Здравейте на всички които са във форума!
Ето и моят 3 год.проблем:)Купих колата golf 4 1999 1,6 бензин точно преди 3г.и при покупката още забелязах че при лек ляв завой със скорост над 50-60 км.при (гладък асвалт) се чува звук "фът-фът-фът-фът" като че ли дискът опира в наклатката само на едно и също място увелича ли скоростта "фъткането" става по учестено изправя ли волана или завия на десен завой нищо ама обсолютно нищо! Тръгвайки си за вкъщи при скорост от над 50км.забелязах че при натискане на спирачка и волана!!!
Казах си криви дискове няма какво да е!!! Но не си помислих защо само на лек ляв завой се чува!?
Смених дискове, гуми, джанти, шернири, накрайници, тампони,лагер и при смяната на дисковете и наклатките тресенето и това гадно фъткане при лек ляв завой отшумяха но без да изчезнат напълно !!! Просто казах си горе долу добре но проблема съвсем не е решен, защото ако е така трябва да няма и спомен от него!След известно време когато накладките започнаха да улягат по диска тресенето и това "фъткане се усилиха"напрактика ваобще не е било от това,просто вибрациите са се намалили докато накладката улегне по диска.Незнам от какво е но явно идва от там и се предава до волана всичко може да е но вече 3г.е така.Колата няма удар никакъв!
Ако някой може да сподели мнение Благодаря!
Проблема съм го споделил и в друг форум тук!
проблем с окачването при лек ляв завой голф4
-
gkaraivanov
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблем с окачването при лек ляв завой голф4
С кви гуми караш? Направило ли ти е впечатление дали дясното колело опира в подкалника, ще има и видими следи от стържене?
-
gkaraivanov
- Автомобил:
- Двигател:
Не мисля че е от гумите, но ще погледна, защото съм ги сменял и със зимни които бяха по високи фъткането беше същото пак и то закача на точно определено място на едно завъртане на колелото не е постоянно иначе гумите са ми 205/60/15
Благодаря за мнението!
Благодаря за мнението!
- hooligan_sk
- Модератор

- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Колега гумите са ти ок. Имах подобен проблем с тресене от спирачки при предишната ми кола и макар да не съвпада напълно с твоя случай мога да ти кажа че се оказаха задните спирачки криви... системата е затворена и отзад също може да връща вибрации във волана..
-
gkaraivanov
- Автомобил:
- Двигател:
Искаш да кажеш че задните дискове ти са били криви?При мен като дръпна ръчната едната гума държи повече от другата!Незнам но мисля че няма зависимост а отзат наклатките съм ги сменял заедно преди около 28000 км.
-
gkaraivanov
- Автомобил:
- Двигател:
Мисля да направя нещо колега но незнам дали щи стане!Нали ти споменах че при завой издава звук като фъткане на интервали в зависимост от това каква е скоростта интервалите са по чести (при по-голяма) и по малки обратно трябва да има някаква зависимост между тресенето и "фъткането" затова мисля за сваля накладките да тръгна с колата и да разбера дали пак ще фътка ако не фътка значи диска не опира на лев завой в наклатката и звука не е от диска само че как ще спра с ръчната освен!!! 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”