Голф3 ADY не върви!!!!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
karuzu
Автомобил:
Двигател:

Голф3 ADY не върви!!!!

Мнениеот karuzu » Съб 22 авг 2009 17:15

Здравейте колеги, от месец мъча колата и не успявам да я оправя. Тя е Голф3 ADY 2000куб. 95г. колата няма газ. Проблема е следния, когато и подам газ до 2500 оборота е ок ама след това забива и едвам ускорява докато мине 3000оборота и след това се отпушва малко, ама пак трудно вдига оборотите. На диагностика отчита регулатора за налягане на горивото, смених го карах 5 дена и пак. Отидох пак на диагностика и отчете същия датчик. Учудихме се с майстора и замерхме налягането което държи и се оказа че всичко е както го дават по книгите. Замерихме и ламбда сондата и тя си работи перфектно. Единствения проблем беше, че като загася колата трябваше да поддържа 2,5 бара 10 мин. , но тя падна веднага и се запътихме към клапата на бензинова помпа и понеже помпата е бая пари съм намерил една за проба която ще я монтирам тази седмица. Та искам да ви помоля за помощ и да ми дадете съвет какво да правя ако не е помпата. Забравих да отбележа кабели, свещи, капачка са ОК. Благодаря предварително!!!!!

Потребителски аватар
designer1
Автомобил: Skoda Rapid 1i2 TSI
Двигател: CJZC 2015

Re: Голф3 ADY не върви!!!!

Мнениеот designer1 » Съб 22 авг 2009 17:52

Здравей клега аз съм със същия мотор. За първи път чувам клапана на рейката (регулатора на налягането на горивото) да има он-борд диагностика :?: :?: :?: То има как да се провери но с външни устройства - "хардуерни" :) А иначе проблема ти е много странен поне за мен. По скоро имаш проблем в ТПС-а който се намира на оста на дроселовата клапа или дебитомера. Или просто си смуче въздух от някъде по маркучите след дебитомера или на сервото на спирачките??? Това е което се сещам аз :(

Потребителски аватар
karuzu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот karuzu » Съб 22 авг 2009 17:55

С външно устройство мерихме налягането нещто като барометър беше. Дросела го чистихме няма промяна огледахме от всякъде където се сетихме, че може да смуче въздух и нищо не намерихме.

Потребителски аватар
karuzu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот karuzu » Съб 22 авг 2009 17:59

С външно устройство мерихме налягането нещто като барометър беше. Дросела го чистихме няма промяна огледахме от всякъде където се сетихме, че може да смуче въздух и нищо не намерихме.Ако е дебитомера няма ли да го отчете компютъра

Потребителски аватар
designer1

Мнениеот designer1 » Съб 22 авг 2009 18:09

karuzu написа:С външно устройство мерихме налягането нещто като барометър беше. Дросела го чистихме няма промяна огледахме от всякъде където се сетихме, че може да смуче въздух и нищо не намерихме.Ако е дебитомера няма ли да го отчете компютъра

А погледнахте ли вътре в дросела, там където са пистите на потенциометъра дали са чисти или дали има някакви прекъсвания по тях??? А иначе аз сменях скоро бензинова помпа, старата даде фира. Ами няма разлика във вървежа между старата (оригинална) и новата помпа.
ПС при мен се получава някакво давене и прекъсване ако карам на висока предвака и се опитвам да ускорявам от 1000 до 2500 об. след това става неудържим :Mr Green Fun

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Съб 22 авг 2009 18:43

При моя AGG 2000 проблемът беше същият. Като ми зачистиха tps буквално излетя.......

Потребителски аватар
karuzu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот karuzu » Съб 22 авг 2009 22:13

ще го мъдрим още иначе кода на грешката е 537 ламбда контрол ама не е сондата при замервания всичко е в норми и всичко е ок

Потребителски аватар
Bosh0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bosh0 » Нед 23 авг 2009 1:04

Леле колега немога да повярвам какво съвпадение, от няколко дни имам абсолютно същия проблем 1:1 :horror: При мене стана от както сложих спортен филтър(конус) и тея дни, ще ходя на диагностика и да го лекувам че не се търпи. :horror: Имам някакви подозрения, че е от дебитомера защото при откачен дебитомер колата върви доста стабилно, обаче не може да държи обороти на празен ход, държи много ниски и даже гасне!!!Ще пиша пак!

Потребителски аватар
angell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angell » Нед 23 авг 2009 22:49

имах същия проблем с моя АДУ ... почистете си дебитомерите и ще се оправят

Потребителски аватар
karuzu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот karuzu » Пон 31 авг 2009 9:37

Малко тъп въпрос ама как се чисти дебитомер??? И има някакво развитие по въпроса то е, че колата вече не отчита грешка а го прави същото! Вакумните маркучи ги гледахме наново, чистихме дросела на празен ход е в готовност на 4.5 градуса което по литература е в норми преди беше на 8 градуса. Просто незнам сега ще чистя дебитомера ама незнам как, ако може малко помощ

Потребителски аватар
designer1

Мнениеот designer1 » Пон 31 авг 2009 14:02

karuzu написа:Малко тъп въпрос ама как се чисти дебитомер??? И има някакво развитие по въпроса то е, че колата вече не отчита грешка а го прави същото! Вакумните маркучи ги гледахме наново, чистихме дросела на празен ход е в готовност на 4.5 градуса което по литература е в норми преди беше на 8 градуса. Просто незнам сега ще чистя дебитомера ама незнам как, ако може малко помощ

Спрей за почистване на ел. контакти (продават го навсякъде ~5лв.) Сваляш дебитомера от голямата пластмасова тръба и от кутията на въздушния филтър, пръскаш вътре каде има дупки и жички, чакаш да исъхне ~ 1 час (за по-сигурно) качваш и пробваш. сега ти давам един линк с данните от ВАГ-КОМ за моя АДИ. Виж дали са същите ;)
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=114528&hilit=%D0%B4%D0%B8%D0%B0%D0%B3%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0

Потребителски аватар
karuzu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот karuzu » Пон 31 авг 2009 23:11

при мен Engine speed e na 800-850, а Trottle Angle е 4.5 градуса гожоря за позиция 1-1 и 3-3 другите не ги помня, бе с две думи всичко беше на средата на варирането им. просто съм мат с пешка вече.

Потребителски аватар
karuzu
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф3 ADY не върви!!!! РЕШЕНО!!

Мнениеот karuzu » Нед 13 сеп 2009 11:13

След почистване на дебитомера колата се оправи, но до кога незнам. Искам само да попитам, по жичките на дебитомера имаше някакъв странен нагар от какво може да се е получил???

Потребителски аватар
angell
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф3 ADY не върви!!!! РЕШЕНО!!

Мнениеот angell » Вто 15 сеп 2009 17:41

karuzu написа:След почистване на дебитомера колата се оправи, но до кога незнам. Искам само да попитам, по жичките на дебитомера имаше някакъв странен нагар от какво може да се е получил???

карай си и си свиркай.
аз обиколих сумати сервизи докато накрая без да искат откриха че деитомера е мръсен. след чистене карах колата 2 год. и не мръдна сега друг колега от форума я кара и май още е ок.
та карай си колата и ако пак почне да прави номера почисти го пак... и ако имаш спортен филтър го махни.

Потребителски аватар
Koto4ev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Koto4ev » Пон 21 сеп 2009 7:58

колеги малко тъп въпрос :oops: , но кое е точно дебитомера на колата някои може ли да ми покаже с снимка или да ми обясни :oops:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”