Проблем с тапицерията

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
rali23
Автомобил:
Двигател:

Проблем с тапицерията

Мнениеот rali23 » Пет 18 сеп 2009 16:36

Здравейте, за мое голямо нещастие, днес видях че тапицерията на тавана на Голфарката ми в задния край се е отлепила доста :( . Та понеже много си го глезя голфчето, и не мога да го гледам така, разчитам на Вас да ми кажете с какво лепило да го залепя. Благодаря Ви предварително
Поздрави от Троян

Потребителски аватар
batko_miro
Автомобил: VW Golf
Двигател: CHGA 2010

Re: Проблем с тапицерията

Мнениеот batko_miro » Пет 18 сеп 2009 16:57

И аз имах същия проблем. Смъквах го целия таван и го лепих с Ц200 ама се набръчка на места и ся ме дразни. Шибидаха ме спира засега да го смъкна пак и да го оправя ама и това ще стане. Инак по темата, четох някъде че с хелметекс става здраво и се изпъва :bishop

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Пет 18 сеп 2009 17:08

Много виниамтелно при ваденето на тавана и лепенето, че тия гънки наистина дразнят после. Най-добре е да питаш в някое тапицерско ателие какви лепила се ползват - трябва да са ткива, които не се стягат при съхненето.

Също при ваденето внимавай да не сгънеш някъде, че това оправия няма... така ми бяха сгънали на старата кола при ремонт на шибедаха... така и си остана.

Потребителски аватар
rali23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rali23 » Пет 18 сеп 2009 17:50

Значи не може без да се сваля кората. Ще трябва някой да търся тогава, аз няма да мога сама. Благодаря ще се допитам до някое тапицерско ателие, но незнам дали в Троян има такова.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пет 18 сеп 2009 18:03

Ако нямаш опит и не ти се занимава-около 50 лв. струва на старо тавана.Е има и доста играчка по демонтаж/монтаж.На жена ми голфа е за тази процедура,вече не се вижда нищо назад от "пердето".Жегата е основния враг,също така и особено старателното изпиране.Лично аз имам съмнение и за теч в зоната на антената(на покрива)
Тук във форума четох за "успешна" лепилна смеска С-200+лепило за тапети,но някак не ми се занимава(изобщо не съм човек без опит),нещо тегава ми се вижда работата,особено като е необходимо идеално почистване на основата,не съм от най-търпеливите.Плата също трябва да е подходящ(с подложка)

Потребителски аватар
silver bird
Автомобил: Golf - Rover
Двигател: 1.8 ABC - 400tdi

Мнениеот silver bird » Пет 18 сеп 2009 18:55

Здравейте!На скоро претапицирах тавана на моята колица.Питах тапицер(в Казанлък) и той ме зарадва с новината,че подобна интервенция с тавана ми,ще ми струва 90 лева.като аз трябва да си го сваля и да му го занеса.Затова прочетох темите във форума и си го направих сам.....работата е доста изнервяща(има много хубава тема тук във форума описано е стъпка по стъпка всичко) а това какво ще се получи-зависи от това,колко сте сръчни.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”