Втвърдяване на волана на студено

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
vali77
Автомобил: vw passat b6
Двигател: CBAB 2008
Контакти:

Втвърдяване на волана на студено

Мнениеот vali77 » Вто 12 дек 2006 22:04

Имам един такъв проблем!Като запаля колата ,а тя е голф 3,хидравликата ми е твърда при десен завои.Като покарам малко или по-точно като навия пълен десен(с доста големи усилия)изведнъш охлабва и става лесен за въртене.След това си се върти без проблеми.Моля ви дайте някакви идеи на какво може да се дъллжи това,при условие че съм сменил маслото на хидравликата(castrol).?!

Потребителски аватар
galaboff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот galaboff » Сря 13 дек 2006 8:21

Според мен има няколко варианта :
1. Да не си уцелил правилната хидравлична течност
2. Да има въздух в системата
3. Да спира помпата от време на време...

Потребителски аватар
newgeneration
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот newgeneration » Чет 14 дек 2006 12:26

Колега и при мен бяха същите неволи...Пасат 1.8 90коня.Сутрин на студено няма въртене на дясно,а на ляво без проблеми.Малко като поработеше на място и се оправяше от самосебеси.Понеже не ми се чака толкова,скачам със 100-те /и мало више/ килца на волана и всичко се оправяше за миг...В последствие,по-малко от месец физкултура на волана сметката е следната:
1) Рециклиране на хидравлична рейка-165лв /6м. гаранция/
2) Рециклиране на хидравлична помпа-65лв /6м. гаранция/
3) Хидравлично масло 1л.-15лв
4)!!! В началото на 8-мия месец от ремонта рейката пак задра на десно!!! /майсторите казаха,че вече не подлежи на рециклаж!!!
5) Разходка до "Италиянеца",поръчка на рейка /като дойде тира и свършват за нула време/15дни ги чаках- 100лв
6) Демонтаж на старата и монтаж на "новата" рейка-80лв
7) Пак масълце,за всеки случай -15лв
440лв ми струваше удоволствието да завивам на дясно веднага като запаля мотора :lol: /ама до кога и Господ не знае/!!!
Моят съвет е да не насилваш това скъпо удоволствие волан+хидравлика,а да земеш да отидеш да си кажат думата поне от 2 места майсторите.
П.С. Между другото ми показаха на какво съм направил старата рейка с тези раменни премятания на волана :shock Аз верно май съм здраво момче...Беха насъбрали в едно пликче доста безформени парченца метал!

Потребителски аватар
vali77
Автомобил: vw passat b6
Двигател: CBAB 2008
Контакти:

Мнениеот vali77 » Чет 14 дек 2006 21:04

мерси за информацията момчета!да се надявам че скоро няма да се наложи да сменям всичко което си ми написал.пък ,каквото сабя покаже!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”