необходими на моното.
Гасне понеже се дави от много гориво и затова мирише на бензин, а има вариант и да обеднява сместта...
Пробвай я пак колата, но на скорост да речем 2 или 3 предавка и дай рязко газ като гледаш да имаш поне 3000оборота. Ако след след 2-3сек изчисти, означава че колата ти работи само по ламбда, т.е. ще погледнеш ТПС-а, но тогава се получава обедняване на сместта и не би трябвало да мирише, ама... Не изчисти ли- работи само по ТПС, и гледаш ламбдата, там е по вероятно. Компютъра си пръска гориво, но няма как да рабере че прекалява.
Щом се е получило отведнъж, много вероятно е "майсторите"(наричам ги така щото не им знам имената...

Буксата на ТПС-а е голяма, с 5или 7 пина,няма с коя да я объркаш, на самото моно е...Ламбдата ти е ясна предполагам м/у изпускателния колектор и катализатора...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”