Задно окачване за Венто

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Did0_vento_stz
Автомобил:
Двигател:

Задно окачване за Венто

Мнениеот Did0_vento_stz » Сря 09 сеп 2009 11:57

Колеги имам малък проблем :д
Задното окачване на вентото ми е толкова меко че като седнат 2ма човека или 1ин по-тежичък и задницата направо са сгъва. Амортисьорите ми не са изтървали, но просто са мн меки и сега се чудя как да постъпя. Да сменя амортисьори и пружини или пък само амортиьори нз. Казаха ми че пружини от пасат ставали за вентото и били по- добрия вариант.
Та как да постъпя да сменя само амортисьори (мисля с газови да стане по твърдо окачването)или и пружините е добре да сменя?
знам че няма венто което да е нямало такъв проблем и найстина задното окачване им е слабо място.
и др което искам да попитам е ще станат ли пружини от пасат за вентото? че да стане малко по-високо отзад и да издържат на по-голяма тежест
Всяко мнение ще ми помогне!
:да:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Задно окачване за Венто

Мнениеот radotom » Сря 09 сеп 2009 15:53

Амортисьорите не държат колата да не ляга :idea:
Те служат, след като се разклати, да я успокоят.
Това, което трябва да смениш са пружините.
И за да няма качи-свали - смени ги с нови, от магазина ;)

Потребителски аватар
vasiljas
Автомобил: Golf 2 RP
Двигател: 1988

Мнениеот vasiljas » Чет 10 сеп 2009 0:42

Колега,аз също имах този проблем с окачването на Вентото-увиснала задница и нестабилен в завоите.С нови оригинални пружини от Венто няма да промениш нищо понеже те са същите като на Голф 3,а нашата кола е с по-тежка задница и пак ще увисне,затова си взех пружини от Пасат В3 седан.Имай предвид че не стават от всички модели Пасат,аз ходих в няколко магазина но не знаеха кой ще станат,затова си намерих магазин където има каталог на пружините на различните марки и модели автомобили.Продавачите провериха височината,диаметъра и дебелината на навивките на оригиналните пружини на Вентото,и намериха почти същите от Пасат 89г.,бяха 5mm.по-високи и малко по-дебели от оригиналните.Взех си пружини Lesjofors-препоръчвам ти ги и на теб,произведени са в Швеицария от швеицарска стомана,едни от най добрите на пазара,струваха около 80лв.но като качество нямат нищо общо с китайските евтини боклуци който най-вероятно ще ти предложат и ще струват с около 20лв. по-малко.Купих си и газови амортисьори Билщайн,возията с тях е малко по твърда от маслените,но по-стабилна в завоите,струваха по около 80лв.,сменят се също тампоните и прахоуловителителите.При смяната на пружините не се променя нищо,просто се махат старите и слагат новите,хубаво е да ги смениш едновременно с амортисьорите за да не даваш пак пари за майстор.Колата става малко по-висока от нормалното,но изглежда много добре,ако искаш да е с нормална височина можеш да отрежеш половин навивка от пружината,макар че не го препоръчват.Резултатът от смяната на пружините и новите газови амортисьори е невероятен,все едно карам друга кола,много по-стабилна от преди.Във завоите влизам с по-висока скорост,а колата е като залепена за пътя,а не като преди когато имах чувството че задницата иска да ме изпревари.Можеш да товариш много повече от преди,иначе за какво ти е този голям багажник,возили сме се пет човека с доста багаж без задницата да усети натоварването.Лек недостатък е че ако си празен и минеш с малко по-голяма скорост през бабуна или легнал полицаи задницата изтропва,но това е леко неудобство.Много съм доволен от смяната и ти препоръчвам да сменяш без да се замисляш.Ами това е,надявам се да съм бил полезен и да съм отговорил на въпросите ти.

Did0_vento_stz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Did0_vento_stz » Чет 10 сеп 2009 10:58

ee мерси мн колега :) точно това смятам да правя и да видим как ша стене работата и ш се похваля естествено ;] мерси още веднъж :да:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”