Проблем след смяна масло на хидравликата

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
sstancheff
Автомобил:
Двигател:

Проблем след смяна масло на хидравликата

Мнениеот sstancheff » Нед 23 авг 2009 8:38

Здравейте колеги,
Имам Сеат Толедо 1L 1997 г. Вчера реших да сменя маслото на хидравличната си рейка. Старото беше черно-кафяво на цвят. Източих го и налях IGAT ZH-M - Special hydraulic fluid for MB and VW vehicles, което отговаря на стандарта G002000. Запалих с повдигнато колело, въртях леко наляво - надясно волана, но... страшно стържене на помпапа. Пое си тя част от маслото, долях, но стърженето продължи. По точно стана шумна хидравликата. Маслото, което налях беше светло - зелено и бистро, но много рядко според мен. След няколко експиримента разбрах, че работата не е добре с това масло и го източих. В магазините за авточасти ми предложила Валволин ATF, type D розово-червено на цвят, на етика на което пишеше за автоматни скоростни кутии. Налях от него и всичко си дойде на мястото - спряха шумове и скърцания, волана се върти както преди без проблеми. Капачката на разширителния съд на маслото за хидравлика е светло зелено на цвят. В аутодатата и Текдос дават масло за хидравликата със стандарт G002000, та въпроса ми е маслото ли е калпаво или информацията в справочната литература е грешна? За сведение рейката ми е такава, каквато се монтира на голф 2, ако има значение този факт.

Потребителски аватар
zdravko555
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем след смяна масло на хидравликата

Мнениеот zdravko555 » Нед 23 авг 2009 11:50

колега аз сменях на моя голф 3,източих и малях новото взех оригиналното за vw от А+ зелено и редко, много редко. Въртях наляво надясно докато изкара въздуха.
Може би тук ти е грешката първо се върти на ръка да излезе повечето въздух и тогава палиш.
Има и вариант да си сипал и неподходящо масло. Маслото ми е по стандарт G004000.

sstancheff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sstancheff » Нед 23 авг 2009 14:37

zdravko555 написа:колега аз сменях на моя голф 3,източих и малях новото взех оригиналното за vw от А+ зелено и редко, много редко. Въртях наляво надясно докато изкара въздуха.
Може би тук ти е грешката първо се върти на ръка да излезе повечето въздух и тогава палиш.
Има и вариант да си сипал и неподходящо масло. Маслото ми е по стандарт G004000.

Мерси колега, сега е добре с розово-червеното масло.

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Нед 23 авг 2009 15:36

Колега, разбирам, че си отстранил проблема, но все пак намерих една много хубава тема по въпроса
ЦЪК

antondonew
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот antondonew » Съб 26 сеп 2009 19:20

Искам да попитам дали става Българско хидравлично масло:
Приста® МХМ-22(п)
Prista Oil

sstancheff
Автомобил:
Двигател: