Парно

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ta6koo
Автомобил:
Двигател:

Парно

Мнениеот ta6koo » Сря 08 мар 2006 15:46

Здравеите имам едно питане прочетох доста от форумите за проблема с парното но смятам че при мене нещата не стоят точно така. Имам Голф 2 1.8 Pf мисля че беше и откакто застудя установих че парното не духа топло но проблема беше че аз нямам такива клапи които да предпазват от избиване на вода в купето...... имам два маркуча които влизат в парното и двата са горещи само че вътре не духа топло, смених радиатора на парното, клапата която отваря и затваря(топло/студено), обезвъздуших колата и пак същото слабо парно..... нещо друго ми направи впечатление като работи на 3-та степен извесно време по таблото се появяват парчета дунапрен. Някои може ли да ми помогне

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Сря 08 мар 2006 20:33

Колега клапите са ти заминали.Трябва пак да сваляш табло и да си облепиш клапите с кожа или да нитоваш ламаринки на тях и ще се оправи.Клапите имат дупки и върху тях е залепен дунапрен.С годините той изгаря и те не могат да затварят хубаво.

Скив тук:
http://www.vwclub-bg.org/forum/viewtopic.php?t=11529&highlight=%EA%EB%E0%EF%E8

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Сря 08 мар 2006 21:27

И аз да попитам, понеже го имам ама абсолютно идентичен проблема на колегата. И аз нямам предпазни клапи, а маркучите влизат директно в радиаторчето - и при мен са горещи и двата. Имаше смени на радиаторче, маркучи, термостат, антифриз, обезвъздушаване, че и преден радиатор даже беше сменил предния собственик. Майстора който ми ги прави тез неща ми показа кутията дето минава топлия въздух и някаква ламарина с различни по диаметър кръгли дупки - това ли са тея клапи? Там имало дунапрен вика, и си е отишъл, дадох му дунапрен от кутии от дънна платка и той го смени - не е слагал кожа а пак дунапрен. Кутията пък имаше 8 см дупка в пластмасата от старост - и на нея уж лепил нещо, въпросът е че пак ми се струва слабо парното сега. Наистина постопля се, но въздуха който духа не е като температура като един пасат да речем.

Някой може ли да каже:

1. Като съм сменил стария дунапрен с нов (а не с кожа) ефекта нулев ли е?
2. Колко долу горе е нормалната температура за парното на 1 голф2 (в моя случай Jetta'87) от предните духалки при 2-ра ст. на вентилатора пуснат да речем.

Мерси за което.

Потребителски аватар
ta6koo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ta6koo » Пет 10 мар 2006 16:44

10х мн bobcho явно ще си имам много работа :(((

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”