потене на стъклата ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

потене на стъклата ?

Мнениеот zdravko_jett » Нед 13 сеп 2009 9:18

много се извинявам че пиша нова тема,верно има теми много но не можах да намеря решение на моя проблем .проблема е следния когато пусна топло след известно време се изпотяват съклата и наи много в областта на духалките, става по стъклата като сивкаво,се едно намазано с нещо знам ли,когато го забърша с влажна кърпа за стъкла нямам проблем известно време,прави ми впечетление че примерно когато ми е пуснато парното,се отвори врата или прозорец след известно време стъклата малко по малко почват да се изпотяват,забърсване и потене няма повече, може вечертта да се изпотят може утре пак да се изпотят,стъклата съм ги чистел с какво ли не, 2 3 вида препарати сменях за чистене на стъкла,с кърпа за стъкла,с вестници, с тоалетна хария и вода и препарат и пак си се появява а има и друго сега като съм пуснал топлото сутринттаа изпотяват се забърсвам ги и пак си ми работи парното няма проблем не се потят,по някое време си спра топлото ,по късно пак като пусна топлото пак се изпотяват, и не се изпотяват изведнъж и много ,малко достата4но и дрезнещо сивкаво става думаа за джетта2 та се чудя дали да залагам на радияторче

andro_
Автомобил:
Двигател:

Re: потене на стъклата ?

Мнениеот andro_ » Нед 13 сеп 2009 9:23

Еми радиаторче на парното.
Провери дали губиш антифриз.
Работи ли ти клапата за външен/вътрешен въздух.
Забелязал съм,че когато се върти само вътрешния въздух стъклата се потят яко през зимата,защото издишаната от хората влага остава в купето.

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Нед 13 сеп 2009 9:33

абе прави ми впечетление че си губи малко антифриз ама по купето нямам мокро,по пода ,а някои знае ли колко струва ново радияторче. а ако карам с антифриз, или с вода ще има ли разлика в изпотяването ,понеже тзи мизерия почна да ми е прави някъде януари февруари тогава карах известно време на вода, после на антифриз но потеето по стъклата пак си е същото сивкво такова

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Нед 13 сеп 2009 10:12

zdravko_jett написа:много се извинявам че пиша нова тема,верно има теми много но не можах да намеря решение на моя проблем .проблема е следния когато пусна топло след известно време се изпотяват съклата и наи много в областта на духалките, става по стъклата като сивкаво,се едно намазано с нещо знам ли,когато го забърша с влажна кърпа за стъкла нямам проблем известно време,прави ми впечетление че примерно когато ми е пуснато парното,се отвори врата или прозорец след известно време стъклата малко по малко почват да се изпотяват,забърсване и потене няма повече, може вечертта да се изпотят може утре пак да се изпотят,стъклата съм ги чистел с какво ли не, 2 3 вида препарати сменях за чистене на стъкла,с кърпа за стъкла,с вестници, с тоалетна хария и вода и препарат и пак си се появява а има и друго сега като съм пуснал топлото сутринттаа изпотяват се забърсвам ги и пак си ми работи парното няма проблем не се потят,по някое време си спра топлото ,по късно пак като пусна топлото пак се изпотяват, и не се изпотяват изведнъж и много ,малко достата4но и дрезнещо сивкаво става думаа за джетта2 та се чудя дали да залагам на радияторче

Как успя всичко това в едно изречение :)

Чул съм че може и от филтъра на купето да е.

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Нед 13 сеп 2009 10:27

andro_ написа:Еми радиаторче на парното.
Провери дали губиш антифриз.
Работи ли ти клапата за външен/вътрешен въздух.
Забелязал съм,че когато се върти само вътрешния въздух стъклата се потят яко през зимата,защото издишаната от хората влага остава в купето.
колега колата ми е джетта 2 мисля че няма клапа за вътрешен и външен въздух а филтър мисля че няма на тези модели освем ако сам не си направиш

Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Автомобил: Ауди А6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Нед 13 сеп 2009 11:22

имах мисля че същият проблем моя се беше получил от някакъв препарат на една автомивка с която бяха измили прозорците от вътре значи вечер като се качвах в колата и карам имах чуството че прозорците бяха намазани с бензин, олио, и др. мазни неща и се получаваше доста гадно па със сивото на духалките колкото повече се опитвах да го избърша толкова по-лошо ставаше и един ден почнах да бърша прозореца с памучен парцал докато не изчистих препарата .

Успех

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Нед 13 сеп 2009 11:35

kacarov_dupnitsa написа:имах мисля че същият проблем моя се беше получил от някакъв препарат на една автомивка с която бяха измили прозорците от вътре значи вечер като се качвах в колата и карам имах чуството че прозорците бяха намазани с бензин, олио, и др. мазни неща и се получаваше доста гадно па със сивото на духалките колкото повече се опитвах да го избърша толкова по-лошо ставаше и един ден почнах да бърша прозореца с памучен парцал докато не изчистих препарата .

Успех
мерси колега иначе пробвах с какво ли не ще пробвам и с памучен парцал, ама сух или влажен трябва да е

Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Автомобил: Ауди А6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Нед 13 сеп 2009 11:48

аз използвах сух но провери дали все пак ти е от това.

Потребителски аватар
kaica_niko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kaica_niko » Нед 13 сеп 2009 15:39

колега аз имах същият проблем едно време с моя голф2. отначало само се потяха стъклата но с времето започна и лока да вкарва дим в купето . Оказа се радиаторче на парното,но не разбрах да ми се губи антифриз докато не потече в крата ми

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Нед 13 сеп 2009 15:59

благодаря ви колеги сега съм 90% навит да сменям радияторчето мисля че имаше една тема как се сменя това радияторче ама сега не мога да е намеря (или се бъркам)ако някои може да помогне

Потребителски аватар
sPellBouND
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sPellBouND » Нед 13 сеп 2009 16:37

Ето я темата, но не знам дали ще ти помогне.
viewtopic.php?f=11&t=152266

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Нед 13 сеп 2009 17:38

тази я гледах аз мисля 4е има6е и за голф 2 може пък и да се бъркам даже маи не се свляше таблото

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Нед 13 сеп 2009 22:34

а случайно да имаш климатик? не си споменал нищо по въпроса ?
акоимаш - проблемът е друг !

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Пон 14 сеп 2009 8:50

rudoni написа:а случайно да имаш климатик? не си споменал нищо по въпроса ?
акоимаш - проблемът е друг !
нямам колега колата е джетта 1.6 86 набор имам е от околко година и 2 3 месеца зна4и лани по това време няма6е тези проблем с потенето обаче потенето се появи някъде след нова година и ми направи впечетление за първи път когато един приятел рано сутринта се качи в колата ми с 3в1 кафе и направи впечетление че се потят стъклата наи напред от мястото където седеше страничното стъкло после от към мене и така. и след това много пъти се е качвал с кафе и полепва така по стъклото ама прозорците съм ги мил много пъти след това и ми се получава пак едно гадно сивкаво и ако искаш с пръст да го почисти или да драснеш трудно се изтърква там смисъл личи си как си минал с пръста ама има още по селдата сиво дали от кафето да е полепнало нещо и до сега да не мога да го изчистя

Потребителски аватар
mitnik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitnik » Пон 14 сеп 2009 19:03

kaica_niko написа:колега аз имах същият проблем едно време с моя голф2. отначало само се потяха стъклата но с времето започна и лока да вкарва дим в купето . Оказа се радиаторче на парното,но не разбрах да ми се губи антифриз докато не потече в крата ми

Това е и твоя проблем

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”