Замерване в Бургас на налягане в горивната система

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
h_andreev
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр. Бургас - VW Vento GT 2.0 2E 115hp 1993 ГИ: D.T.Gas GasTech 704

Замерване в Бургас на налягане в горивната система

Мнениеот h_andreev » Пон 14 сеп 2009 12:50

Здравейте,

Бихте ли ме насочили към сервиз във Бургас, където могат да ми премерят налягането на бензина. Имам съмнение, че регулатора за налягането не е в час. При студена кола, пали от втория път, независимо колко пъти давам на контакт, изчаквам, натискам педала за газта и т.н. Сменена ми е бензиновата помпа, температурния датчик, проверена е петата дюза за студено стартиране, не е запушена, има ток до нея.

Венто 1993г. 2.0L 115hp мотор 2Е

Благодаря предварително. :banghead:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Замерване в Бургас на налягане в горивната система

Мнениеот radotom » Пон 14 сеп 2009 13:49

Еееееееее.. точно на най-елементарния за мерене мотор- няма начин да се затруднят където и да е ;)
Че и сам можеш! Просто ти трябва някакъв манометър, издържащ малко над 3 бара и да има щуцер Ф8
От скобичката откачаш маркуча към 5-а дюза (внимавай, трябва да плисне бензин) и там мушкаш манометъра.
Даваш контакт- тябва да ти покаже 3 бара без да си запалил колата.
След като запалиш, на празен ход (демек- с наличие на вакуум) налягането трябва да спадне до 2.5 бара.
След като загасиш в продължение на поне 5 минути налягането в системата не трябва да спада с повече от 0.5 бара.

От цялата история зора ти е само щуцер с подходящото ( Ф8 ) сечение към манометъра.
Като за един опит, можеш даже с манометър за гуми да го измериш, но рискуваш да се наложи да изхвърлиш манометъра после, че може да се разложи от бензина. ;)

Потребителски аватар
h_andreev
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр. Бургас - VW Vento GT 2.0 2E 115hp 1993 ГИ: D.T.Gas GasTech 704

Re: Замерване в Бургас на налягане в горивната система

Мнениеот h_andreev » Пон 14 сеп 2009 14:41

Да, ок, прав си за всичко, само дето има една малка подробност :)

аз имам две ръце ама леви :)

знам параметрите които трябва да бъдат от други твои постове, и от аутодата, нито имам манометър нито знам откъде да го купя. А пък и да намеря ако има проблем трябва някой да смени този регулатор на налягането /подразбира се, че няма да съм аз, поради факта за ръцете ми :) / та затова питам за проверен сервиз, където да го проверят и ако се наложи да го подменят.

благодаря все пак

:да:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”