Никъде не мога да намеря информация за това, дали ако колата ми е със стокови амортисьори 22 на 50мм дали мога да ги заменя с 25 на 55мм? Процедурата е необходима, защото в момента тези, които ми излизат по каталог не са налични в бг и трябва да ги чакам 1 месец да дойдат. Майстора ми каза, че ако шенкелите на амортисьорите съвпадат нямало да има проблеми...
Голф 5 - амортисьори 22 на 50мм взаимозаменяеми ли са с амортисьори 25 на 55мм
Голф 5 - амортисьори 22 на 50мм взаимозаменяеми ли са с амортисьори 25 на 55мм
Здравейте,
Никъде не мога да намеря информация за това, дали ако колата ми е със стокови амортисьори 22 на 50мм дали мога да ги заменя с 25 на 55мм? Процедурата е необходима, защото в момента тези, които ми излизат по каталог не са налични в бг и трябва да ги чакам 1 месец да дойдат. Майстора ми каза, че ако шенкелите на амортисьорите съвпадат нямало да има проблеми...
Някой да има инфо по въпроса?
- Stranger
- Автомобил: Astra GSi V6
- Двигател: X30XE
- Контакти:
Re: Голф 5 - амортисьори 22 на 50мм взаимозаменяеми ли са с амортисьори 25 на 55мм
Нямам инфо по въпроса, но от опит казвам, че ако физически могат да се монтират, тези разлики в диаметър и дължина ( предполагам ? ) , са незначителни и единственото, което можеш да почувстваш е евентуално по-твърдо возене, ако и буталото на по дебелият амортисьор е по-дебело. Дължината е допустимо да е с до 2-3 сантиметра по-голяма от стандартната
Re: Голф 5 - амортисьори 22 на 50мм взаимозаменяеми ли са с амортисьори 25 на 55мм
Благодаря за отговора, но така или иначе вече ги взех и ще видим какво ще стане в сряда
Поздрави,
Поздрави,
-
kimikom
- Автомобил: VW GOLF - SKODA FABIA
- Двигател:
Колега като ги смениш дай някакъв резултат, ще е от полза на много от нас.
За тези, които се интересуват - ако стоковите ти амортисьори са 22 на 50мм не можеш да ги замениш с амортисьори 25 на 55мм 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”