Голф3 ADY не върви!!!!
Голф3 ADY не върви!!!!
Здравейте колеги, от месец мъча колата и не успявам да я оправя. Тя е Голф3 ADY 2000куб. 95г. колата няма газ. Проблема е следния, когато и подам газ до 2500 оборота е ок ама след това забива и едвам ускорява докато мине 3000оборота и след това се отпушва малко, ама пак трудно вдига оборотите. На диагностика отчита регулатора за налягане на горивото, смених го карах 5 дена и пак. Отидох пак на диагностика и отчете същия датчик. Учудихме се с майстора и замерхме налягането което държи и се оказа че всичко е както го дават по книгите. Замерихме и ламбда сондата и тя си работи перфектно. Единствения проблем беше, че като загася колата трябваше да поддържа 2,5 бара 10 мин. , но тя падна веднага и се запътихме към клапата на бензинова помпа и понеже помпата е бая пари съм намерил една за проба която ще я монтирам тази седмица. Та искам да ви помоля за помощ и да ми дадете съвет какво да правя ако не е помпата. Забравих да отбележа кабели, свещи, капачка са ОК. Благодаря предварително!!!!!
- designer1
- Автомобил: Skoda Rapid 1i2 TSI
- Двигател: CJZC 2015
Re: Голф3 ADY не върви!!!!
Здравей клега аз съм със същия мотор. За първи път чувам клапана на рейката (регулатора на налягането на горивото) да има он-борд диагностика
То има как да се провери но с външни устройства - "хардуерни"
А иначе проблема ти е много странен поне за мен. По скоро имаш проблем в ТПС-а който се намира на оста на дроселовата клапа или дебитомера. Или просто си смуче въздух от някъде по маркучите след дебитомера или на сервото на спирачките??? Това е което се сещам аз 

С външно устройство мерихме налягането нещто като барометър беше. Дросела го чистихме няма промяна огледахме от всякъде където се сетихме, че може да смуче въздух и нищо не намерихме.
С външно устройство мерихме налягането нещто като барометър беше. Дросела го чистихме няма промяна огледахме от всякъде където се сетихме, че може да смуче въздух и нищо не намерихме.Ако е дебитомера няма ли да го отчете компютъра
- designer1
karuzu написа:С външно устройство мерихме налягането нещто като барометър беше. Дросела го чистихме няма промяна огледахме от всякъде където се сетихме, че може да смуче въздух и нищо не намерихме.Ако е дебитомера няма ли да го отчете компютъра
А погледнахте ли вътре в дросела, там където са пистите на потенциометъра дали са чисти или дали има някакви прекъсвания по тях??? А иначе аз сменях скоро бензинова помпа, старата даде фира. Ами няма разлика във вървежа между старата (оригинална) и новата помпа.
ПС при мен се получава някакво давене и прекъсване ако карам на висока предвака и се опитвам да ускорявам от 1000 до 2500 об. след това става неудържим

- mania
- Автомобил:
- Двигател:
При моя AGG 2000 проблемът беше същият. Като ми зачистиха tps буквално излетя.......
ще го мъдрим още иначе кода на грешката е 537 ламбда контрол ама не е сондата при замервания всичко е в норми и всичко е ок
Леле колега немога да повярвам какво съвпадение, от няколко дни имам абсолютно същия проблем 1:1
При мене стана от както сложих спортен филтър(конус) и тея дни, ще ходя на диагностика и да го лекувам че не се търпи.
Имам някакви подозрения, че е от дебитомера защото при откачен дебитомер колата върви доста стабилно, обаче не може да държи обороти на празен ход, държи много ниски и даже гасне!!!Ще пиша пак!

имах същия проблем с моя АДУ ... почистете си дебитомерите и ще се оправят
Малко тъп въпрос ама как се чисти дебитомер??? И има някакво развитие по въпроса то е, че колата вече не отчита грешка а го прави същото! Вакумните маркучи ги гледахме наново, чистихме дросела на празен ход е в готовност на 4.5 градуса което по литература е в норми преди беше на 8 градуса. Просто незнам сега ще чистя дебитомера ама незнам как, ако може малко помощ
- designer1
karuzu написа:Малко тъп въпрос ама как се чисти дебитомер??? И има някакво развитие по въпроса то е, че колата вече не отчита грешка а го прави същото! Вакумните маркучи ги гледахме наново, чистихме дросела на празен ход е в готовност на 4.5 градуса което по литература е в норми преди беше на 8 градуса. Просто незнам сега ще чистя дебитомера ама незнам как, ако може малко помощ
Спрей за почистване на ел. контакти (продават го навсякъде ~5лв.) Сваляш дебитомера от голямата пластмасова тръба и от кутията на въздушния филтър, пръскаш вътре каде има дупки и жички, чакаш да исъхне ~ 1 час (за по-сигурно) качваш и пробваш. сега ти давам един линк с данните от ВАГ-КОМ за моя АДИ. Виж дали са същите

http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=114528&hilit=%D0%B4%D0%B8%D0%B0%D0%B3%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0
при мен Engine speed e na 800-850, а Trottle Angle е 4.5 градуса гожоря за позиция 1-1 и 3-3 другите не ги помня, бе с две думи всичко беше на средата на варирането им. просто съм мат с пешка вече.
Re: Голф3 ADY не върви!!!! РЕШЕНО!!
След почистване на дебитомера колата се оправи, но до кога незнам. Искам само да попитам, по жичките на дебитомера имаше някакъв странен нагар от какво може да се е получил???
Re: Голф3 ADY не върви!!!! РЕШЕНО!!
karuzu написа:След почистване на дебитомера колата се оправи, но до кога незнам. Искам само да попитам, по жичките на дебитомера имаше някакъв странен нагар от какво може да се е получил???
карай си и си свиркай.
аз обиколих сумати сервизи докато накрая без да искат откриха че деитомера е мръсен. след чистене карах колата 2 год. и не мръдна сега друг колега от форума я кара и май още е ок.
та карай си колата и ако пак почне да прави номера почисти го пак... и ако имаш спортен филтър го махни.
- Koto4ev
- Автомобил:
- Двигател:
колеги малко тъп въпрос
, но кое е точно дебитомера на колата някои може ли да ми покаже с снимка или да ми обясни 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”