Питане за основен ремонт на ламарини..

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Symptom
Автомобил:
Двигател:

Питане за основен ремонт на ламарини..

Мнениеот Symptom » Пет 11 сеп 2009 17:37

Здравейте, понеже почвам да се оглеждам за ремонт на ламарините..Голфи е с Австрийско потекло.. :Mr Green Fun , та гледам продават се предни и задни калници както и прагове.На едно място ми казаха че вежди се правят като се изрязва нова вежда и се заваря до здравото..ок, ама не е ли по-добре да се вземе целия модул например заден калник и да се сложи директно,няма ли да е по-здраво като изработка..всепак другия метод е заварки,кит ,шлайфане...

Нека колеги които са правили основен ламаринен ремонт да споделят.
:beer

jims
Автомобил:
Двигател:

Re: Питане за основен ремонт на ламарини..

Мнениеот jims » Пет 11 сеп 2009 18:18

-

Последна промяна от jims на Вто 10 юни 2025 12:30, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Пет 11 сеп 2009 22:07

Значи това с кърпенето и заварките го забрави. На форда ми така правихме и не изкара и година. Купи си калници и прагове (по-добре да са на старо, защото са по-здрави, но може и нов). Само задният калник може да се наложи така, защото той май е заварен...

Емя е друг начин, с епоксидна смола и плат. Баща ми така оправи няколко ръжди пак на форда. Около 5 години не мръдна, но не бяха много големи. Пусни ако искаш някоя снимка.

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Съб 12 сеп 2009 18:06

Хмм знаех си аз ,че нещо има гнило в тия наварявания.... ами гледам ,че се продава цялата задна секция, би трябвало да може да се заварява към купето.. с какво е хубаво да се третират купените ламарини че да си изкарат прилично време..

Засега мотора и интериора са супер не искам дасе разделям с голфчето ама ремонта става наложителен.
Обявиха ми цена за целия ремонт, значи- 4 вежди, около капачката на резервоара,задна лява степенка на прага има за оправяне, с материали на майстора,боя според модела на Голфи и лак после, цялостно , туй за 1400 лв.. как ви се струва ?

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Съб 12 сеп 2009 18:27

Звучи ми нормално. Като ги боядисат като хората и е наред. Проблемът на новите е, че нямат свясно покритие от производителя. Докъто стигнат до магазина и са потенциално изгнили. Оригиналните са си готови и само трябва да се пребоядисат, а и са с точните размери. Моят единият калник е нов и леко стърчи.

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Съб 12 сеп 2009 19:32

:roll: А има ли такова животно, сериен калник демек оригинален за ремонт ?

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Съб 12 сеп 2009 19:37

Има в Haas, обаче си е бая животно. Сигурно за два калника ще ти вземат колкото майстора за целия ремонт. Само за сравнение на едно рено 19, 89г беше се изкъртило едно желязо на седалката и тя ходеше из купето. За нея искаха около 500 лв, смятай за такъв ремонт. Най-добре си намери добри стари или нови. Нови поне има. Говоря за отпред, за отзад нямам идея :( Моята като я праснах отзад я оправихме, но беше малко. Ти както го описваш не става с изчукване.

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Съб 12 сеп 2009 20:09

Отзад си е за рязане,.. ръждица си е и си яде, десния праг отпред си е кухо направо.. сабирам си аз инфо и ще да го почвам..то по-малко няма да стане..

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”