Лява полуоска на Голф 3, 1.9 дизел излиза за пети път

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Th3_Storm
Автомобил:
Двигател:

Лява полуоска на Голф 3, 1.9 дизел излиза за пети път

Мнениеот Th3_Storm » Вто 15 сеп 2009 7:45

Здравеите колеги вече от половин година си имам голфчето и сичко е супер само че има една забележка която не мога да я премахна.Имам проблем с лявата полуоска по точно нали е захваната с болтове и откакто съм я взел до сега ми излиза за 5 път 5-тия път беше вчера в Сл.Бряг но там не само че излезе с болтовете ами се и скъса единия от болтовете.От какво може да се дължи този проблем.Това което ми каза един познат е че може да е заради джантите защото съм с 15-ки джанти не много широки 7,5 мисля че бяха но не мисля че може да е от това защото сумати хора карат с големи джанти и досега нз някои да е имал като моя проблем.Мотора на колата е 1,9 чист дизел (мъртвец),но мърда и то много добре за кончетата си.Ако някои може да ми помогне и да намери решение за проблема(а не да ми каже да сменям колата) то нека каже какво може да се направи по въпроса ще бъда много благодарен :beer :beer :beer :beer :beer

Последна промяна от dobrin на Вто 15 сеп 2009 9:05, променено общо 1 път.
Причина: По-ясно заглавие!

Потребителски аватар
Th3_Storm
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с полуоските

Мнениеот Th3_Storm » Вто 15 сеп 2009 8:29

Никои ли не може да помогне. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Panev
Автомобил:
Двигател:

Re: Лява полуоска на Голф 3, 1.9 дизел излиза за пети път

Мнениеот Panev » Вто 15 сеп 2009 10:47

Явно не стягаш добре болтовете. По принцип може да се зачисти и обезмасли добре и да им се сложи и осигурител за резби против развиване, но пък след това ако се наложи да я сваляш може да ти е трудно. :wink:

Потребителски аватар
Th3_Storm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Th3_Storm » Вто 15 сеп 2009 12:56

Колега предпочитам да ми е трудно отколкото да ми пада на 2 месеца неможе да е от джантите нали????И ако има някакъв варянт друг да стане по здраво ще съм ви много благодарен да ми го споделите и другия ми въпрос които забравих да го задам а пак и тя утре ще ходи на сервиз сложих и само 4-ри болта кадар да отида до сервиза утре,но се получи и друго странно нещо сега пък и изчезна и задната и като вклуча на задна колата трагва напред,вклучвам на първа и пак напред и като направих едно пробно кръкче стана така че задната ми я няма сички други скорости са там но не и задната......??????? Какво точно е станало някои може ли да ми обясни????? :обичам ви :обичам ви

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Вто 15 сеп 2009 13:02

за задната - виж като дигнеш кожата на лоста с пласмасата й дали влиза в канала под една пласмаска и наистана ли влиза задната или просто си включваш първата ако нее отам вече проблема може да е посериозен
а относно другото не разбрах кое се къса но ако са болтовета начи си купуваш евтини буклуци от 10 лева комплекта или мн си ги стягаш

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 15 сеп 2009 13:31

А що имам усещането, че цялата дивотия, барабар с изкачането на полуоската, може да се окаже от липсващ тампон на скоростите? :roll:

Потребителски аватар
Th3_Storm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Th3_Storm » Вто 15 сеп 2009 14:37

Не нямам това усещане колега само че преди когато ми е падала полуоската съм нямал проблем с скоростите а ся имах аз като отворих капака тогава видях че има една ябълка на лоста и една пласмаса която не беше закачена на ябълката,закачих я и след като я направих така че да мога да се прибера до Бургас като вкарах задната за да я искарам от гаража разбрах че задната липсва откачих тази пласмаса която закачих на ябълката но уви пак същото обадих се на маистора които ми я прави попринцип викам му да не съм прецакал нещо скоросната котия и то не разместило се е нещо сигорно.И затова питам какво може да се е разместило че да ми се объркат скоростите.

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Вто 15 сеп 2009 15:09

За болтовете,колкото и чудно да звучи ти е разбит лагера на главината на другата полуоска.

Поогледай лагерите на главините.

Така и на мен ми се развиваха болтовете на едната полуоска (дясната)на Пассат 1 и се оказа че след смяната на лагера на лявата главина повече нямаш проблеми с тези болтове.

P.S. Голям бой изяде този лагер докато падне ръждата и се откри зегерката.Пробвах да го избивам със зегерката.Имах напредък за малко да изкочи сама.

Panev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Panev » Вто 15 сеп 2009 16:43

Vasseto написа:За болтовете,колкото и чудно да звучи ти е разбит лагера на главината на другата полуоска.
...

А каква е логиката от разбит лагер да се развиват болтовете, би ли обяснил? Не го приемай като заяждане, просто ми стана интересно.
Колега, Th3_Storm, преди да започне да излиза сама, полуоската била ли е сваляна скоро по някаква причина?

Потребителски аватар
Th3_Storm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Th3_Storm » Вто 15 сеп 2009 17:20

Да колега това стана откакто един келяв маистор ми сменяше съединителя и естествено не ми го смени целия а само феродото и точно след 2 дена ми падна за парви пат и оттогава насам ми пада на 2 месеца някаде.Възможно ли е да е прецакал резбата на самия фланец на които захващам полуоската защото аз така или иначе утре ще копувам друга и ще я сменям.

Panev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Panev » Вто 15 сеп 2009 17:25

Ясно, аз затова и те питах дали е сваляна, просто не се стягат достатчно. Едно хубаво стягане, с добро рамо (не знам с какъв ключ ги стягаш или ти ги стягат, но ако е само на ръка ще се развиват още 5 пъти :wink: )и ще се оправи.

Потребителски аватар
Th3_Storm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Th3_Storm » Вто 15 сеп 2009 18:59

Ок мерси утре е в бокса.Другото ми въпросче което стана след като падна полуоската е че ми се изгуби задната един колега тук каза да махна капака на лоста и да вида дали влиза в улея е колега влиза в улея не е това някви други предложения от каде може да е????

Потребителски аватар
martin4o_mom4e
Автомобил: VW Golf II
Двигател: PF 1988

Мнениеот martin4o_mom4e » Сря 16 сеп 2009 15:15

Ти със щанги ли с жила си на скоростите ?
Хвърли им по един поглед , да няма някаде разкачено или скъсано евентуално

Потребителски аватар
ninja_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ninja_1 » Сря 16 сеп 2009 19:31

Не че нещо,ама на вътрешното каре,6-те болта са захванати 2х2 с едни 3 подложни ламаринки.При тебе има ли ги?

Потребителски аватар
stoqnov_s
Автомобил: AUDI A4
Двигател:

Мнениеот stoqnov_s » Сря 16 сеп 2009 20:44

ninja_1 написа:Не че нещо,ама на вътрешното каре,6-те болта са захванати 2х2 с едни 3 подложни ламаринки.При тебе има ли ги?

Тия планки не са ли само за да уплътни по добре за да не изтича грестъ от карето.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”