Г3 1.4 АБД датчик ли е?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
denkata123
Автомобил:
Двигател:

Г3 1.4 АБД датчик ли е?

Мнениеот denkata123 » Вто 08 сеп 2009 12:21

Здравейте колеги, нов съм и имам проблем.От известно време забелязвам, сутрин като запаля колата се появява едно тракане (мн ниски обороти)...все едно че дизел подпалвам..и като че ли не му стига тока нещо, защото като пусна фаровете и почва още повече да трака.Като покарам малко обаче, докато загрее се оправя..Вчера даже запалих и след 1-ва и 2-ра скорост изгасна и неможах да я запаля повече..Откачих минуса на АК и след 5мин го закачих...тръгна като нова...и си мисля че е нещо от електрониката.Несъм компетентен и моля за мнения.
П.С Сменял съм стъпковото моторче, датчици несъм пипал.
Благодаря

mufin
Автомобил:
Двигател:

Re: Г3 1.4 АБД датчик ли е?

Мнениеот mufin » Вто 08 сеп 2009 13:04

denkata123 написа:Здравейте колеги, нов съм и имам проблем.От известно време забелязвам, сутрин като запаля колата се появява едно тракане (мн ниски обороти)...все едно че дизел подпалвам..и като че ли не му стига тока нещо, защото като пусна фаровете и почва още повече да трака.Като покарам малко обаче, докато загрее се оправя..Вчера даже запалих и след 1-ва и 2-ра скорост изгасна и неможах да я запаля повече..Откачих минуса на АК и след 5мин го закачих...тръгна като нова...и си мисля че е нещо от електрониката.Несъм компетентен и моля за мнения.
П.С Сменял съм стъпковото моторче, датчици несъм пипал.
Благодаря

Ako e само сутрин (на студен мотор) много вероятно е да е датчика за температура на водата.
Той е син на цвят и се мери много лесно - на студено трябва да ти показва над 2 000 ома (мери се съпротивление.)

При 80 градуса на водата - около 300 ома
Датчика струва към 25 лева, сменял съм на 1.8 Пасат

QAZIMODO
Автомобил: VW GOLF
Двигател: AHF

Мнениеот QAZIMODO » Сря 16 сеп 2009 22:34

и моята сутрин първите 2-3 мин. е така.Само че при мен като натисна съединителя и шумът изчезва.

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Чет 17 сеп 2009 8:46

QAZIMODO, при теб ми се струва, че може да е "друга бира", виж си първо маслото в скоростната кутия при майстор, който сменя и много съединители - той ще ти каже какво и дали ще пазаруваш...

QAZIMODO
Автомобил: VW GOLF
Двигател: AHF

Мнениеот QAZIMODO » Чет 17 сеп 2009 20:39

ами аз миналата есен сменях лагер 5-та скорост заштото скоростната ми кутия останала без масло.

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_an » Съб 19 сеп 2009 15:15

QAZIMODO написа:ами аз миналата есен сменях лагер 5-та скорост заштото скоростната ми кутия останала без масло.

и аз така! що се отнася до проблема на колегата ABD и ABU моторите са с един датчик 4 пинов за компа и стрелката! твърде вероятно е да е от него,смени го и ще разбереш,около 20 лв. е!

Потребителски аватар
swifter
Автомобил: 1999 Skoda Octavia AGN
Двигател: 2003 VW Passat TDI AVF

Мнениеот swifter » Пон 21 сеп 2009 8:14

Стурин, като е студена трака докато се раздвижи маслото.
Проблем ти е май стъпковия мотор, щом като включиш фаровете и почва да трака ощи повече - няма сила да бутне дросела за да регулира оборотите.
Имам темп. датчик в гаража. Купих го поради същия проблем, но се оказа моторчето, ако искаш ще ти го пратя.
Има и вариант акумулатора да е към края на дните си.

След откачане на клемата на акумулатора се оправя за известно време - после пак същите мизерии.

Като запалиш Хавтомобила, колко оборота държи?

П.С. По принцип се откача първо "+" на АК.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”