Втвърдяване на волана на студено
- vali77
- Автомобил: vw passat b6
- Двигател: CBAB 2008
- Контакти:
Втвърдяване на волана на студено
Имам един такъв проблем!Като запаля колата ,а тя е голф 3,хидравликата ми е твърда при десен завои.Като покарам малко или по-точно като навия пълен десен(с доста големи усилия)изведнъш охлабва и става лесен за въртене.След това си се върти без проблеми.Моля ви дайте някакви идеи на какво може да се дъллжи това,при условие че съм сменил маслото на хидравликата(castrol).?!
- newgeneration
- Автомобил:
- Двигател:
Колега и при мен бяха същите неволи...Пасат 1.8 90коня.Сутрин на студено няма въртене на дясно,а на ляво без проблеми.Малко като поработеше на място и се оправяше от самосебеси.Понеже не ми се чака толкова,скачам със 100-те /и мало више/ килца на волана и всичко се оправяше за миг...В последствие,по-малко от месец физкултура на волана сметката е следната:
1) Рециклиране на хидравлична рейка-165лв /6м. гаранция/
2) Рециклиране на хидравлична помпа-65лв /6м. гаранция/
3) Хидравлично масло 1л.-15лв
4)!!! В началото на 8-мия месец от ремонта рейката пак задра на десно!!! /майсторите казаха,че вече не подлежи на рециклаж!!!
5) Разходка до "Италиянеца",поръчка на рейка /като дойде тира и свършват за нула време/15дни ги чаках- 100лв
6) Демонтаж на старата и монтаж на "новата" рейка-80лв
7) Пак масълце,за всеки случай -15лв
440лв ми струваше удоволствието да завивам на дясно веднага като запаля мотора
/ама до кога и Господ не знае/!!!
Моят съвет е да не насилваш това скъпо удоволствие волан+хидравлика,а да земеш да отидеш да си кажат думата поне от 2 места майсторите.
П.С. Между другото ми показаха на какво съм направил старата рейка с тези раменни премятания на волана
Аз верно май съм здраво момче...Беха насъбрали в едно пликче доста безформени парченца метал!
1) Рециклиране на хидравлична рейка-165лв /6м. гаранция/
2) Рециклиране на хидравлична помпа-65лв /6м. гаранция/
3) Хидравлично масло 1л.-15лв
4)!!! В началото на 8-мия месец от ремонта рейката пак задра на десно!!! /майсторите казаха,че вече не подлежи на рециклаж!!!
5) Разходка до "Италиянеца",поръчка на рейка /като дойде тира и свършват за нула време/15дни ги чаках- 100лв
6) Демонтаж на старата и монтаж на "новата" рейка-80лв
7) Пак масълце,за всеки случай -15лв
440лв ми струваше удоволствието да завивам на дясно веднага като запаля мотора

Моят съвет е да не насилваш това скъпо удоволствие волан+хидравлика,а да земеш да отидеш да си кажат думата поне от 2 места майсторите.
П.С. Между другото ми показаха на какво съм направил старата рейка с тези раменни премятания на волана

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”